Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015 19:15

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015.

Δισκοβόλος... στη βιτρίνα. Αντίγραφο του «Δισκοβόλου» διακρίνεται σε βιτρίνα καταστήματος αναμνηστικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Αντίγραφο του «Δισκοβόλου» διακρίνεται σε βιτρίνα καταστήματος αναμνηστικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.

Εορτασμός του Βεσάκ στην Ταϊλάνδη. Βουδιστής μοναχός επιθεωρεί τα καντηλάκια που έχουν τοποθετηθεί στο ναό Γουάτ Πρα Νταμακάγια, στο πλαίσιο των εορτασμών του Βεσάκ (Ημέρα του Βούδα) στην Ταϊλάνδη.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Βουδιστής μοναχός επιθεωρεί τα καντηλάκια που έχουν τοποθετηθεί στο ναό Γουάτ Πρα Νταμακάγια, στο πλαίσιο των εορτασμών του Βεσάκ (Ημέρα του Βούδα) στην Ταϊλάνδη.

Ολοκληρώθηκε η μίνι Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα. H Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αποχαιρετά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά την ολοκλήρωση της μίνι Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και η οποία επικεντρώθηκε σε “τεχνικό” κείμενο για συμφωνία με την Ελλάδα που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις συνομιλίες, διάρκειας τριών ωρών, συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

H Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αποχαιρετά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά την ολοκλήρωση της μίνι Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και η οποία επικεντρώθηκε σε “τεχνικό” κείμενο για συμφωνία με την Ελλάδα που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις συνομιλίες, διάρκειας τριών ωρών, συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Βόλτα στο Ηρώδειο. Τουρίστες επισκέπτονται το Ηρώδειο, στη νοτιοδυτική πλαγιά του λόφου της Ακρόπολης.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Τουρίστες επισκέπτονται το Ηρώδειο, στη νοτιοδυτική πλαγιά του λόφου της Ακρόπολης.

Στον δρόμο για το σχολείο. Μαθήτριες περπατούν στα νερά μιας βραχώδους παραλίας, καθώς κατευθύνονται προς το σχολείο τους σε χωριό των Φιλιππίνων, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου. 
REUTERS / LORGINA MINGUITO

Μαθήτριες περπατούν στα νερά μιας βραχώδους παραλίας, καθώς κατευθύνονται προς το σχολείο τους σε χωριό των Φιλιππίνων, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου. 

Παρίσι: «Ξεκλείδωσαν» τα λουκέτα της αγάπης. Η δημοτική αρχή του Παρισιού ξεκίνησε σήμερα την απομάκρυνση των περίπου ενός εκατομμυρίου λουκέτων που είχαν τοποθετήσει οι ερωτευμένοι στην περίφημη παρισινή γέφυρα Πον ντεζ Αρ. Η υποχώρηση ενός κιγκλιδώματος πέρυσι οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να «ξεκλειδώσουν» τα λουκέτα της παντοτινής αφοσίωσης που ζυγίζουν 45 τόννους.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Η δημοτική αρχή του Παρισιού ξεκίνησε σήμερα την απομάκρυνση των περίπου ενός εκατομμυρίου λουκέτων που είχαν τοποθετήσει οι ερωτευμένοι στην περίφημη παρισινή γέφυρα Πον ντεζ Αρ. Η υποχώρηση ενός κιγκλιδώματος πέρυσι οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να «ξεκλειδώσουν» τα λουκέτα της παντοτινής αφοσίωσης που ζυγίζουν 45 τόννους.

Ποιος είναι το άγαλμα;. Επισκέπτης της γκαλερί «Serpentine Sackler» του Λονδίνου (δεξιά), παρατηρεί ρεαλιστικό γλυπτό του Αμερικανού καλλιτέχνη Ντουέιν Χάνσον με τίτλο «Queenie II». 
REUTERS / TOBY MELVILLE

Επισκέπτης της γκαλερί «Serpentine Sackler» του Λονδίνου (δεξιά), παρατηρεί ρεαλιστικό γλυπτό του Αμερικανού καλλιτέχνη Ντουέιν Χάνσον με τίτλο «Queenie II». 

Με φόντο τον «γαλαξία». Επισκέπτες του Πύργου του Τόκιο βγάζουν φωτογραφίες υπό το φως 13.000 λαμπτήρων LED, που έχουν τοποθετηθεί στο κτήριο με σκοπό να δημιουργήσουν την εικόνα του γαλαξία μας.
EPA / FRANCK ROBICHON

Επισκέπτες του Πύργου του Τόκιο βγάζουν φωτογραφίες υπό το φως 13.000 λαμπτήρων LED, που έχουν τοποθετηθεί στο κτήριο με σκοπό να δημιουργήσουν την εικόνα του γαλαξία μας.

Επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε φάρμα. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν φωτογραφίζεται με αξιωματικούς του στρατού, κατά την επίσκεψή του σε φάρμα. 
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν φωτογραφίζεται με αξιωματικούς του στρατού, κατά την επίσκεψή του σε φάρμα. 

Αυστηρή αντικαπνιστική νομοθεσία στο Πεκίνο. Το προσωπικό ενός εστιατορίου σπάει συμβολικά τα τασάκια του καταστήματος, καθώς σήμερα τέθηκε σε ισχύ στο Πεκίνο η αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία στην ιστορία της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υψηλά πρόστιμα και μία γραμμή επικοινωνίας για καταγγελίες παραβάσεων. Η νομοθεσία καθιστά παράνομο το κάπνισμα σε γραφεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και νοσοκομεία και οι χώροι όπου θα παραβιάζεται η απαγόρευση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.460 ευρώ.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Το προσωπικό ενός εστιατορίου σπάει συμβολικά τα τασάκια του καταστήματος, καθώς σήμερα τέθηκε σε ισχύ στο Πεκίνο η αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία στην ιστορία της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υψηλά πρόστιμα και μία γραμμή επικοινωνίας για καταγγελίες παραβάσεων. Η νομοθεσία καθιστά παράνομο το κάπνισμα σε γραφεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και νοσοκομεία και οι χώροι όπου θα παραβιάζεται η απαγόρευση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.460 ευρώ.

Σούρουπο στην Κω. Ο ουρανός χρωματίζεται από τον ήλιο που δύει, σε πραλία της Κω.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ουρανός χρωματίζεται από τον ήλιο που δύει, σε πραλία της Κω.