Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 02 Μαΐου 2015 22:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 2 Μαΐου 2015.

Στους 6.621 οι νεκροί στο Νεπάλ. Η κυβέρνηση του Νεπάλ απέκλεισε κάθε πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες, μια εβδομάδα μετά τον φονικότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 6.621 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.
EPA / DIEGO AZUBEL

Η κυβέρνηση του Νεπάλ απέκλεισε κάθε πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες, μια εβδομάδα μετά τον φονικότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 6.621 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

Γέννησε η Κέιτ Μίντλετον. Ένας βασιλικός τελάλης με κόκκινη στολή ανακοινώνει το χαρμόσυνο νέο της γέννησης του μωρού του πριγκιπικού ζεύγους των Ουίλιαμ και Κέιτ. Κορίτσι είναι τελικώς το δεύτερο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους των Ουίλιαμ και Κέιτ, δούκα και δούκισσας του Κέμπριτζ αντίστοιχα, το οποίο γεννήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Το νεαρό «βασιλικό μωρό» της Μεγάλης Βρετανίας ζυγίζει 3,76 κιλά και χαίρει άκρας υγείας, όπως και η μητέρα του.
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Ένας βασιλικός τελάλης με κόκκινη στολή ανακοινώνει το χαρμόσυνο νέο της γέννησης του μωρού του πριγκιπικού ζεύγους των Ουίλιαμ και Κέιτ. Κορίτσι είναι τελικώς το δεύτερο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους των Ουίλιαμ και Κέιτ, δούκα και δούκισσας του Κέμπριτζ αντίστοιχα, το οποίο γεννήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Το νεαρό «βασιλικό μωρό» της Μεγάλης Βρετανίας ζυγίζει 3,76 κιλά και χαίρει άκρας υγείας, όπως και η μητέρα του.

Βγήκε από το μαιευτήριο η δούκισσα του Κέμπριτζ. Εξιτήριο πήρε το απόγευμα η Κέιτ Μίντλετον από το μαιευτήριο Σεντ Μέρι του Λονδίνου, όπου έφερε στον κόσμο σήμερα το πρωί ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού του Κένσιγκτον, η Κέιτ Μίντλετον γέννησε στις 8.34 το πρωί ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (10.43 π.μ. ώρα Ελλάδος).
EPA / HANNAH MCKAY

Εξιτήριο πήρε το απόγευμα η Κέιτ Μίντλετον από το μαιευτήριο Σεντ Μέρι του Λονδίνου, όπου έφερε στον κόσμο σήμερα το πρωί ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού του Κένσιγκτον, η Κέιτ Μίντλετον γέννησε στις 8.34 το πρωί ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (10.43 π.μ. ώρα Ελλάδος).

Συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου Καλμπούκο. Γενική άποψη του ηφαιστείου Καλμπούκο από το Puerto Varas του Λος Λάγος στη Χιλή. Η εθνική υπηρεσία γεωλογίας και Ορυχείων της Χιλής προειδοποίησε το Σάββατο ότι ο κύκλος έκρηξης του ηφαιστείου θα μπορούσε να διαρκέσει για αρκετούς μήνες.
EPA / MARIO RUIZ

Γενική άποψη του ηφαιστείου Καλμπούκο από το Puerto Varas του Λος Λάγος στη Χιλή. Η εθνική υπηρεσία γεωλογίας και Ορυχείων της Χιλής προειδοποίησε το Σάββατο ότι ο κύκλος έκρηξης του ηφαιστείου θα μπορούσε να διαρκέσει για αρκετούς μήνες.

Διαγωνισμός στη λάσπη. Κόσμος λαμβάνει μέρος σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό – παιχνίδι, στον οποίο οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της λάσπης στη νότια Αγγλία.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Κόσμος λαμβάνει μέρος σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό – παιχνίδι, στον οποίο οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της λάσπης στη νότια Αγγλία.

Χελιδόνια στο Ναύπλιο. Χελιδόνια πίνουν νερό σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο της περιοχής Ναυπλίου, Νέας Κίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Χελιδόνια πίνουν νερό σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο της περιοχής Ναυπλίου, Νέας Κίου.

Ανθισμένες κερασιές στη Γερμανία . Ένα αυτοκίνητο διακρίνεται καθώς διασχίζει έναν δρόμο ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές στο Sornzig της Γερμανίας.
EPA / JAN WOITAS

Ένα αυτοκίνητο διακρίνεται καθώς διασχίζει έναν δρόμο ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές στο Sornzig της Γερμανίας.

Αττική: Βουτιές στα νότια προάστια . Στιγμιότυπο από τα νότια προάστια της Αττικής.
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στιγμιότυπο από τα νότια προάστια της Αττικής.

Μπάσκετ: Διακόπηκε προσωρινά το ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός. Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα σε όλες τις σειρές των πλέι οφ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν άνετα τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 77-66. Το ντέρμπι «σημαδεύτηκε» από τα επεισόδια που έγιναν στο 38.30΄΄, όταν ο Βασίλης Σπανούλης με μία χαρακτηριστική κίνηση προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού τους εξόργισε με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περισσότερο από μισή ώρα μετά την εισβολή ορισμένων θερμόαιμων στο γήπεδο.
ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα σε όλες τις σειρές των πλέι οφ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν άνετα τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 77-66. Το ντέρμπι «σημαδεύτηκε» από τα επεισόδια που έγιναν στο 38.30΄΄, όταν ο Βασίλης Σπανούλης με μία χαρακτηριστική κίνηση προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού τους εξόργισε με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περισσότερο από μισή ώρα μετά την εισβολή ορισμένων θερμόαιμων στο γήπεδο.

Μαγιάτικο δειλινό στην Αθήνα. Μαγιάτικο δειλινό σε μια άδεια Αθήνα.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μαγιάτικο δειλινό σε μια άδεια Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Ενδιάμεσες εκπτώσεις . Αρχίζει από το πρωί του Σαββάτου η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, η οποία λήγει Σάββατο 9 Μαΐου, ενώ την Κυριακή οι έμποροι είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 11.00-18.00.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Αρχίζει από το πρωί του Σαββάτου η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, η οποία λήγει Σάββατο 9 Μαΐου, ενώ την Κυριακή οι έμποροι είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 11.00-18.00.