Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Μ. Τρίτη 7 Απριλίου 2015.

Αγώνας δρόμου για... κατσίκες στο Τομπάγκο. Μια κατσίκα βελάζει καθώς παρουσιάζεται στο κοινό, πριν τη συμμετοχή της σε αγώνα δρόμου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πασχαλινών εκδηλώσεων στο νησί της της Καραϊβικής, Τομπάγκο.
REUTERS / ANDREA DE SILVA

Μια κατσίκα βελάζει καθώς παρουσιάζεται στο κοινό, πριν τη συμμετοχή της σε αγώνα δρόμου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πασχαλινών εκδηλώσεων στο νησί της της Καραϊβικής, Τομπάγκο.

Κυνήγι των πασχαλινών αυγών στον Λευκό Οίκο. «Παιχνίδι» του φωτογραφικού φακού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το πασχαλινό λαγουδάκι που στεκόταν πίσω του, λίγο πριν την έναρξη του πατροπαράδοτου κυνηγιού των αβγών στον Λευκό Οίκο.. Το λεγόμενο «Easter Egg Roll» χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αβγά στον κήπο της προεδρικής κατοικίας.
REUTERS / GARY CAMERON

«Παιχνίδι» του φωτογραφικού φακού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το πασχαλινό λαγουδάκι που στεκόταν πίσω του, λίγο πριν την έναρξη του πατροπαράδοτου κυνηγιού των αβγών στον Λευκό Οίκο.. Το λεγόμενο «Easter Egg Roll» χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αβγά στον κήπο της προεδρικής κατοικίας.

Με συνθήματα γέμισε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Συνθήματα γραμμένα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Παράλληλα στα Εξάρχεια σημειώνονται οδομαχίες, γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.
NAFTEMPORIKI.GR

Συνθήματα γραμμένα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Παράλληλα στα Εξάρχεια σημειώνονται οδομαχίες, γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Παιδικά παιχνίδια στο Αφγανιστάν. Παιδιά παίζουν σε λιβάδι στα περίχωρα της Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.
REUTERS / PARWIZ

Παιδιά παίζουν σε λιβάδι στα περίχωρα της Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν.

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ενώ τους υποδέχονται αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης.
SOOC / andreabonetti.com

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ενώ τους υποδέχονται αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης.

Έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην Κίνα . Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ύστερα από έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Τσεντσόου στην νοτιοανατολική Κίνα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν πάνω από 430 πυροσβέστες.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ύστερα από έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Τσεντσόου στην νοτιοανατολική Κίνα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν πάνω από 430 πυροσβέστες.

Βαυαρία: Προσκύνημα με χιονοθύελλα. Προσκυνητές ντυμένοι με την παραδοσιακή Βαυαρική περιβολή παίρνουν μέρος στην πομπή του Αγίου Γεωργίου, υπό σφοδρή χιονόπτωση, τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. Η εν λόγω τελετή, γνωστή ως «Georgiritt», διεξάγεται από τις αρχές του 16ου αιώνα στο Τροϊνστάιν της νότιας Βαυαρίας, ενώ οι χωρικοί συμμετέχουν σ’ αυτή προκειμένου να λάβουν ευλογία για τα άλογά τους από τον Άγιο Γεώργιο, προστάτη των ιππέων.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Προσκυνητές ντυμένοι με την παραδοσιακή Βαυαρική περιβολή παίρνουν μέρος στην πομπή του Αγίου Γεωργίου, υπό σφοδρή χιονόπτωση, τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών. Η εν λόγω τελετή, γνωστή ως «Georgiritt», διεξάγεται από τις αρχές του 16ου αιώνα στο Τροϊνστάιν της νότιας Βαυαρίας, ενώ οι χωρικοί συμμετέχουν σ’ αυτή προκειμένου να λάβουν ευλογία για τα άλογά τους από τον Άγιο Γεώργιο, προστάτη των ιππέων.

