Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 19:47

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.

Γάζα: Αποστηθίζοντας το Κοράνι. Δύο μικρά κορίτσια διαβάζουν το Κοράνι, κατά τη διάρκεια μαθήματος αποστήθισης του Κορανίου, σε ένα τέμενος στην πόλη της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Δύο μικρά κορίτσια διαβάζουν το Κοράνι, κατά τη διάρκεια μαθήματος αποστήθισης του Κορανίου, σε ένα τέμενος στην πόλη της Γάζας.

Παραδοσιακοί τελετουργικοί αγώνες στην Ινδονησία. Αγόρια παλεύουν με φοινικόφυλλα, κρατώντας ασπίδες από μπαμπού, κατά τη διάρκεια του ετήσιου τελετουργικού Ουσάμπα Σάμπα στο Τενγκανάν στο Μπαλί. Μέσα από τις μονομαχίες αυτές, οι αντίπαλοι θεωρούν ότι κάνουν θυσία στους θεούς.
EPA / MADE NAGI

Αγόρια παλεύουν με φοινικόφυλλα, κρατώντας ασπίδες από μπαμπού, κατά τη διάρκεια του ετήσιου τελετουργικού Ουσάμπα Σάμπα στο Τενγκανάν στο Μπαλί. Μέσα από τις μονομαχίες αυτές, οι αντίπαλοι θεωρούν ότι κάνουν θυσία στους θεούς.

Συνομιλία Ομπάμα - Μέρκελ με φόντο τις βαυαρικές Άλπεις. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνομιλεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έξω από τον Πύργο Ελμάου, στο Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, όπου συντελείται η σύνοδος Κορυφής των G7.
REUTERS / POOL

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνομιλεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έξω από τον Πύργο Ελμάου, στο Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, όπου συντελείται η σύνοδος Κορυφής των G7.

Η Ουκρανία στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των G7 . Ένα μικρό αγόρι κάνει κούνια, κοντά στο σπίτι του, το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αποσχιστών, καθώς περνάει από δίπλα ένα τεθωρακισμένο όχημα των ουκρανικών δυνάμεων, στην Αβντεγέβκα, κοντά στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία αποτέλεσε το βασικό θέμα της επίσημης ημερήσιας διάταξης της Συνόδου Κορυφής των G7 στην οποία μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.
REUTERS / GLEB GARANICH

Ένα μικρό αγόρι κάνει κούνια, κοντά στο σπίτι του, το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αποσχιστών, καθώς περνάει από δίπλα ένα τεθωρακισμένο όχημα των ουκρανικών δυνάμεων, στην Αβντεγέβκα, κοντά στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία αποτέλεσε το βασικό θέμα της επίσημης ημερήσιας διάταξης της Συνόδου Κορυφής των G7 στην οποία μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

Καλλωπισμός σκύλων στην Ταϊπέι. Ένας σκύλος καλλωπίζεται σε ένα κατάστημα κατοικιδίων στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Το συγκεκριμένο κούρεμα για μικρούς σκύλους χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να ολοκληρωθεί και κοστίζει 39 δολάρια, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του pet shop.
REUTERS / PICHI CHUANG

Ένας σκύλος καλλωπίζεται σε ένα κατάστημα κατοικιδίων στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Το συγκεκριμένο κούρεμα για μικρούς σκύλους χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να ολοκληρωθεί και κοστίζει 39 δολάρια, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του pet shop.

«ΕΡΤ» ξανά στο Ραδιομέγαρο. Εργαζόμενοι τοποθετούν τα αρχικά της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Λίγες μέρες πριν την επίσημη ημερομηνία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που έχει ανακοινώσει η διοίκηση, έφυγε η πινακίδα που έγραφε «ΝΕΡΙΤ» κι έμειναν μόνο τα γράμματα «ΕΡΤ» από την πρόσοψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Εργαζόμενοι «αποκαθήλωσαν» τα γράμματα «Ν» και «Ι», αφήνοντας πλέον το «ΕΡΤ» να σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Εργαζόμενοι τοποθετούν τα αρχικά της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Λίγες μέρες πριν την επίσημη ημερομηνία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που έχει ανακοινώσει η διοίκηση, έφυγε η πινακίδα που έγραφε «ΝΕΡΙΤ» κι έμειναν μόνο τα γράμματα «ΕΡΤ» από την πρόσοψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Εργαζόμενοι «αποκαθήλωσαν» τα γράμματα «Ν» και «Ι», αφήνοντας πλέον το «ΕΡΤ» να σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.

Βαυαρέζικη φιλοξενία για τον Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάνει πρόποση με μία μπύρα, κατά την επίσκεψή του στο Κρουέν, στη νότια Γερμανία. Την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Μόσχα να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας», εξέφρασαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Βαυαρία.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάνει πρόποση με μία μπύρα, κατά την επίσκεψή του στο Κρουέν, στη νότια Γερμανία. Την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Μόσχα να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας», εξέφρασαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Βαυαρία.

Επαναπατρισμός για την αρχαία κεφαλή του Ερμή. Η επαναπατρισθείσα αρχαία κεφαλή του Ερμή εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η επαναπατρισθείσα αρχαία κεφαλή του Ερμή, θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η επαναπατρισθείσα αρχαία κεφαλή του Ερμή εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η επαναπατρισθείσα αρχαία κεφαλή του Ερμή, θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.