Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 10 Μαρτίου 2015.

Η Ελλάδα από το Διάστημα . Φωτογραφία της Ελλάδας που τράβηξε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Σαμάνθα Κριστοφορέτι. Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Κριστοφορέτι συνόδευσε τη φωτογραφία με το σχόλιο: «Το φιλί του δύοντος ηλίου στην Ελλάδα».
TWITTER / @AstroSamantha

Φωτογραφία της Ελλάδας που τράβηξε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Σαμάνθα Κριστοφορέτι. Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Κριστοφορέτι συνόδευσε τη φωτογραφία με το σχόλιο: «Το φιλί του δύοντος ηλίου στην Ελλάδα».

Όχημα προς τον αφανισμό. Στις 15 Μαρτίου 1943 η ατμομηχανή Λβ 964 ξεκίνησε την μεταφορά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ένα δρομολόγιο που οδήγησε στον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας της πόλης. 72 χρόνια μετά η Λβ 964 θα εκτίθεται με τα βαγόνια της, στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στις 15 Μαρτίου 1943 η ατμομηχανή Λβ 964 ξεκίνησε την μεταφορά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ένα δρομολόγιο που οδήγησε στον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας της πόλης. 72 χρόνια μετά η Λβ 964 θα εκτίθεται με τα βαγόνια της, στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Ανατολή στο Οντάριο. Ένας σκιέρ ατενίζει τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από την καλυμμένη με χιόνι λίμνη στο Οντάριο του Κάναδά.
REUTERS / FRED THORNHILL

Ένας σκιέρ ατενίζει τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από την καλυμμένη με χιόνι λίμνη στο Οντάριο του Κάναδά.

Διάσωση δερματοχελώνας βάρους 230 κιλών. Τη φροντίδα των υπευθύνων ενός ενυδρείου στη Νότια Καρολίνα απολαμβάνει μια δερματοχελώνα βάρους 230 κιλών, η οποία βρέθηκε σε απομακρυσμένη παραλία. Πέντε άτομα για περίπου τέσσερις ώρες προσπαθούσαν να σηκώσουν τη χελώνα, ώστε να τη μεταφέρουν στο Τσάρλεστον. Το ερπετό, το οποίο πήρε το όνομα Γιόκι από το προσωπικό του ενυδρείου, είναι θηλυκό και υποβάλλεται σε θεραπεία, καθώς πιθανότατα έφαγε κάποια πλαστική σακούλα την οποία πέρασε για μέδουσα.
REUTERS / HANDOUT

Τη φροντίδα των υπευθύνων ενός ενυδρείου στη Νότια Καρολίνα απολαμβάνει μια δερματοχελώνα βάρους 230 κιλών, η οποία βρέθηκε σε απομακρυσμένη παραλία. Πέντε άτομα για περίπου τέσσερις ώρες προσπαθούσαν να σηκώσουν τη χελώνα, ώστε να τη μεταφέρουν στο Τσάρλεστον. Το ερπετό, το οποίο πήρε το όνομα Γιόκι από το προσωπικό του ενυδρείου, είναι θηλυκό και υποβάλλεται σε θεραπεία, καθώς πιθανότατα έφαγε κάποια πλαστική σακούλα την οποία πέρασε για μέδουσα.

Σημάδια πολέμου. Πύλη διάτρητη από οβίδες στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.
REUTERS / MARKO DJURICA

Πύλη διάτρητη από οβίδες στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

«Η λύτρωση των Αγγέλων». Ένας άνδρας περπατά μπροστά από το έργο «Η λύτρωση των Αγγέλων» των καλλιτεχνών Angelina Christina και Fin Dac, που στολίζει δρόμο του Λος Άντζελες.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Ένας άνδρας περπατά μπροστά από το έργο «Η λύτρωση των Αγγέλων» των καλλιτεχνών Angelina Christina και Fin Dac, που στολίζει δρόμο του Λος Άντζελες.

Ξεκούραση στις όχθες του Τάγου. Ένας άντρας ξεκουράζεται στις όχθες του ποταμού Τάγου στη Λισαβόνα. 
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Ένας άντρας ξεκουράζεται στις όχθες του ποταμού Τάγου στη Λισαβόνα. 

