Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015.

Οι Stormtroopers παρελαύνουν στη βόρεια Ισπανία. Κόσμος, μεταμφιεσμένος με στολές των Stormtroopers από τις ταινίες "Ο Πόλεμος των Άστρων", συμμετέχει σε παρέλαση για το Καρναβάλι της Γκιχόν, στη βόρεια Ισπανία.
REUTERS / ELOY ALONSO

Κόσμος, μεταμφιεσμένος με στολές των Stormtroopers από τις ταινίες "Ο Πόλεμος των Άστρων", συμμετέχει σε παρέλαση για το Καρναβάλι της Γκιχόν, στη βόρεια Ισπανία.

Γαλλία: Απαλλαγή του Στρος Καν εισηγείται ο εισαγγελέας . O πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, εξέρχεται από το ξενοδοχείο του για να παραστεί στο δικαστήριο της Λιλ, όπου διεξάγεται η δίκη του για τη συμμετοχή του σε "ροζ πάρτι" στα οποία συμμετείχαν και ιερόδουλες. Την απαλλαγή του Ντομινίκ Στρος Καν, ζήτησε ο εισαγγελέας του γαλλικού δικαστηρίου το οποίο δικάζει τη σχετική υπόθεση. Ο εισαγγελέας της Λιλ, Φρεντερίκ Φεβρ, τόνισε ότι τόσο η έρευνα όσο και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν έπεισαν ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένοχος.
REUTERS / PASCAL ROSSIGNOL

O πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, εξέρχεται από το ξενοδοχείο του για να παραστεί στο δικαστήριο της Λιλ, όπου διεξάγεται η δίκη του για τη συμμετοχή του σε "ροζ πάρτι" στα οποία συμμετείχαν και ιερόδουλες. Την απαλλαγή του Ντομινίκ Στρος Καν, ζήτησε ο εισαγγελέας του γαλλικού δικαστηρίου το οποίο δικάζει τη σχετική υπόθεση. Ο εισαγγελέας της Λιλ, Φρεντερίκ Φεβρ, τόνισε ότι τόσο η έρευνα όσο και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν έπεισαν ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένοχος.

Ινδία: Εορτασμός του φεστιβάλ Μάχα Σιβαράτρι . Ινδή μιλά στο τηλέφωνό της ενώ συμμετέχει στη γαμήλια πομπή Σιβ Μπαράτ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μάχα Σιβαράτρι στην Καλκούτα. Το Μάχα Σιβαράτρι γιορτάζεται με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και αφοσίωση από τους Ινδουιστές, τιμώντας τον θεό Σίβα. Οι ανύπαντρες γυναίκες νηστεύουν από την αυγή έως τη δύση και προσεύχονται στο Σίβα να τους δώσει έναν καλό σύζυγο. Σύμφωνα με έναν από τους πιό δημοφιλής μύθους στον Ινδουισμό, το Σιβαράτρι είναι η ημέρα του γάμου του θεού Σίβα με την Παρβάτι.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ινδή μιλά στο τηλέφωνό της ενώ συμμετέχει στη γαμήλια πομπή Σιβ Μπαράτ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Μάχα Σιβαράτρι στην Καλκούτα. Το Μάχα Σιβαράτρι γιορτάζεται με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και αφοσίωση από τους Ινδουιστές, τιμώντας τον θεό Σίβα. Οι ανύπαντρες γυναίκες νηστεύουν από την αυγή έως τη δύση και προσεύχονται στο Σίβα να τους δώσει έναν καλό σύζυγο. Σύμφωνα με έναν από τους πιό δημοφιλής μύθους στον Ινδουισμό, το Σιβαράτρι είναι η ημέρα του γάμου του θεού Σίβα με την Παρβάτι.

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ντεμπάλτσεβε. Αυτοκίνητο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν δημοσιογράφοι της ουκρανικής τηλεόρασης και ο τραυματισμένος οδηγός του, περνά από ένα δρόμο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, κοντά στο Ντεμπάλτσεβε. Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην πόλη Ντεμπάλτσεβε στην ανατολική Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή ετέθη σε ισχύ η εκεχειρία.
REUTERS / GLEB GARANICH

Αυτοκίνητο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν δημοσιογράφοι της ουκρανικής τηλεόρασης και ο τραυματισμένος οδηγός του, περνά από ένα δρόμο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, κοντά στο Ντεμπάλτσεβε. Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην πόλη Ντεμπάλτσεβε στην ανατολική Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή ετέθη σε ισχύ η εκεχειρία.

