Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 19:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.

Επιστροφή στη Γη. H διαστημική κάψουλα Soyuz TMA-14M πετά πάνω από το κεντρικό Καζακστάν, μεταφέροντας πίσω στη Γη το τριμελές πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. 
REUTERS / NASA

H διαστημική κάψουλα Soyuz TMA-14M πετά πάνω από το κεντρικό Καζακστάν, μεταφέροντας πίσω στη Γη το τριμελές πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. 

Στιγμιότυπο από δρόμο της Αθήνας. Ιερέας περνά μπροστά από κατάστημα με είδη σπιτιού, στο κέντρο της Αθήνας.
EPA / ALEXANDROS VLACHOS

Ιερέας περνά μπροστά από κατάστημα με είδη σπιτιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον. Διαδηλωτής φωνάζει συνθήματα μπροστά από πανό που γράφει «ο ρατσισμός ζει εδώ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού στης αστυνομίας της πόλης. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, 
REUTERS / KATE MUNSCH

Διαδηλωτής φωνάζει συνθήματα μπροστά από πανό που γράφει «ο ρατσισμός ζει εδώ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού στης αστυνομίας της πόλης. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, 

Λιβερία: Θρήνος για τα θύματα του Έμπολα . Λιβεριανή κλαίει πάνω από τον τάφο του αδερφού της σε νεκροταφείο που δημιουργήθηκε ειδικά για τα θύματα του Έμπολα στην επαρχία Μαργκιμπί. Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε, ώστε να υπάρξει ένας αποδεκτός για τους οικείους των θυμάτων τρόπος ταφής, καθώς πριν τη δημιουργία του συνηθέστερα οι σοροί αποτεφρώνονταν.
EPA / AHMED JALLANZO

Λιβεριανή κλαίει πάνω από τον τάφο του αδερφού της σε νεκροταφείο που δημιουργήθηκε ειδικά για τα θύματα του Έμπολα στην επαρχία Μαργκιμπί. Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε, ώστε να υπάρξει ένας αποδεκτός για τους οικείους των θυμάτων τρόπος ταφής, καθώς πριν τη δημιουργία του συνηθέστερα οι σοροί αποτεφρώνονταν.

Σούρουπο στη Λαχόρη. Τα φώτα αυτοκινητοδρόμου της Λαχόρης διακρίνονται κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, καθώς ο ήλιος δύει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.
EPA / OMER SALEEM

Τα φώτα αυτοκινητοδρόμου της Λαχόρης διακρίνονται κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, καθώς ο ήλιος δύει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.

Μάθημα στον καταυλισμό. Μαθητές συμμετέχουν στο μάθημα, το οποίο πραγματοποιείται σε πρόχειρο καταυλισμό στο Τζαλαλαμπάντ, ελλείψει κατάλληλων σχολικών υποδομών στην περιοχή. Αν και η κυβέρνηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από το εξωτερικό έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την εγγραφή των παιδιών σε σχολεία, εκατομμύρια ανήλικοι σε όλο το Αφγανιστάν στερούνται τη δυνατότητα εκπαίδευσης και ο αναλφαβητισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα 
EPA / GHULAMULLAH HABIBI

Μαθητές συμμετέχουν στο μάθημα, το οποίο πραγματοποιείται σε πρόχειρο καταυλισμό στο Τζαλαλαμπάντ, ελλείψει κατάλληλων σχολικών υποδομών στην περιοχή. Αν και η κυβέρνηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από το εξωτερικό έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την εγγραφή των παιδιών σε σχολεία, εκατομμύρια ανήλικοι σε όλο το Αφγανιστάν στερούνται τη δυνατότητα εκπαίδευσης και ο αναλφαβητισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα 

Aλιγάτορας σε γήπεδο γκολφ. Έκπληκτοι έμειναν οι ερασιτέχνες γκόλφερ του «Myakka Pines Golf Club» στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν, πριν από μερικές ημέρες, αντίκρισαν έναν αμερικανικό αλιγάτορα μέσα στο γήπεδο. Ορισμένοι κατάφεραν να βγάλουν φωτογραφίες το τεράστιο ερπετό και να τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. Οι εικόνες έγιναν αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλείς, χωρίς ωστόσο, να λείπουν και τα σχόλια που αμφισβητούν τη γνησιότητά τους. 
REUTERS / HANDOUT/Dick Huber

Έκπληκτοι έμειναν οι ερασιτέχνες γκόλφερ του «Myakka Pines Golf Club» στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν, πριν από μερικές ημέρες, αντίκρισαν έναν αμερικανικό αλιγάτορα μέσα στο γήπεδο. Ορισμένοι κατάφεραν να βγάλουν φωτογραφίες το τεράστιο ερπετό και να τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. Οι εικόνες έγιναν αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλείς, χωρίς ωστόσο, να λείπουν και τα σχόλια που αμφισβητούν τη γνησιότητά τους. 

Σιβηρία: Σε επιφυλακή για τον λεπτό πάγο. Μέλη κρατικής διασωστικής υπηρεσίας συμμετέχουν σε εκπαίδευση για την ανέλκυση οχημάτων με αυτοσχέδιο εξοπλισμό, στον ποταμό Γενισέι, στη Σιβηρία. Οι αρχές ετοιμάζονται για την περίοδο κατά την οποία ο πάγος που καλύπτει το ποτάμι και τις λίμνες της περιοχής λεπταίνει, με αποτέλεσμα να συντρέχει μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχημάτων. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Μέλη κρατικής διασωστικής υπηρεσίας συμμετέχουν σε εκπαίδευση για την ανέλκυση οχημάτων με αυτοσχέδιο εξοπλισμό, στον ποταμό Γενισέι, στη Σιβηρία. Οι αρχές ετοιμάζονται για την περίοδο κατά την οποία ο πάγος που καλύπτει το ποτάμι και τις λίμνες της περιοχής λεπταίνει, με αποτέλεσμα να συντρέχει μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχημάτων. 

Στην Αθήνα μεταφέρονται οι τεχνικές συζητήσεις. Στην Αθήνα μεταφέρονται από σήμερα οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση του των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στις Βρυξέλλες, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, διαμορφώθηκε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ωστόσο κρίθηκε ότι για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιολόγηση θα απαιτηθούν δημοσιονομικά στοιχεία τα οποία θα αντληθούν στην Αθήνα σε επιτόπου συναντήσεις. Στη φωτογραφία, η πλατεία Συντάγματος.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Στην Αθήνα μεταφέρονται από σήμερα οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση του των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στις Βρυξέλλες, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, διαμορφώθηκε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ωστόσο κρίθηκε ότι για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιολόγηση θα απαιτηθούν δημοσιονομικά στοιχεία τα οποία θα αντληθούν στην Αθήνα σε επιτόπου συναντήσεις. Στη φωτογραφία, η πλατεία Συντάγματος.

Έκθεση βιβλίου στη Λειψία. Οι πρώτοι επισκέπτες της έκθεσης βιβλίου στη Λειψία της Γερμανίας κάνουν την εμφάνισή τους, βαδίζοντας πάνω στα σκαλιά, στα οποία απεικονίζεται το λογότυπο της έκθεσης, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου. Στην έκθεση αναμένεται να παρουσιάσουν τις νέες κυκλοφορίες τους περίπου 2.000 εκδοτικοί οίκοι από 42 χώρες.
EPA / HENDRIK SCHMIDT

Οι πρώτοι επισκέπτες της έκθεσης βιβλίου στη Λειψία της Γερμανίας κάνουν την εμφάνισή τους, βαδίζοντας πάνω στα σκαλιά, στα οποία απεικονίζεται το λογότυπο της έκθεσης, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου. Στην έκθεση αναμένεται να παρουσιάσουν τις νέες κυκλοφορίες τους περίπου 2.000 εκδοτικοί οίκοι από 42 χώρες.

Ταϊλάνδη: Προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας. Εργάτες τοποθετούν τη διαφήμιση ενός αυτοκινήτου πάνω σε ουρανοξύστη, στην επιχειρηματική ζώνη της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη. Η χώρα αναμένεται να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξής της από 3,5% σε 4,5% εντός του 2015.
EPA / NARONG SANGNAK

Εργάτες τοποθετούν τη διαφήμιση ενός αυτοκινήτου πάνω σε ουρανοξύστη, στην επιχειρηματική ζώνη της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη. Η χώρα αναμένεται να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξής της από 3,5% σε 4,5% εντός του 2015.

Άνδρας με βρέφος στην αγκαλιά έπεσε από μπαλκόνι. Κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος στην οδό Μεσολογγίου στον Βύρωνα, όπου ένας άνδρας κρατώντας ένα βρέφος αγκαλιά έπεσε από το μπαλκόνι 4ου ορόφου πολυκατοικίας. Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες ανάνηψης του ηλικίας 4 μηνών κοριτσιού από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ ο 26χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος στην οδό Μεσολογγίου στον Βύρωνα, όπου ένας άνδρας κρατώντας ένα βρέφος αγκαλιά έπεσε από το μπαλκόνι 4ου ορόφου πολυκατοικίας. Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες ανάνηψης του ηλικίας 4 μηνών κοριτσιού από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ ο 26χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στιγμιότυπο από το Λεωνίδιο . Στιγμιότυπο από το Λεωνίδιο Αρκαδίας.
PHASMA / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στιγμιότυπο από το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Κατασκευαστικός πυρετός στην Βραζιλία. Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο ντε Τζανέιρο το 2016. Η φωτογραφία δείχνει το εργοτάξιο όπου φτιάχνονται οι δρόμοι που θα περάσουν οι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας.
REUTERS / SERGIO MORAES

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο ντε Τζανέιρο το 2016. Η φωτογραφία δείχνει το εργοτάξιο όπου φτιάχνονται οι δρόμοι που θα περάσουν οι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας.