Multimedia

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 16:38

Η πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών MH370, η οποία μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, εξαφανίστηκε μια ώρα μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου 2014. Η γιγάντια επιχείρηση αναζήτησης που οργανώθηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, απέτυχε να εντοπίσει τα συντρίμμια.

Τον Ιανουάριο του 2015, η εξαφάνιση του αεροσκάφους της πτήσης MH370 κηρύχθηκε επίσημα από τις αρχές της Μαλαισίας ως δυστύχημα. Οι 239 επιβαίνοντες κηρύχθηκαν νεκροί, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποζημίωση των οικογενειών.

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε και, πολλοί από τους συγγενείς των κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι τα μέλη της οικογένειάς τους είναι νεκρά. Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσουν με άλλους συγγενείς για να μιλήσουν σχετικά με το συμβάν, να μοιραστούν ειδήσεις σχετικά με την πτήση MH370 και να προσευχηθούν για την ασφαλή επιστροφή των αγαπημένων τους προσώπων.

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Η σκιά ενός αεροσκάφους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας διακρίνεται μέσα από τα σύννεφα, ενώ πετά πάνω από το νότιο Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανεύρεση της αγνοούμενης πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου, 31 Μαρτίου 2014).
REUTERS / POOL

Η σκιά ενός αεροσκάφους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας διακρίνεται μέσα από τα σύννεφα, ενώ πετά πάνω από το νότιο Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανεύρεση της αγνοούμενης πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου, 31 Μαρτίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με το πώς ένα μέλος του πληρώματος θα πρέπει να αναφέρει τον εντοπισμό συντριμμιών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, στο παράθυρο ενός αεροσκάφους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αναζήτησης της χαμένης πτήσης MH370, των Μαλαισιανών αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου 22 Μαρτίου 2014).
Reuters / JASON REED

Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με το πώς ένα μέλος του πληρώματος θα πρέπει να αναφέρει τον εντοπισμό συντριμμιών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, στο παράθυρο ενός αεροσκάφους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αναζήτησης της χαμένης πτήσης MH370, των Μαλαισιανών αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου 22 Μαρτίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Μέλος πληρώματος χαιρετά από το παράθυρο του αεροσκάφους, καθώς αναχωρεί από τη βάση Πιρς της RAAF, κοντά στο Πέρθ (φωτογραφία αρχείου, 3 Απριλίου 2014).
REUTERS / STRINGER

Μέλος πληρώματος χαιρετά από το παράθυρο του αεροσκάφους, καθώς αναχωρεί από τη βάση Πιρς της RAAF, κοντά στο Πέρθ (φωτογραφία αρχείου, 3 Απριλίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Το σκάφος Hai Xin 01, της Διοίκησης για τη Ναυτική Ασφάλεια (MSA) της Κίνας, φαίνεται από ένα αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου, 13 Απριλίου 2014).
REUTERS / POOL

Το σκάφος Hai Xin 01, της Διοίκησης για τη Ναυτική Ασφάλεια (MSA) της Κίνας, φαίνεται από ένα αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου, 13 Απριλίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Μία γυναίκα,  της οποίας ο γιός επέβαινε στην πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, αντιδρά έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας στο Πεκίνο (φωτογραφία αρχείου, 11 Ιουνίου 2014).
REUTERS / JASON LEE

Μία γυναίκα,  της οποίας ο γιός επέβαινε στην πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, αντιδρά έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας στο Πεκίνο (φωτογραφία αρχείου, 11 Ιουνίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Η κόρη (αριστερά) και η σύζυγος του Πάτρικ Φράνσις Γκομς, μέλους του πληρώματος της πτήσης MH370, παρηγορούν η μία την άλλη στο σπίτι τους στην Κουάλα Λουμπούρ (29 Ιανουαρίου 2015).
REUTERS / OLIVIA HARRIS

Η κόρη (αριστερά) και η σύζυγος του Πάτρικ Φράνσις Γκομς, μέλους του πληρώματος της πτήσης MH370, παρηγορούν η μία την άλλη στο σπίτι τους στην Κουάλα Λουμπούρ (29 Ιανουαρίου 2015).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Στιγμιότυπο από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (Φωτογραφία αρχείου, 17 Μαρτίου 2014).
REUTERS / EDGAR SU

Στιγμιότυπο από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (Φωτογραφία αρχείου, 17 Μαρτίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Ο Ζιλιάνγκ, του οποίου η αρραβωνιαστικιά επέβαινε στην πτήση MH370, κάθεται σε ένα άδειο σπίτι, το οποίο σχεδίαζε να φτιάξει μαζί της για το γάμο τους, στο Τιαντζίν (φωτογραφία αρχείου, 26 Αυγούστου 2014).
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Ο Ζιλιάνγκ, του οποίου η αρραβωνιαστικιά επέβαινε στην πτήση MH370, κάθεται σε ένα άδειο σπίτι, το οποίο σχεδίαζε να φτιάξει μαζί της για το γάμο τους, στο Τιαντζίν (φωτογραφία αρχείου, 26 Αυγούστου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Το σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, Ocean Shield πλέει στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς συνεχίζει τις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου, 15 Απριλίου 2014).
REUTERS / HANDOUT

Το σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, Ocean Shield πλέει στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς συνεχίζει τις έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών (φωτογραφία αρχείου, 15 Απριλίου 2014).

Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Μέλος του πληρώματος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας κοιτά μέσα από το παράθυρο ενός αεροσκάφους CN235, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης (SAR) για την ανεύρεση της χαμένης πτήσης  MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στα Στενά της Μάλακα (Φωτογραφία αρχείου, 13 Μαρτίου 2014).
REUTERS / SAMSUL SAID

Μέλος του πληρώματος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας κοιτά μέσα από το παράθυρο ενός αεροσκάφους CN235, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης (SAR) για την ανεύρεση της χαμένης πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στα Στενά της Μάλακα (Φωτογραφία αρχείου, 13 Μαρτίου 2014).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Η μητέρα ενός Κινέζου επιβάτη της χαμένης πτήσης MH370, από την επαρχία Τζιανγκσού, στέκεται έξω από το νοικιασμένο δωμάτιο στην αγροτική περιοχή Γιζουάνγκ, στο Πεκίνο (9 Φεβρουαρίου 2015). Η γυναίκα με το σύζυγό της, ήρθαν στο Πεκίνο τον Ιούλιο του 2014 και νοίκιασαν αυτό το δωμάτιο (το οποίο στοιχίζει 42 ευρώ το μήνα) για να μπορούν να ενημερώνονται καλύτερα για τις εξελίξεις στην αναζήτηση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών και να αναζητήσουν το χαμένο τους γιό.
EPA / WU HONG

Η μητέρα ενός Κινέζου επιβάτη της χαμένης πτήσης MH370, από την επαρχία Τζιανγκσού, στέκεται έξω από το νοικιασμένο δωμάτιο στην αγροτική περιοχή Γιζουάνγκ, στο Πεκίνο (9 Φεβρουαρίου 2015). Η γυναίκα με το σύζυγό της, ήρθαν στο Πεκίνο τον Ιούλιο του 2014 και νοίκιασαν αυτό το δωμάτιο (το οποίο στοιχίζει 42 ευρώ το μήνα) για να μπορούν να ενημερώνονται καλύτερα για τις εξελίξεις στην αναζήτηση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών και να αναζητήσουν το χαμένο τους γιό.

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Ένας άντρας μιλά στο τηλέφωνο, ενώ στο πλάι διακρίνεται η φωτογραφία του γιού του, ο οποίος επέβαινε στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 (φωτογραφία 9 Φεβρουαρίου 2015).
EPA / WU HONG

Ένας άντρας μιλά στο τηλέφωνο, ενώ στο πλάι διακρίνεται η φωτογραφία του γιού του, ο οποίος επέβαινε στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 (φωτογραφία 9 Φεβρουαρίου 2015).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Συγγενείς ενός εκ των επιβατών της πτήσης MH370, κοιτούν ένα αεροπλάνο στον ουρανό, εξώ από το ξενοδοχείο τους στην περιοχή Σουνγί, στο Πεκίνο (10 Φεβρουαρίου 2015).
EPA / WU HONG

Συγγενείς ενός εκ των επιβατών της πτήσης MH370, κοιτούν ένα αεροπλάνο στον ουρανό, εξώ από το ξενοδοχείο τους στην περιοχή Σουνγί, στο Πεκίνο (10 Φεβρουαρίου 2015).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Ένας άντρας από την επαρχία Ανούι στην Κίνα, ελέγχει το χάρτη καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κουάλα Λουμπούρ για να μάθει νέα για την οικογένειά του η οποία επέβαινε στο χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, στο σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή Τονγκζού, στο Πεκίνο.
EPA / WU HONG

Ένας άντρας από την επαρχία Ανούι στην Κίνα, ελέγχει το χάρτη καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κουάλα Λουμπούρ για να μάθει νέα για την οικογένειά του η οποία επέβαινε στο χαμένο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, στο σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή Τονγκζού, στο Πεκίνο.

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Συγγενής κάποιων εκ των Κινέζων επιβατών του χαμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, διαβάζει νέα για τη χαμένη πτήση MH370, σε ένα εστιατόριο, στην περιοχή Σουνγί, στο Πεκίνο (28 Φεβρουαρίου 2015).
EPA / WU HONG

Συγγενής κάποιων εκ των Κινέζων επιβατών του χαμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, διαβάζει νέα για τη χαμένη πτήση MH370, σε ένα εστιατόριο, στην περιοχή Σουνγί, στο Πεκίνο (28 Φεβρουαρίου 2015).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Μία γυναίκα δείχνει μία φωτογραφία των μελών της οικογένειάς της που χάθηκαν στην πτήση MH370, στο σπίτι της στο Πεκίνο (1 Μαρτίου 2015).
EPA / WU HONG

Μία γυναίκα δείχνει μία φωτογραφία των μελών της οικογένειάς της που χάθηκαν στην πτήση MH370, στο σπίτι της στο Πεκίνο (1 Μαρτίου 2015).

Μαλαισία: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση της πτήσης MH370. Κινέζα συγγενής ενός εκ των επιβατών της πτήσης MH370, προσεύχεται στο ναό Thean Χου, στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία (1 Μαρτίου 2015).
EPA / FAZRY ISMAIL

Κινέζα συγγενής ενός εκ των επιβατών της πτήσης MH370, προσεύχεται στο ναό Thean Χου, στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία (1 Μαρτίου 2015).