Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.

Φεστιβάλ χαρταετών στην παραλία Ρεντόντο . Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ χαρταετών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην παραλία Ρεντόντο, στην Καλιφόρνια.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ χαρταετών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην παραλία Ρεντόντο, στην Καλιφόρνια.

Παρουσίαση του νέου Apple Watch. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ παρουσιάζει το καινούριο ρολόι χειρός της εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο.
REUTERS / ROBERT GALBRAITH

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ παρουσιάζει το καινούριο ρολόι χειρός της εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ένα διάλειμμα για ξεκούραση. Ένας πωλητής μπαλονιών κοιμάται μέσα σε ένα δίχτυ απώθησης κουνουπιών σε αυτοκινητόδρομο του Μουμπάι, στην Ινδία.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Ένας πωλητής μπαλονιών κοιμάται μέσα σε ένα δίχτυ απώθησης κουνουπιών σε αυτοκινητόδρομο του Μουμπάι, στην Ινδία.

Η γιορτή των χρωμάτων. Στιγμιότυπο από την πόλη Σαν Χουάν, στη Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όπου λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για το Ινδουϊστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως «η γιορτή των χρωμάτων» που διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της άνοιξης.
REUTERS / ANDREA DE SILVA

Στιγμιότυπο από την πόλη Σαν Χουάν, στη Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όπου λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για το Ινδουϊστικό θρησκευτικό φεστιβάλ Χόλι, γνωστό και ως «η γιορτή των χρωμάτων» που διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της άνοιξης.

Ο γύρος του κόσμου με ηλιακή ενέργεια. Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse-2 απογειώθηκε σήμερα το πρωί στις 5:12 (ώρα Ελλάδος) από το αεροδρόμιο Αλ Μπατίν, του Αμπού Ντάμπι με στόχο να κάνει τον γύρο του κόσμου με μοναδικό καύσιμο την ενέργεια του ήλιου. Η ιστορική αυτή πτήση αναμένεται να διαρκέσει πέντε ολόκληρους μήνες.
EPA / JEAN REVILLARD

Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse-2 απογειώθηκε σήμερα το πρωί στις 5:12 (ώρα Ελλάδος) από το αεροδρόμιο Αλ Μπατίν, του Αμπού Ντάμπι με στόχο να κάνει τον γύρο του κόσμου με μοναδικό καύσιμο την ενέργεια του ήλιου. Η ιστορική αυτή πτήση αναμένεται να διαρκέσει πέντε ολόκληρους μήνες.

Ένας Παλαιστίνιος στα σύνορα της Ράφα. Ένας άνδρας από την Παλαιστίνη περιμένει να λάβει άδεια από τις αρχές προκειμένου να περάσει στην Αίγυπτο από τα σύνορα της Ράφα, τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές της Αιγύπτου, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοιχτά. Η πόλη Ράφα είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία διέλευσης μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του υπόλοιπου κόσμου, το οποίο δεν αποτελεί σύνορο με το Ισραήλ.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Ένας άνδρας από την Παλαιστίνη περιμένει να λάβει άδεια από τις αρχές προκειμένου να περάσει στην Αίγυπτο από τα σύνορα της Ράφα, τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές της Αιγύπτου, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοιχτά. Η πόλη Ράφα είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία διέλευσης μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του υπόλοιπου κόσμου, το οποίο δεν αποτελεί σύνορο με το Ισραήλ.

Η Άνγκελα Μέρκελ συναντά τον «Asimo». Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στο μουσείο αναδυόμενων επιστημών και καινοτομιών (Miraikan) του Τόκιο αγγίζει τον «Asimo», ένα ανθρωποειδές ρομπότ, δημιούργημα της Honda Motor Co. 
REUTERS / ISSEI KATO

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στο μουσείο αναδυόμενων επιστημών και καινοτομιών (Miraikan) του Τόκιο αγγίζει τον «Asimo», ένα ανθρωποειδές ρομπότ, δημιούργημα της Honda Motor Co. 

Άνοιξη στη Γερμανία. Μια μέλισσα συλλέγει γύρη από έναν κρόκο στο Τίμεντορφ της Γερμανίας.
EPA / JENS BUETTNER

Μια μέλισσα συλλέγει γύρη από έναν κρόκο στο Τίμεντορφ της Γερμανίας.

Το χιονισμένο Κασμίρ. Δύο αγόρια κάνουν ποδήλατο με φόντο τα χιονισμένα βουνά του Σριναγκάρ, της θερινής πρωτεύουσας του Ινδικού Κασμίρ. 
EPA / FAROOQ KHAN

Δύο αγόρια κάνουν ποδήλατο με φόντο τα χιονισμένα βουνά του Σριναγκάρ, της θερινής πρωτεύουσας του Ινδικού Κασμίρ. 

Καθημερινή ζωή στη Σιγκαπούρη. Στιγμιότυπο από σιδηροδρομικό σταθμό της Σιγκαπούρης σε ώρα αιχμής.
REUTERS / EDGAR SU

Στιγμιότυπο από σιδηροδρομικό σταθμό της Σιγκαπούρης σε ώρα αιχμής.

Πηγαίνοντας σχολείο στo Λάγος. Ένας μαθητής από τη Νιγηρία χρησιμοποιεί μια αυτοσχέδια βάρκα, κατασκευασμένη από ένα τμήμα ενός πλαστικού βαρελιού, για να πάει στο σχολείο του, το οποίο στεγάζεται πάνω σε μια βάρκα, στο Λάγος της Νιγηρίας. Το συγκεκριμένο σχολείο κατασκευάστηκε ειδικά για τα παιδιά του Μακόκο, μιας φτωχής παραποτάμιας περιοχής του Λάγος, στην οποία τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα πάνω στο νερό.
EPA / STR

Ένας μαθητής από τη Νιγηρία χρησιμοποιεί μια αυτοσχέδια βάρκα, κατασκευασμένη από ένα τμήμα ενός πλαστικού βαρελιού, για να πάει στο σχολείο του, το οποίο στεγάζεται πάνω σε μια βάρκα, στο Λάγος της Νιγηρίας. Το συγκεκριμένο σχολείο κατασκευάστηκε ειδικά για τα παιδιά του Μακόκο, μιας φτωχής παραποτάμιας περιοχής του Λάγος, στην οποία τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα πάνω στο νερό.