Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 19:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015.

Κίνα: Εορτασμοί για την υποδοχή του Νέου Έτους. Χορευτές εκτελούν τον παραδοσιακό χορό του λιονταριού κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Κινεζικού Νέου Έτους στο πάρκο Ντιτάν, γνωστό και ως «Ναός της Γης» στο Πεκίνο. To Κινεζικό Σεληνιακό Νέο Έτος αρχίζει στις 19 Φεβρουαρίου και χαρακτηρίζεται ως η Χρονιά του Προβάτου  (επίσης γνωστό και ως το Έτος της Κατσίκας ή του Κριαριού).
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Χορευτές εκτελούν τον παραδοσιακό χορό του λιονταριού κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Κινεζικού Νέου Έτους στο πάρκο Ντιτάν, γνωστό και ως «Ναός της Γης» στο Πεκίνο. To Κινεζικό Σεληνιακό Νέο Έτος αρχίζει στις 19 Φεβρουαρίου και χαρακτηρίζεται ως η Χρονιά του Προβάτου  (επίσης γνωστό και ως το Έτος της Κατσίκας ή του Κριαριού).

Έκτακτα μέτρα για την προστασία αστέγων από το ψύχος σε Αθήνα - Πειραιά. Άστεγος στην Αθήνα έχει βάλει φωτιά σε χαρτόκουτα για να ζεσταθεί. Σε ισχύ παραμένουν τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, ενώ ανοιχτό είναι και το κέντρο Αγάπης του δήμου Πειραιά. Σύμφωνα με έρευνα του 2012 οι άστεγοι στην Αθήνα ήταν περίπου 9000 και στην πλειοψηφία τους δεν ήταν άστεγοι πριν την οικονομική κρίση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤOY

Άστεγος στην Αθήνα έχει βάλει φωτιά σε χαρτόκουτα για να ζεσταθεί. Σε ισχύ παραμένουν τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, ενώ ανοιχτό είναι και το κέντρο Αγάπης του δήμου Πειραιά. Σύμφωνα με έρευνα του 2012 οι άστεγοι στην Αθήνα ήταν περίπου 9000 και στην πλειοψηφία τους δεν ήταν άστεγοι πριν την οικονομική κρίση.

Συννεφιασμένος ο Αθηναϊκός ουρανός. Η Ελληνική σημαία που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου της Ακρόπολης διακρίνεται με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Η Ελληνική σημαία που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου της Ακρόπολης διακρίνεται με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό.

Χαβάη: Κολυμπώντας με τους καρχαρίες. Ο καπετάνιος Χουάν Όλιφαντ ειδοποιεί τους τουρίστες που έχουν βουτήξει στο νερό ότι πλησιάζουν καρχαρίες, κατά τη διάρκεια μίας τουριστικής ξενάγησης στο Χαλέιουα, στη Χαβάη. Οι τουριστικές ξεναγήσεις για παρατήρηση καρχαριών αποτελούν μία από τις πιό διάσημες μορφές οικολογικού τουρισμού στη Χαβάη και το κολύμπι με τους καρχαρίες χωρίς προστατευτικά κλουβιά γίνεται ολοένα και πιό δημοφιλές.
REUTERS / HUGH GENTRY

Ο καπετάνιος Χουάν Όλιφαντ ειδοποιεί τους τουρίστες που έχουν βουτήξει στο νερό ότι πλησιάζουν καρχαρίες, κατά τη διάρκεια μίας τουριστικής ξενάγησης στο Χαλέιουα, στη Χαβάη. Οι τουριστικές ξεναγήσεις για παρατήρηση καρχαριών αποτελούν μία από τις πιό διάσημες μορφές οικολογικού τουρισμού στη Χαβάη και το κολύμπι με τους καρχαρίες χωρίς προστατευτικά κλουβιά γίνεται ολοένα και πιό δημοφιλές.

