Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015.

Εβραϊκό Πάσχα στην Ιερουσαλήμ . Εβραίοι πιστοί έχοντας καλυμμένα τα κεφάλια τους με σάλι, γιορτάζουν το Εβραϊκό Πάσχα, μπροστά από το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο του Ιουδαϊσμού, στην Ιερουσαλήμ. Η προσευχή,  η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, λέγεται μόνο από τους αρχιερείς των αρχαίων ναών. Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, που δεν είναι απόγονοι του Ααρών μπορούν να πάρουν και αυτοί μέρος στην τελετή.
 
 
EPA / ABIR SULTAN

Εβραίοι πιστοί έχοντας καλυμμένα τα κεφάλια τους με σάλι, γιορτάζουν το Εβραϊκό Πάσχα, μπροστά από το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο του Ιουδαϊσμού, στην Ιερουσαλήμ. Η προσευχή,  η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, λέγεται μόνο από τους αρχιερείς των αρχαίων ναών. Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, που δεν είναι απόγονοι του Ααρών μπορούν να πάρουν και αυτοί μέρος στην τελετή.

 

 

Πανσέληνος πίσω από τις κορυφές των Ελβετικών Άλπεων. Η πανσέληνος διακρίνεται πίσω από τις κορυφές των Ελβετικών Άλπεων στο Charrat της Ελβετίας.
EPA / LAURENT GILLIERON

Η πανσέληνος διακρίνεται πίσω από τις κορυφές των Ελβετικών Άλπεων στο Charrat της Ελβετίας.

Μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία. Ένας άνδρας περπατά εν μέσω συντριμμιών από κατεστραμμένα σπίτια σε προάστιο της Δαμασκού, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.
REUTERS / AMER.ALMOHIBANY

Ένας άνδρας περπατά εν μέσω συντριμμιών από κατεστραμμένα σπίτια σε προάστιο της Δαμασκού, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Στιγμιότυπο από το Ναύπλιο. Ένα μικρό σκαρθί τρώει σε χωράφι στην πόλη του Ναυπλίου, Τα σκαρθιά ή «serinus serinus» ανήκουν στην οικογένεια των στρουθιόμορφων και μοιάζουν πολύ με τα καναρίνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Ένα μικρό σκαρθί τρώει σε χωράφι στην πόλη του Ναυπλίου, Τα σκαρθιά ή «serinus serinus» ανήκουν στην οικογένεια των στρουθιόμορφων και μοιάζουν πολύ με τα καναρίνια.

Σρι Λάνκα: Αναμένοντας τον ερχομό του νέου έτους. Ένας άνδρας εργάζεται σε εργοστάσιο στη Kimbulapitiya της Σρι Λάνκα, πριν τις εκδηλώσεις για το νέο έτος στη χώρα. Οι κοινότητες των Σινχάλα,Ταμίλ καθώς και των Ινδουιστών πρόκειται να γιορτάσουν το νέο έτος στις 14 Απριλίου.
 
 
 
REUTERS / DINUKA LIYANAWATTE

Ένας άνδρας εργάζεται σε εργοστάσιο στη Kimbulapitiya της Σρι Λάνκα, πριν τις εκδηλώσεις για το νέο έτος στη χώρα. Οι κοινότητες των Σινχάλα,Ταμίλ καθώς και των Ινδουιστών πρόκειται να γιορτάσουν το νέο έτος στις 14 Απριλίου.

 

 

 

Ελβετία: Προστατεύοντας τα δέντρα με θερμαντήρες. Θερμαντήρες έχουν τοποθετηθεί δίπλα στις ανθισμένες βερικοκιές, καθώς ο ήλιος ανατέλλει πίσω από τις χιονισμένες ελβετικές Άλπεις, στο Charrat, στο καντόνι του Βαλαί. Οι πομποί αυτοί θερμότητας τοποθετούνται στα χωράφια των οπορωφόρων δέντρων, προκειμένου να τα προστατεύουν όταν η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
 
 
EPA / LAURENT GILLIERON

Θερμαντήρες έχουν τοποθετηθεί δίπλα στις ανθισμένες βερικοκιές, καθώς ο ήλιος ανατέλλει πίσω από τις χιονισμένες ελβετικές Άλπεις, στο Charrat, στο καντόνι του Βαλαί. Οι πομποί αυτοί θερμότητας τοποθετούνται στα χωράφια των οπορωφόρων δέντρων, προκειμένου να τα προστατεύουν όταν η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

 

 

Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της. Για την πρόθεση της κυβέρνησης να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της διαβεβαίωσε την γενική διευθύντρια του  ΔΝΤ  Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Ουάσιγκτον. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.
REUTERS / MIKE THEILER

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της διαβεβαίωσε την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Ουάσιγκτον. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Άνοιξη στη Νότια Κορέα. Απολαμβάνοντας τον ερχομό της άνοιξης, ένα καφέ αηδόνι προσπαθεί να φάει ένα έντομο που βρίσκεται πάνω σε μια ανθισμένη κορομηλιά, σε δημοτικό σχολείο της Σουγόν στη Νότια Κορέα, νότια της πρωτεύουσας Σεούλ.
 
 
EPA / YONHAP

Απολαμβάνοντας τον ερχομό της άνοιξης, ένα καφέ αηδόνι προσπαθεί να φάει ένα έντομο που βρίσκεται πάνω σε μια ανθισμένη κορομηλιά, σε δημοτικό σχολείο της Σουγόν στη Νότια Κορέα, νότια της πρωτεύουσας Σεούλ.

 

 

Στα 4,45 εκατ. οι άνεργοι στην Ισπανία . Πολίτες σχηματίζουν ουρά έξω από τα γραφεία του ισπανικού οργανισμού απασχόλησης στη Μαδρίτη. Ο αριθμός των Ισπανών που έχουν εγγραφεί ως άνεργοι μειώθηκε κατά 1,3% τον Μάρτιο ή κατά 60.214 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στα 4,45 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας.
REUTERS / ANDREA COMAS

Πολίτες σχηματίζουν ουρά έξω από τα γραφεία του ισπανικού οργανισμού απασχόλησης στη Μαδρίτη. Ο αριθμός των Ισπανών που έχουν εγγραφεί ως άνεργοι μειώθηκε κατά 1,3% τον Μάρτιο ή κατά 60.214 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στα 4,45 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας.

Πολωνία: Δευτέρα του Πάσχα με μπουγέλο. Δύο νέοι πετούν νερό από κουβά ο ένας στον άλλο, προκειμένου να γιορτάσουν τη Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών, στο Στέτσιν της Πολωνίας. Το μπουγέλο τη Δευτέρα του Πάσχα είναι παράδοση στη χώρα.
 
 
EPA / MARCIN BIELECKI

Δύο νέοι πετούν νερό από κουβά ο ένας στον άλλο, προκειμένου να γιορτάσουν τη Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών, στο Στέτσιν της Πολωνίας. Το μπουγέλο τη Δευτέρα του Πάσχα είναι παράδοση στη χώρα.

 

 

Ταυρομαχίες στη Σεβίλη. Ο ταυρομάχος Χουάν Αντόνιο Ρουίς ή Σπάρτακος όπως είναι το ψευδώνυμο του, παλεύει με τον πρώτο ταύρο κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα του, στην αρένα Μαεστράνσα της Σεβίλης.
 
 
EPA / RAUL CARO

Ο ταυρομάχος Χουάν Αντόνιο Ρουίς ή Σπάρτακος όπως είναι το ψευδώνυμο του, παλεύει με τον πρώτο ταύρο κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα του, στην αρένα Μαεστράνσα της Σεβίλης.