Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

Λιλιπούτειος χαμαιλέοντας . Το προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου Taronga του Σίδνεϊ φωτογραφίζει έναν μικροσκοπικό χαμαιλέοντα, που εκκολάφθηκε αυτή την εβδομάδα.
EPA / TARONGA ZOO

Το προσωπικό του Ζωολογικού Κήπου Taronga του Σίδνεϊ φωτογραφίζει έναν μικροσκοπικό χαμαιλέοντα, που εκκολάφθηκε αυτή την εβδομάδα.

Παιδικά παιχνίδια στη Λωρίδα της Γάζας. Δύο κορίτσια παίζουν στο σπίτι τους στην πόλη Χαν Γιουνίς, στον νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο φέρει ορατά τα σημάδια των ισραηλινών βομβαρδισμών της περσινής χρονιάς.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Δύο κορίτσια παίζουν στο σπίτι τους στην πόλη Χαν Γιουνίς, στον νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο φέρει ορατά τα σημάδια των ισραηλινών βομβαρδισμών της περσινής χρονιάς.

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στη Φουκουσίμα. Κάτοικοι της πόλης Νάμι, η οποία εντάσσεται στη ζώνη υποχρεωτική εκκένωσης που έχει ορίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κοντά στον  πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, προσεύχονται για τους γονείς τους που έχασαν τη ζωή τους το 2011. Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία αλλά και το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Κάτοικοι της πόλης Νάμι, η οποία εντάσσεται στη ζώνη υποχρεωτική εκκένωσης που έχει ορίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κοντά στον  πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, προσεύχονται για τους γονείς τους που έχασαν τη ζωή τους το 2011. Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία αλλά και το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Επικίνδυνες ισορροπίες . Ένα λεωφορείο ισορροπεί επικίνδυνα στην οροφή ξενοδοχείου στο Χονγκ Κονγκ. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για την εικαστική εγκατάσταση «περιμένετε λίγο παιδιά, έχω μια πολύ καλή ιδέα» του Βρετανού Ρίτσαρντ Ουίλσον, η οποία είναι εμπνευσμένη από σκηνή της ταινίας «The Italian Job».
REUTERS / BOBBY YIP

Ένα λεωφορείο ισορροπεί επικίνδυνα στην οροφή ξενοδοχείου στο Χονγκ Κονγκ. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για την εικαστική εγκατάσταση «περιμένετε λίγο παιδιά, έχω μια πολύ καλή ιδέα» του Βρετανού Ρίτσαρντ Ουίλσον, η οποία είναι εμπνευσμένη από σκηνή της ταινίας «The Italian Job».

Νίκη των Ιρακινών δυνάμεων στην πόλη Αλ Αλάμ. Ιρακινός πολιτοφύλακας, προσεύχεται γιορτάζοντας την ανακατάληψη της πόλης Αλ Αλάμ. Ύστερα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους οι Ιρακινές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν εξ ολοκλήρου την πόλη, ενώ επόμενος στόχος τους είναι η κατάληψη της γενέτειρας του Σαντάμ Χουσεΐν,Τικρίτ.
REUTERS / THAIER AL-SUDANI

Ιρακινός πολιτοφύλακας, προσεύχεται γιορτάζοντας την ανακατάληψη της πόλης Αλ Αλάμ. Ύστερα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους οι Ιρακινές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν εξ ολοκλήρου την πόλη, ενώ επόμενος στόχος τους είναι η κατάληψη της γενέτειρας του Σαντάμ Χουσεΐν,Τικρίτ.

Νέο μέλος στην οικογένεια λευκών ρινόκερων πάρκου άγριας ζωής της Ινδονησίας . Ένας υπάλληλος του πάρκου προστασίας και φροντίδας άγριων ζώων (Taman Safari Indonesia) στην πόλη Μπογκόρ της Ινδονησίας, ταΐζει ένα μωρό λευκό ρινόκερο που γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και ζυγίζει 75 κιλά. Πρόκειται για το έβδομο μέλος της οικογένειας των λευκών ρινόκερων στο συγκεκριμένο πάρκο, ενώ είναι ο δεύτερος που έρχεται στη ζωή από το 2003.
EPA / ADI WEDA

Ένας υπάλληλος του πάρκου προστασίας και φροντίδας άγριων ζώων (Taman Safari Indonesia) στην πόλη Μπογκόρ της Ινδονησίας, ταΐζει ένα μωρό λευκό ρινόκερο που γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και ζυγίζει 75 κιλά. Πρόκειται για το έβδομο μέλος της οικογένειας των λευκών ρινόκερων στο συγκεκριμένο πάρκο, ενώ είναι ο δεύτερος που έρχεται στη ζωή από το 2003.

