Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 20:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Ο Βαβρίνκα «βασιλιάς» του φετινού Ρολάν Γκαρός. Ο Στανίσλας Βαβρίνκα είναι ο νέος «βασιλιάς» του Ρολάν Γκαρός. Ο ελβετός τενίστας ολοκλήρωσε το «θαύμα» του και επικρατώντας με 6-4, 4-6, 3-6, 4-6 του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του Γαλλικού Οπεν για πρώτη φορά στην ιστορία του.
 
 
REUTERS / VINCENT KESSLER

Ο Στανίσλας Βαβρίνκα είναι ο νέος «βασιλιάς» του Ρολάν Γκαρός. Ο ελβετός τενίστας ολοκλήρωσε το «θαύμα» του και επικρατώντας με 6-4, 4-6, 3-6, 4-6 του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του Γαλλικού Οπεν για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 

 

Κίνα: Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ. Τους 431 έχουν φθάσει οι νεκροί από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ 11 είναι οι αγνοούμενοι. Σε βαρύ πένθος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή στην όχθη του ποταμού, μπροστά από το κύτος του πλοίου. Το κρουαζιερόπλοιο «Αστέρι της Ανατολής», με 456 επιβάτες και μέλη πληρώματος, ανατράπηκε σε λιγότερο από δύο λεπτά το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ χθες το βράδυ οι αρχές κατόρθωσαν να το ανασύρουν στην επιφάνεια του ποταμού. Σημειώνεται πως ,όνο 14 επιζήσαντες έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Τους 431 έχουν φθάσει οι νεκροί από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ 11 είναι οι αγνοούμενοι. Σε βαρύ πένθος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή στην όχθη του ποταμού, μπροστά από το κύτος του πλοίου. Το κρουαζιερόπλοιο «Αστέρι της Ανατολής», με 456 επιβάτες και μέλη πληρώματος, ανατράπηκε σε λιγότερο από δύο λεπτά το βράδυ της Δευτέρας, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ χθες το βράδυ οι αρχές κατόρθωσαν να το ανασύρουν στην επιφάνεια του ποταμού. Σημειώνεται πως ,όνο 14 επιζήσαντες έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία. Οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), ενώ τα αποτελέσματα  αναμένονται το βράδυ. Περίπου 54 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, στη χώρα όπου η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές είναι παραδοσιακά μεγάλη και κυμαίνεται στο 80%.
SOOC / Alexandros Michailidis

Βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία. Οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), ενώ τα αποτελέσματα  αναμένονται το βράδυ. Περίπου 54 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, στη χώρα όπου η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές είναι παραδοσιακά μεγάλη και κυμαίνεται στο 80%.

Μια ανάσα δροσιάς στη Νίκαια. Στα συντριβάνια της πόλης κατέφυγαν μικροί και μεγάλοι στη Νίκαια της Γαλλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα που πλήττει τις νότιες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Στα συντριβάνια της πόλης κατέφυγαν μικροί και μεγάλοι στη Νίκαια της Γαλλίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα που πλήττει τις νότιες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Οι «άνδρες από βρύα» στην Ισπανία. Τρείς καθολικές καλόγριες περνούν δίπλα από τον Χούλιο Τάπια, ο οποίος είναι ντυμένος ως «άνδρας από βρύα» κατά τη διάρκεια της Αγίας Δωρεάς (Corpus Cristi), μιας γιορτής της Καθολικής Εκκλησίας προς τιμήν του σώματος του Χριστού. Οι «άνδρες από βρύα» λαμβάνουν μέρος στην εν λόγω γιορτή για να τιμήσουν τη μνήμη των χριστιανών που κατά τον 12ο αιώνα χρησιμοποιούσαν τα βρύα ως καμουφλάζ για να κρυφτούν από τους μουσουλμάνους φρουρούς που περιπολούσαν τότε την περιοχή, η οποία τελούσε υπό την κατοχή τους.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Τρείς καθολικές καλόγριες περνούν δίπλα από τον Χούλιο Τάπια, ο οποίος είναι ντυμένος ως «άνδρας από βρύα» κατά τη διάρκεια της Αγίας Δωρεάς (Corpus Cristi), μιας γιορτής της Καθολικής Εκκλησίας προς τιμήν του σώματος του Χριστού. Οι «άνδρες από βρύα» λαμβάνουν μέρος στην εν λόγω γιορτή για να τιμήσουν τη μνήμη των χριστιανών που κατά τον 12ο αιώνα χρησιμοποιούσαν τα βρύα ως καμουφλάζ για να κρυφτούν από τους μουσουλμάνους φρουρούς που περιπολούσαν τότε την περιοχή, η οποία τελούσε υπό την κατοχή τους.

Το αντίο της Lale στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου του Μπρέμερχαφεν. Η θηλυκή πολική αρκούδα που ακούει στο όνομα Lale σηκώνεται να... χαιρετήσει τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου του Μπρέμερχαφεν, στη Γερμανία, καθώς ετοιμάζεται να μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Έμμεν, στην Ολλανδία. 
EPA / MARKUS HIBBELER

Η θηλυκή πολική αρκούδα που ακούει στο όνομα Lale σηκώνεται να... χαιρετήσει τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου του Μπρέμερχαφεν, στη Γερμανία, καθώς ετοιμάζεται να μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο του Έμμεν, στην Ολλανδία. 

Πρωινή γυμναστική στο Αλλαχαμπάντ. Άνθρωποι γυμνάζονται κατά την ανατολή του ηλίου δίπλα στον ποταμό Γάγγη στην πόλη Αλλαχαμπάντ της Ινδίας.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Άνθρωποι γυμνάζονται κατά την ανατολή του ηλίου δίπλα στον ποταμό Γάγγη στην πόλη Αλλαχαμπάντ της Ινδίας.

Παιχνίδια με το νερό. Η Μάσα, ένα θηλυκό ρακούν, παίζει με πλαστικά πιάτα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό στο ζωολογικό κήπο Royev Ruchey, στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου, οι υπεύθυνοι διοργανώνουν τέτοιου είδους παιχνίδια και δραστηριότητες για να ψυχαγωγήσουν τα ζώα αλλά και για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Η Μάσα, ένα θηλυκό ρακούν, παίζει με πλαστικά πιάτα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό στο ζωολογικό κήπο Royev Ruchey, στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου, οι υπεύθυνοι διοργανώνουν τέτοιου είδους παιχνίδια και δραστηριότητες για να ψυχαγωγήσουν τα ζώα αλλά και για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ των Χρωμάτων στο Μινσκ. Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, που διεξάγεται σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, που διεξάγεται σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Σύνοδος κορυφής των G7 στη Βαυαρία. Στο Ελμάου της Βαυαρίας συγκεντρώνεται από σήμερα, Κυριακή το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη να συζητούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. Από αριστερά προς τα δεξιά, στην εικόνα διακρίνονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο Καναδός πρωθυπουργός Στήβεν Χάρπερ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Στο Ελμάου της Βαυαρίας συγκεντρώνεται από σήμερα, Κυριακή το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη να συζητούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. Από αριστερά προς τα δεξιά, στην εικόνα διακρίνονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο Καναδός πρωθυπουργός Στήβεν Χάρπερ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το φιλί του πρίγκιπα Τζορτζ στη μικρή Σάρλοτ. Τρυφερές στιγμές του πρίγκιπα Τζορτζ με την αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της μητέρας τους Κέιτ. Το παλάτι του Κένσιγκτον έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες που τράβηξε η δούκισσα του Κέμπριτζ στα μέσα Μαΐου και στις οποίες ο Τζορτζ κάθεται σε έναν καναπέ και έχει στην αγκαλιά του τη μικρή του αδελφή.
PA / POOL

Τρυφερές στιγμές του πρίγκιπα Τζορτζ με την αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της μητέρας τους Κέιτ. Το παλάτι του Κένσιγκτον έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες που τράβηξε η δούκισσα του Κέμπριτζ στα μέσα Μαΐου και στις οποίες ο Τζορτζ κάθεται σε έναν καναπέ και έχει στην αγκαλιά του τη μικρή του αδελφή.