Βενεζουέλα: Οργή για τις αμερικανικές κυρώσεις. Μια γυναίκα περνά με το μηχανάκι της μπροστά από γκράφιτι στο Καράκας που αναγράφει τη φράση: «Γκρίνγκο (υποτιμητικός χαρακτηρισμός που αναφέρεται στους βορειοαμερικανούς), σεβαστείτε μας». Κυρώσεις κατά επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Νίκολας Μαδούρο. «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, που αντιπροσωπεύει την ιμπεριαλιστική ελίτ των ΗΠΑ, αποφάσισε προσωπικά να αναλάβει το καθήκον να ρίξει την κυβέρνησή μου και παρεμβαίνει στη Βενεζουέλα για να την ελέγξει», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο Μαδούρο.
REUTERS / JORGE SILVA

Μια γυναίκα περνά με το μηχανάκι της μπροστά από γκράφιτι στο Καράκας που αναγράφει τη φράση: «Γκρίνγκο (υποτιμητικός χαρακτηρισμός που αναφέρεται στους βορειοαμερικανούς), σεβαστείτε μας». Κυρώσεις κατά επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τη Δευτέρα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Νίκολας Μαδούρο. «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, που αντιπροσωπεύει την ιμπεριαλιστική ελίτ των ΗΠΑ, αποφάσισε προσωπικά να αναλάβει το καθήκον να ρίξει την κυβέρνησή μου και παρεμβαίνει στη Βενεζουέλα για να την ελέγξει», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο Μαδούρο.

Για ψώνια δίπλα στην ακτή. Πελάτες εμπορικού κέντρου περπατούν στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά σε ακτή της συνοικίας Μιραφλόρες στη Λίμα του Περού. 
REUTERS / MARIANA BAZO

Πελάτες εμπορικού κέντρου περπατούν στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά σε ακτή της συνοικίας Μιραφλόρες στη Λίμα του Περού. 

Ανοιξιάτικο τοπίο στο Λος Άντζελες. Λουλούδια διακρίνονται σε πάρκο στο κέντρο του Λος Άντζελες.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Λουλούδια διακρίνονται σε πάρκο στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Επίσκεψη Μέρκελ σε εργοστάσιο φορτηγών στην Ιαπωνία. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε στιγμιότυπο από την ξενάγησή της σε εργοστάσιο φορτηγών της Mitsubishi Fuso, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Ιαπωνία.
EPA / MICHAEL KAPPELER

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε στιγμιότυπο από την ξενάγησή της σε εργοστάσιο φορτηγών της Mitsubishi Fuso, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Ιαπωνία.

Διαδήλωση για την 56η επέτειο της θιβετιανής εξέγερσης . Θιβετιανός εξόριστος στην Ινδία φωνάζει συνθήματα μέσα από όχημα της αστυνομίας, μετά τη σύλληψή του στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την πρεσβεία της Κίνας στο Νέο Δελχί, με αφορμή την 56η επέτειο της αιματηρής θιβετιανής εξέγερσης του 1959.
REUTERS / ADNAN ABIDI

Θιβετιανός εξόριστος στην Ινδία φωνάζει συνθήματα μέσα από όχημα της αστυνομίας, μετά τη σύλληψή του στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την πρεσβεία της Κίνας στο Νέο Δελχί, με αφορμή την 56η επέτειο της αιματηρής θιβετιανής εξέγερσης του 1959.

Συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομίας στη Μιανμάρ. Αστυνομικοί χτυπούν φοιτητή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Λετπαντάν, 140 χιλιόμετρα βορείως της Γιανγκόν. Οι φοιτητές της Μιανμάρ διεκδικούν αλλαγές σε νομοσχέδιο το οποίο, κατά τους ίδιους, συγκεντροποιεί υπερβολικά τον έλεγχο επί της ανώτατης εκπαίδευσης.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Αστυνομικοί χτυπούν φοιτητή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Λετπαντάν, 140 χιλιόμετρα βορείως της Γιανγκόν. Οι φοιτητές της Μιανμάρ διεκδικούν αλλαγές σε νομοσχέδιο το οποίο, κατά τους ίδιους, συγκεντροποιεί υπερβολικά τον έλεγχο επί της ανώτατης εκπαίδευσης.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Μια γυναίκα κοιτά το ρολόι της καθώς περιμένει το λεωφορείο σε στάση στην οδό Πειραιώς. 
EPA / YANNIS KOLESIDIS

Μια γυναίκα κοιτά το ρολόι της καθώς περιμένει το λεωφορείο σε στάση στην οδό Πειραιώς. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Σερρών . Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εισηγήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων, έχουν πλημμυρίσει περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του νομού. Παράλληλα, αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα έχουν υποστεί ζημιές, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δυο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εισηγήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων, έχουν πλημμυρίσει περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του νομού. Παράλληλα, αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα έχουν υποστεί ζημιές, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δυο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.

Απόγευμα στην Αθήνα . Ο πορτοκαλόχρωμος ουρανός αντικατοπτρίζεται στα παράθυρα ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος. 
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ο πορτοκαλόχρωμος ουρανός αντικατοπτρίζεται στα παράθυρα ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος.