Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.

Λονδίνο: Διαμαρτυρία ενάντια στο κυνήγι αλεπούς. Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κυνηγιού αλεπούδων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.
REUTERS / NEIL HALL

Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κυνηγιού αλεπούδων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

To «New Horizons» έφτασε στον Πλούτωνα. Η καθαρότερη φωτογραφία, έως τώρα, του Πλούτωνα που εστάλη στις 13 Ιουλίου από το διαστημικό σκάφος «New Horizons». Έπειτα από ένα δεκαετές ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα, το διαστημόπλοιο της NASA έφτασε στο κοντινότερο σημείο του στον Πλούτωνα σήμερα, σε απόσταση 7.750 μιλίων (12.472 χιλιομέτρων) από την επιφάνεια (η απόσταση από τη Νέα Υόρκη στη Βομβάη), καθιστώντας το το πρώτο διαστημόπλοιο που εξερευνά έναν κόσμο τόσο μακριά από τη Γη.
REUTERS / NASA

Η καθαρότερη φωτογραφία, έως τώρα, του Πλούτωνα που εστάλη στις 13 Ιουλίου από το διαστημικό σκάφος «New Horizons». Έπειτα από ένα δεκαετές ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα, το διαστημόπλοιο της NASA έφτασε στο κοντινότερο σημείο του στον Πλούτωνα σήμερα, σε απόσταση 7.750 μιλίων (12.472 χιλιομέτρων) από την επιφάνεια (η απόσταση από τη Νέα Υόρκη στη Βομβάη), καθιστώντας το το πρώτο διαστημόπλοιο που εξερευνά έναν κόσμο τόσο μακριά από τη Γη.

Γαλλία: Εντυπωσιακή παρέλαση για την άλωση της Βαστίλης. Στιγμιότυπο από την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την άλωση της Βαστίλης. Φέτος, στρατιώτες από το Μάλι και άλλες δώδεκα αφρικανικές χώρες παρέλασαν για πρώτη φορά στο Παρίσι και έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.
REUTERS / MAL LANGSDON

Στιγμιότυπο από την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την άλωση της Βαστίλης. Φέτος, στρατιώτες από το Μάλι και άλλες δώδεκα αφρικανικές χώρες παρέλασαν για πρώτη φορά στο Παρίσι και έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Καθημερινότητα στο Αφγανιστάν. Εργάτες πηγαίνουν με τα άλογά τους στο χώρο εργασίας τους, λίγο έξω από την Καμπούλ.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Εργάτες πηγαίνουν με τα άλογά τους στο χώρο εργασίας τους, λίγο έξω από την Καμπούλ.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Ένας άνδρας περπατά στο κέντρο της Αθήνας μπροστά από ένα γκράφιτι στο οποιο αναγράφεται η φράση «Τι έπεται;».
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένας άνδρας περπατά στο κέντρο της Αθήνας μπροστά από ένα γκράφιτι στο οποιο αναγράφεται η φράση «Τι έπεται;».

Διάσωση μικρών χελώνων στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας. Τον Σεπτέμβριο του 2014 δεκάδες μικρές χελώνες βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες μέσα σε σάκους, κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Σήμερα οι χελώνες γυρίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα τον περασμένο χειμώνα.
EPA / ZOLTAN GERGELY KELEMEN

Τον Σεπτέμβριο του 2014 δεκάδες μικρές χελώνες βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες μέσα σε σάκους, κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Σήμερα οι χελώνες γυρίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα τον περασμένο χειμώνα.

Ηλιοβασίλεμα σε παραλία της Γάζας. Ένας νεαρός Παλαιστίνιος περπατά κατά μήκος παραλίας της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος περπατά κατά μήκος παραλίας της Γάζας.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Βουλή. Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Βασικό μέρος των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς κα οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Βασικό μέρος των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς κα οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.

Ανάσες δροσιάς στο κέντρο της Μαδρίτης. Παιδιά με τους γονείς τους παίζουν σε δημόσιο συντριβάνι στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και αναμένεται να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.
REUTERS / JUAN MEDINA

Παιδιά με τους γονείς τους παίζουν σε δημόσιο συντριβάνι στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και αναμένεται να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.