Ποζάροντας στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Ξεναγοί ποζάρουν για μια φωτογραφία με φόντο το Μέγαρο του Λαού, στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου. 
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ξεναγοί ποζάρουν για μια φωτογραφία με φόντο το Μέγαρο του Λαού, στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου. 

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα μεταλλεία στις Σκουριές έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης . Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Μεσογείων πραγματοποιούν δασεργάτες και εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται επειδή έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της ανάκλησης των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Μεσογείων πραγματοποιούν δασεργάτες και εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται επειδή έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της ανάκλησης των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές.

Νέοι ορίζοντες από τις ποδηλάτισσες του Αφγανιστάν . Η Masooma Alizada, μέλος της γυναικείας εθνικής ποδηλατικής ομάδας του Αφγανιστάν, διακρίνεται σε καθρέφτη, στο σπίτι της στην Καμπούλ. Η ομάδα ποδηλασίας ανοίγει νέους ορίζοντες σχετικά με τη συμμετοχή γυναικών σε αθλητικές δραστηριότητες στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα. Την περίοδο της εξουσίας των Ταλιμπάν, οι γυναίκες στο Αφγανιστάν είχαν αποκλειστεί από τη δημόσια ζωή, τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η έξοδος από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία ενός αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους.  Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στα ζητήματα των δικαιωμάτων των γυναικών από την εκδίωξη των Ταλιμπάν το 2001, παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η πρόοδος αυτή απειλείται, καθώς εξακολουθούν να σημειώνονται περιστατικά βίας, ενώ οι γυναίκες συνεχίζουν να υποεκπροσωπούνται στην πολιτική σκηνή. 
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Η Masooma Alizada, μέλος της γυναικείας εθνικής ποδηλατικής ομάδας του Αφγανιστάν, διακρίνεται σε καθρέφτη, στο σπίτι της στην Καμπούλ. Η ομάδα ποδηλασίας ανοίγει νέους ορίζοντες σχετικά με τη συμμετοχή γυναικών σε αθλητικές δραστηριότητες στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα. Την περίοδο της εξουσίας των Ταλιμπάν, οι γυναίκες στο Αφγανιστάν είχαν αποκλειστεί από τη δημόσια ζωή, τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η έξοδος από το σπίτι χωρίς τη συνοδεία ενός αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους.  Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στα ζητήματα των δικαιωμάτων των γυναικών από την εκδίωξη των Ταλιμπάν το 2001, παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η πρόοδος αυτή απειλείται, καθώς εξακολουθούν να σημειώνονται περιστατικά βίας, ενώ οι γυναίκες συνεχίζουν να υποεκπροσωπούνται στην πολιτική σκηνή. 

Υεμένη: Διαδήλωση με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών . Υποστηρικτές του Αχμέτ Αλί Σάλεχ, γιου του πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, στέκονται πάνω στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης η οποία είχε ως αίτημα τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.
REUTERS / Khaled Abdullah

Υποστηρικτές του Αχμέτ Αλί Σάλεχ, γιου του πρώην προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, στέκονται πάνω στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης η οποία είχε ως αίτημα τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ένας διαδηλωτής φοράει μάσκα με το πρόσωπο του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στις Βρυξέλλες ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και αφορούν κυρίως τροποποιήσεις στο φορολογικό σύστημα.
EPA / JULIEN WARNAND

Ένας διαδηλωτής φοράει μάσκα με το πρόσωπο του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στις Βρυξέλλες ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και αφορούν κυρίως τροποποιήσεις στο φορολογικό σύστημα.

Μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό κυπέλλου. Μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας.
ACTION IMAGES PRESS AGENCY / ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ

Μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας.

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας διαδηλωτών. Διαδηλωτές πίσω από αυτοσχέδιες ασπίδες για να προστατευτούν από τις επιθέσεις της αστυνομίας. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν από δακρυγόνο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην μνήμη του. Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας επενέβησαν για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Αρκετοί πολίτες συνελλήφθησαν.
EPA / ULAS YUNUS TOSUN

Διαδηλωτές πίσω από αυτοσχέδιες ασπίδες για να προστατευτούν από τις επιθέσεις της αστυνομίας. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν από δακρυγόνο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην μνήμη του. Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας επενέβησαν για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Αρκετοί πολίτες συνελλήφθησαν.