Καμπότζη: Έκθεση για τους Κόκκινους Χμερ . Υπάλληλος του Bophana Audiovisual Resource Center στη Πνομ Πεν της Καμπότζης εργάζεται σε αναπαράσταση σκηνής από την ταινία «Τhe Missing Picture» (Η εικόνα που λείπει), του Καμποτζιανού σκηνοθέτη Rithy Panh, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο έκθεσης με θέμα την περίοδο κυριαρχίας των Κόκκινων Χμερ στη χώρα (1975-1979), με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την άνοδό τους στην εξουσία.
EPA / MAK REMISSA

Υπάλληλος του Bophana Audiovisual Resource Center στη Πνομ Πεν της Καμπότζης εργάζεται σε αναπαράσταση σκηνής από την ταινία «Τhe Missing Picture» (Η εικόνα που λείπει), του Καμποτζιανού σκηνοθέτη Rithy Panh, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο έκθεσης με θέμα την περίοδο κυριαρχίας των Κόκκινων Χμερ στη χώρα (1975-1979), με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την άνοδό τους στην εξουσία.

Πασχαλίτσα στο Ναύπλιο. Πασχαλίτσα κάθεται σε λουλούδι στην πόλη του Ναυπλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πασχαλίτσα κάθεται σε λουλούδι στην πόλη του Ναυπλίου.

Επεισόδια στα Εξάρχεια. Οδομαχίες σημειώνονται στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονται στο σημείο.
 
NAFTEMPORIKI.GR

Οδομαχίες σημειώνονται στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών, ενώ ένα αυτοκίνητο έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονται στο σημείο.

 

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική στρατηγική μακράς πνοής. Η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική «μακράς πνοής» για τη μετανάστευση, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και «μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δ. Αβραμόπουλο. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, για να γίνει πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις των μεταναστευτικών ροών, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και του κανονισμού Δουβλίνο III.
SOOC / Nikos Libertas

Η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική «μακράς πνοής» για τη μετανάστευση, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και «μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δ. Αβραμόπουλο. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, για να γίνει πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις των μεταναστευτικών ροών, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συστήματος του Δουβλίνου και του κανονισμού Δουβλίνο III.

«Κάτοικος» του κέντρου της Αθήνας. Μία γάτα που ξεκουράζεται στο κέντρο της Αθήνας «ποζάρει» στον φωτογραφικό φακό.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μία γάτα που ξεκουράζεται στο κέντρο της Αθήνας «ποζάρει» στον φωτογραφικό φακό.

Χιόνια στην Αυστρία. Δέντρο καλυμμένο με χιόνι, στη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ανοιξιάτικης ημέρας στο χωριό Άμπσαν της Δυτικής Αυστρίας.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Δέντρο καλυμμένο με χιόνι, στη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ανοιξιάτικης ημέρας στο χωριό Άμπσαν της Δυτικής Αυστρίας.

Ετοιμασίες για την παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία. Στιγμιότυπο από τις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνται στην Κόκκινη Πλατεία εν όψει της στρατιωτικής παρέλαση για τα 70 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, που θα λάβει χώρα στις 9 Μαΐου στη Μόσχα. Η τελετή οργανώνεται σε πλαίσιο εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
EPA / YURI KOCHETKOV

Στιγμιότυπο από τις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνται στην Κόκκινη Πλατεία εν όψει της στρατιωτικής παρέλαση για τα 70 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, που θα λάβει χώρα στις 9 Μαΐου στη Μόσχα. Η τελετή οργανώνεται σε πλαίσιο εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Μια γυναίκα αποβιβάζεται από τουριστικό λεωφορείο, στα παράθυρα του οποίου αντικατοπτρίζεται το κτήριο της Βουλής.  
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Μια γυναίκα αποβιβάζεται από τουριστικό λεωφορείο, στα παράθυρα του οποίου αντικατοπτρίζεται το κτήριο της Βουλής.  

Ροντέο εν όψει της πρεμιέρας του «The Longest Ride». Ένας επαγγελματίας αναβάτης ταύρων ροντέο συμμετέχει σε εκδηλώσεις εν όψει της πρεμιέρας της ταινίας «The Longest Ride», στο TCL Chinese theatre του Χόλιγουντ. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου.
REUTERS / MARIO ANZUONI

Ένας επαγγελματίας αναβάτης ταύρων ροντέο συμμετέχει σε εκδηλώσεις εν όψει της πρεμιέρας της ταινίας «The Longest Ride», στο TCL Chinese theatre του Χόλιγουντ. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου.