Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 19:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

Σκηνή βγαλμένη από θρίλερ στο Νεπάλ. Μια αράχνη κρέμεται από λουλούδι με φόντο την πανσέληνο, στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. 
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μια αράχνη κρέμεται από λουλούδι με φόντο την πανσέληνο, στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. 

Ξωκλήσι στο Ναύπλιο. Εικόνα που δείχνει τον Χριστό πάνω στο γαϊδουράκι να μπαίνει στην Ιερουσαλήμ (Βαϊοφόρο), σε ξωκλήσι στην παραλία του Αγίου Νικολάου, στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Εικόνα που δείχνει τον Χριστό πάνω στο γαϊδουράκι να μπαίνει στην Ιερουσαλήμ (Βαϊοφόρο), σε ξωκλήσι στην παραλία του Αγίου Νικολάου, στο Ναύπλιο.

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. Ως «οφειλή αλήθειας και λογοδοσίας προς τον ελληνικό και την κοινωνία», παρουσίασε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου (κέντρο) την Επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, ανοίγοντας σε σημερινή εκδήλωση στη Βουλή τις διαδικασίες συγκρότησής της. Σημειώνεται ότι από την εκδήλωση απουσιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ως «οφειλή αλήθειας και λογοδοσίας προς τον ελληνικό και την κοινωνία», παρουσίασε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου (κέντρο) την Επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, ανοίγοντας σε σημερινή εκδήλωση στη Βουλή τις διαδικασίες συγκρότησής της. Σημειώνεται ότι από την εκδήλωση απουσιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Θρήνος στην Κένυα. Ένας άντρας έχει σκαρφαλώσει σε δέντρο προκειμένου να καταφέρει να δει μέσα από το παράθυρο του νεκροτομείου, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των φερόμενων ως δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα της Κένυας. Πριν από δυο 24ωρα, μασκοφόροι ένοπλοι της οργάνωσης αλ- Σαμπάαμπ ζωσμένοι με εκρηκτικά εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη Garissa University College, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Σομαλίας, προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ετών στην Κένυα, με απολογισμό 147 νεκρούς. 
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Ένας άντρας έχει σκαρφαλώσει σε δέντρο προκειμένου να καταφέρει να δει μέσα από το παράθυρο του νεκροτομείου, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των φερόμενων ως δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα της Κένυας. Πριν από δυο 24ωρα, μασκοφόροι ένοπλοι της οργάνωσης αλ- Σαμπάαμπ ζωσμένοι με εκρηκτικά εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη Garissa University College, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Σομαλίας, προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ετών στην Κένυα, με απολογισμό 147 νεκρούς. 

Ολική έκλειψη Σελήνης . Κόσμος παρακολουθεί την έκλειψη Σελήνης στο Μπαλί της Ινδονησίας. 
EPA / MADE NAGI

Κόσμος παρακολουθεί την έκλειψη Σελήνης στο Μπαλί της Ινδονησίας. 

Σλοβακία: Τελετή ονοματοδοσίας για λιονταράκια . Ένα από τα δύο βερβερικά λιονταράκια, ηλικίας 14 εβδομάδων του ζωολογικού κήπου Bojnice της Σλοβακίας, απολαμβάνει τούρτα από κρέας κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας του. Το αρσενικό πήρε το όνομα «Ραμσής» και το θηλυκό «Ζάρα».  
REUTERS / RADOVAN STOKLASA

Ένα από τα δύο βερβερικά λιονταράκια, ηλικίας 14 εβδομάδων του ζωολογικού κήπου Bojnice της Σλοβακίας, απολαμβάνει τούρτα από κρέας κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας του. Το αρσενικό πήρε το όνομα «Ραμσής» και το θηλυκό «Ζάρα».  

Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων. Κλασικά αυτοκίνητα στην εκκίνηση του «Εαρινού Ράλι ΦΙΛΠΑ», που πραγματοποιήθηκε στα Ίσθμια της Διώρυγας της Κορίνθου. Τα πληρώματα θα περάσουν από περιοχές της Κορινθίας και Αργολίδας με κατάληξη την Ερμιονίδα για να περάσουν με το οχηματαγωγό στο νησί των Σπετσών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Κλασικά αυτοκίνητα στην εκκίνηση του «Εαρινού Ράλι ΦΙΛΠΑ», που πραγματοποιήθηκε στα Ίσθμια της Διώρυγας της Κορίνθου. Τα πληρώματα θα περάσουν από περιοχές της Κορινθίας και Αργολίδας με κατάληξη την Ερμιονίδα για να περάσουν με το οχηματαγωγό στο νησί των Σπετσών.

Ανοιξιάτικο σκηνικό στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Χρυσόμυγα στέκεται πάνω σε λουλούδι στην κοιλάδα του Ιορδάνη.
EPA / JAMAL NASRALLAH

Χρυσόμυγα στέκεται πάνω σε λουλούδι στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

Βόλτα στον Άλιμο. Κόσμος περπατά στον προβλήτα λιμανιού αλιευτικών σκαφών, κοντά στην παραλία του Αλίμου.
REUTERS / KOSTAS TSIRONIS

Κόσμος περπατά στον προβλήτα λιμανιού αλιευτικών σκαφών, κοντά στην παραλία του Αλίμου.

Ψάρεμα στις Φιλιππίνες. Φιλιππινέζοι ψαρεύουν σε ποταμό της επαρχίας Μπουλακάν, βόρεια της Μανίλα. Περίπου 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μέισακ, ο οποίος πρόκειται να πλήξει την Κυριακή τις βορειοανατολικές ακτές του αρχιπελάγους που γιορτάζει το Πάσχα, ανέφεραν επίσημες πηγές.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Φιλιππινέζοι ψαρεύουν σε ποταμό της επαρχίας Μπουλακάν, βόρεια της Μανίλα. Περίπου 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μέισακ, ο οποίος πρόκειται να πλήξει την Κυριακή τις βορειοανατολικές ακτές του αρχιπελάγους που γιορτάζει το Πάσχα, ανέφεραν επίσημες πηγές.