Τον υποψήφιο ΠτΔ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, η ευρύτερη δυνατή συναίνεση είναι απαραίτητη για ξεπεράσουμε καθε δυσκολία. «Ζούμε τη γέννηση μιας νέας εποχής, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα του λαού μας στην κοινωνία αλλά και σε επίπεδο πολιτικό και πολιτειακό» σημείωσε.
SOOC / Nick Paleologos

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, η ευρύτερη δυνατή συναίνεση είναι απαραίτητη για ξεπεράσουμε καθε δυσκολία. «Ζούμε τη γέννηση μιας νέας εποχής, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα του λαού μας στην κοινωνία αλλά και σε επίπεδο πολιτικό και πολιτειακό» σημείωσε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος ΠτΔ. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για την ανάγκη να δοθεί ένας κοινός αγώνας προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το τέλμα αλλά και να «αποκατασταθούν οι αξίες που έχουν χαθεί εδώ και καιρό από την Ευρώπη» έκανε λόγο βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος αναμένεται να εκλεγεί με 238 ψήφους αύριο το βράδυ .
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για την ανάγκη να δοθεί ένας κοινός αγώνας προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το τέλμα αλλά και να «αποκατασταθούν οι αξίες που έχουν χαθεί εδώ και καιρό από την Ευρώπη» έκανε λόγο βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος αναμένεται να εκλεγεί με 238 ψήφους αύριο το βράδυ .

Ecofin: Διαβουλεύσεις μετά το αδιέξοδο. O πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνεδριάσης του Ecofin στις Βρυξέλλες. Στην ανάγκη η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του προγράμματος, κάτι που όπως είπε, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ευελιξία, επέμεινε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, με σημερινές του δηλώσεις, στον απόηχο του χθεσινού αδιεξόδου. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα».
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

O πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνεδριάσης του Ecofin στις Βρυξέλλες. Στην ανάγκη η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του προγράμματος, κάτι που όπως είπε, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ευελιξία, επέμεινε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, με σημερινές του δηλώσεις, στον απόηχο του χθεσινού αδιεξόδου. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα».

Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή Nicopanda για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2015, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.
REUTERS / ERIC THAYER

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες από τη συλλογή Nicopanda για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2015, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Παγωμένο πρωινό στο Τορόντο. Κόσμος κάνει τζόγκινγκ στην τοξωτή γέφυρα του Humber Bay, ένα πρωινό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο Τορόντο. Το θερμόμετρο στο Τορόντο έπεσε στους -25 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, αγγίζοντας τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της χρονιάς
REUTERS / MARK BLINCH

Κόσμος κάνει τζόγκινγκ στην τοξωτή γέφυρα του Humber Bay, ένα πρωινό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο Τορόντο. Το θερμόμετρο στο Τορόντο έπεσε στους -25 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, αγγίζοντας τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της χρονιάς

Κηδεία του Μοχάμετ Ναντίμ στην Ομόνοια. Μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος προσεύχονται για τον Μοχάμεντ Ναντίμ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την κηδεία του, στην Ομόνοια το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 28χρονος αλλοδαπός αυτοκτόνησε την Παρασκευή στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.
SOOC / Achilleas Zavallis

Μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος προσεύχονται για τον Μοχάμεντ Ναντίμ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την κηδεία του, στην Ομόνοια το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 28χρονος αλλοδαπός αυτοκτόνησε την Παρασκευή στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Δανία: Ύποπτο δέμα έξω από το καφέ της Κοπεγχάγης. Πυροτεχνουργός ερευνά ένα ύποπτο δέμα που βρέθηκε έξω από την καφετέρια στην Κοπεγχάγη, στην οποία το Σάββατο ένοπλος άνοιξε πυρ, όταν ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία του λόγου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Δανίας, το ύποπτο πακέτο περιείχε επιστολή η οποία αναφερόταν στην επίθεση ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.
 
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Πυροτεχνουργός ερευνά ένα ύποπτο δέμα που βρέθηκε έξω από την καφετέρια στην Κοπεγχάγη, στην οποία το Σάββατο ένοπλος άνοιξε πυρ, όταν ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία του λόγου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Δανίας, το ύποπτο πακέτο περιείχε επιστολή η οποία αναφερόταν στην επίθεση ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.

 
Ιταλία: Διάσωση 640 παράνομων μεταναστών . Μετανάστης προσπαθεί να φορέσει το προσθετικό του μέλος, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου του ιταλικού ναυτικού Ωρίων, καθώς αυτό φθάνει στο λιμάνι της Σικελίας. Περίπου 640 μετανάστες που διασώθηκαν από τις ιταλικές αρχές έφθασαν στο λιμάνι της Σικελίας. Τεράστια επιχείρηση της ιταλικής ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε για τη διάσωση περισσότερων από 600 μεταναστών που επέβαιναν σε δέκα σκάφη τα οποία ξεκίνησαν από τη Λιβύη και προορισμός τους ήταν η Λαμπεντούζα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Μετανάστης προσπαθεί να φορέσει το προσθετικό του μέλος, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου του ιταλικού ναυτικού Ωρίων, καθώς αυτό φθάνει στο λιμάνι της Σικελίας. Περίπου 640 μετανάστες που διασώθηκαν από τις ιταλικές αρχές έφθασαν στο λιμάνι της Σικελίας. Τεράστια επιχείρηση της ιταλικής ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε για τη διάσωση περισσότερων από 600 μεταναστών που επέβαιναν σε δέκα σκάφη τα οποία ξεκίνησαν από τη Λιβύη και προορισμός τους ήταν η Λαμπεντούζα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.