Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Ανατολή του ηλίου στη Σαντορίνη. Τουρίστες φωτογραφίζουν την ανατολή του ηλίου στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Τουρίστες φωτογραφίζουν την ανατολή του ηλίου στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Λευκός Οίκος: Φωτογραφίστε ελεύθερα. Τα σκυλιά των Ομπάμα, ο Μπο και η Σάνι, ποζάρουν για τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου. Από τη Τετάρτη, 1η Ιουλίου, επιτρέπονται ξανά οι φωτογραφίες στο ιστορικό κτήριο, μετά από 40 χρόνια απαγόρευσης. Όσοι τραβάνε φωτογραφίες μέσα στον Λευκό Οίκο καλούνται να τις αναρτούν στο Twitter με το hashtag #WhiteHouseTour.
 
REUTERS / JONATHAN ERNST

Τα σκυλιά των Ομπάμα, ο Μπο και η Σάνι, ποζάρουν για τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου. Από τη Τετάρτη, 1η Ιουλίου, επιτρέπονται ξανά οι φωτογραφίες στο ιστορικό κτήριο, μετά από 40 χρόνια απαγόρευσης. Όσοι τραβάνε φωτογραφίες μέσα στον Λευκό Οίκο καλούνται να τις αναρτούν στο Twitter με το hashtag #WhiteHouseTour.

 
Τραυματίας ο Τζον Κέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι περπατάει με πατερίτσες σ
REUTERS / CARLOS BARRIA

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι περπατάει με πατερίτσες σ' ένα διάλειμμα από τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν.

Αλ. Τσίπρας:  Βήμα για καλύτερη συμφωνία το «όχι». Υπάλληλος καφετέριας παρακολουθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα είναι αποφασιστικό βήμα για καλύτερη συμφωνία. «Η λαϊκή βούληση είναι ισχυρότερη από την κυβερνητική». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο να αλλάξει την απόφασή του σε περίπτωση που υπάρξουν νεότερες εξελίξεις στο έκτακτο Eurogroup που ξεκινά σε λίγη ώρα.
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Υπάλληλος καφετέριας παρακολουθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα είναι αποφασιστικό βήμα για καλύτερη συμφωνία. «Η λαϊκή βούληση είναι ισχυρότερη από την κυβερνητική». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο να αλλάξει την απόφασή του σε περίπτωση που υπάρξουν νεότερες εξελίξεις στο έκτακτο Eurogroup που ξεκινά σε λίγη ώρα.

Ιπποπόταμοι στην Ινδία. Μικρό ιπποποταμάκι στέκεται δίπλα στη μητέρα του, Καβέρι, στο ζωολογικό κήπο στα προάστια της πόλης Μπενγκαλουρού, στην Ινδία.
REUTERS / ABHISHEK CHINNAPPA

Μικρό ιπποποταμάκι στέκεται δίπλα στη μητέρα του, Καβέρι, στο ζωολογικό κήπο στα προάστια της πόλης Μπενγκαλουρού, στην Ινδία.

Υψηλές θερμοκρασίες στη Γερμανία . Κόσμος περιμένει τη σειρά του σε μία νεροτσουλήθρα κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας στο Έσσεν της Γερμανίας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να εξαπλωθεί σε πολλά μέρη της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της δυτικής Γερμανίας με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου.
REUTERS / INA FASSBENDER

Κόσμος περιμένει τη σειρά του σε μία νεροτσουλήθρα κατά τη διάρκεια μίας ζεστής ημέρας στο Έσσεν της Γερμανίας. Κύμα καύσωνα αναμένεται να εξαπλωθεί σε πολλά μέρη της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της δυτικής Γερμανίας με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Άγκελα Μέρκελ: Καμία συζήτηση με την Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα. Καμία συζήτηση με την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ξεκαθάρισε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας την Τετάρτη στη γερμανική βουλή. Χθες λάβαμε ένα αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για νέο βοηθητικό πρόγραμμα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα. Πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας και δεν μπορεί επίσης να γίνει συζήτηση χωρίς έγκριση από τη γερμανική βουλή, τόνισε η καγκελάριος.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Καμία συζήτηση με την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ξεκαθάρισε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας την Τετάρτη στη γερμανική βουλή. Χθες λάβαμε ένα αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για νέο βοηθητικό πρόγραμμα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα. Πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας και δεν μπορεί επίσης να γίνει συζήτηση χωρίς έγκριση από τη γερμανική βουλή, τόνισε η καγκελάριος.

Πάντα σε ζωολογικό κήπο της Κίνας. Τουρίστες φωτογραφίζουν ένα πάντα που ακούει στο όνομα Aling στο ζωολογικό κήπο της πόλης Τσανγκτσούν στην Κίνα. Η Aling είναι ένα από τα δύο γιγάντια που μεταφέρθηκαν από επαρχία Σιτσουάν -το φυσικό τους περιβάλλον- στη βορειοανατολική Τζιλίν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Κίνας να φιλοξενήσει γιγάντια πάντα σε περιοχή  με μεγάλο γεωγραφικό πλάτος για ερευνητικούς σκοπούς.
REUTERS / CHINA DAILY

Τουρίστες φωτογραφίζουν ένα πάντα που ακούει στο όνομα Aling στο ζωολογικό κήπο της πόλης Τσανγκτσούν στην Κίνα. Η Aling είναι ένα από τα δύο γιγάντια που μεταφέρθηκαν από επαρχία Σιτσουάν -το φυσικό τους περιβάλλον- στη βορειοανατολική Τζιλίν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Κίνας να φιλοξενήσει γιγάντια πάντα σε περιοχή  με μεγάλο γεωγραφικό πλάτος για ερευνητικούς σκοπούς.

Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.
INTIME NEWS / ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ

Προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Copa America: Στον τελικό η Αργεντινή. «Άστραψε και βρόντηξε» η Αργεντινή στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με την ατυχή Παραγουάη, την οποία συνέτριψε 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής απέναντι στη Χιλή.
EPA / FERNANDO BIZERRA JR.

«Άστραψε και βρόντηξε» η Αργεντινή στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με την ατυχή Παραγουάη, την οποία συνέτριψε 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής απέναντι στη Χιλή.

Ινδονησία: Τουλάχιστον 141 νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους. Άνδρες του στρατού της Ινδονησίας επιθεωρούν τα συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 στην περιοχή όπου συνετρίβη, στη βόρεια Σουμάτρα. Σύμφωνα με ινδονήσιους αξιωματούχους, τουλάχιστον 141 σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.
EPA / DEDI SAHPUTRA

Άνδρες του στρατού της Ινδονησίας επιθεωρούν τα συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 στην περιοχή όπου συνετρίβη, στη βόρεια Σουμάτρα. Σύμφωνα με ινδονήσιους αξιωματούχους, τουλάχιστον 141 σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.

Ουρές συνταξιούχων στα υποκαταστήματα των τραπεζών . Συνταξιούχοι, που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ περιμένουν στην ουρά έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να κάνουν ανάληψη μέρους της σύνταξης τους. Οι συνταξιούχοι, αν και με δυσκολία λόγω του συνωστισμού, εξυπηρετούνται με αλφαβητική σειρά και εισπράττουν μέχρι 120 ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συνταξιούχοι, που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ περιμένουν στην ουρά έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να κάνουν ανάληψη μέρους της σύνταξης τους. Οι συνταξιούχοι, αν και με δυσκολία λόγω του συνωστισμού, εξυπηρετούνται με αλφαβητική σειρά και εισπράττουν μέχρι 120 ευρώ.

Πρόσκοποι στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα φιλοξενούν μία ομάδα προσκόπων από όλη τη χώρα που έφτασαν στον Λευκό Οίκο για να κατασκηνώσουν στον προαύλιο χώρο.
EPA / CHIP SOMODEVILLA/POOL

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα φιλοξενούν μία ομάδα προσκόπων από όλη τη χώρα που έφτασαν στον Λευκό Οίκο για να κατασκηνώσουν στον προαύλιο χώρο.

Κίνα: Πλημμύρες στην Ναντσίνγκ. Φοιτητές περπατούν πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα καθώς εισέρχονται στο κτήριο όπου στεγάζονται οι κοιτώνες του πανεπιστημίου, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν το κτήριο στην πόλη Ναντσίνγκ της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Φοιτητές περπατούν πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα καθώς εισέρχονται στο κτήριο όπου στεγάζονται οι κοιτώνες του πανεπιστημίου, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν το κτήριο στην πόλη Ναντσίνγκ της Κίνας.