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α) συνοδευομένη από τους αντιπροέδρους Αλέξη Μητρόπουλο, Γιάννη Μπαλάφα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νικήτα Κακλαμάνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Λαμπρούλη (που δεν εικονίζονται) ανακοινώνει στον Προκόπη Παυλόπουλο (Δ) το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Η διεξαχθείσα στην Βουλή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε σαν αποτέλεσμα να λάβει ο Προκόπης Παυλόπουλος 233 ψήφους , ο Νίκος Αλιβιζάτος 30 ψήφους ενώ παρών ψήφισαν 32 βουλευτές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α) συνοδευομένη από τους αντιπροέδρους Αλέξη Μητρόπουλο, Γιάννη Μπαλάφα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νικήτα Κακλαμάνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Λαμπρούλη (που δεν εικονίζονται) ανακοινώνει στον Προκόπη Παυλόπουλο (Δ) το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Η διεξαχθείσα στην Βουλή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε σαν αποτέλεσμα να λάβει ο Προκόπης Παυλόπουλος 233 ψήφους , ο Νίκος Αλιβιζάτος 30 ψήφους ενώ παρών ψήφισαν 32 βουλευτές.

Χιονοπόλεμος στην Ουάσιγκτον. Κόσμος συμμετέχει σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο, στον απόηχο της χειμερινής καταιγίδας Οκτάβια, στο πάρκο Μερίντιαν, στην Ουάσιγκτον.
REUTERS / YURI GRIPAS

Κόσμος συμμετέχει σε έναν μαζικό χιονοπόλεμο, στον απόηχο της χειμερινής καταιγίδας Οκτάβια, στο πάρκο Μερίντιαν, στην Ουάσιγκτον.

Άστεγος στην Κίνα. Ένας άστεγος βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα του Πέρλ Ρίβερ, στο Γκουανγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
REUTERS / ALEX LEE

Ένας άστεγος βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα του Πέρλ Ρίβερ, στο Γκουανγκζού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ουράνιο τόξο πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Το ουράνιο τόξο κάνει την εμφάνισή του πάνω από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα στο Οντάριο. Το θερμόμετρο την Τρίτη έπεσε στους -14 βαθμούς βαθμούς Κελσίου, ενώ η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε δελτίο θυελλωδών ανέμων για τα δυτικά της Νέας Υόρκης από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως την Παρασκευή. 
REUTERS / LINDSAY DEDARIO

Το ουράνιο τόξο κάνει την εμφάνισή του πάνω από τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα στο Οντάριο. Το θερμόμετρο την Τρίτη έπεσε στους -14 βαθμούς βαθμούς Κελσίου, ενώ η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε δελτίο θυελλωδών ανέμων για τα δυτικά της Νέας Υόρκης από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως την Παρασκευή. 

Αυστραλία: Πρόβα για τη Λίμνη των Κύκνων. Μπαλαρίνες από το Μπαλέτο της Αυστραλίας κάνουν πρόβα σε μία πλωτή εξέδρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης, μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την προώθηση της επερχόμενης παράστασης της Λίμνης των Κύκνων του Μπαλέτου της Αυστραλίας, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου.
REUTERS / DAVID GRAY

Μπαλαρίνες από το Μπαλέτο της Αυστραλίας κάνουν πρόβα σε μία πλωτή εξέδρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης, μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την προώθηση της επερχόμενης παράστασης της Λίμνης των Κύκνων του Μπαλέτου της Αυστραλίας, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου.

Κίνα: Κουτάβια αναμένουν να βρουν ιδιοκτήτη . Κουτάβια προς πώληση, σε μία υπαίθρια αγορά κατοικιδίων στο Λανζού, στην επαρχία Γκανσού.
REUTERS / ALY SONG

Κουτάβια προς πώληση, σε μία υπαίθρια αγορά κατοικιδίων στο Λανζού, στην επαρχία Γκανσού.

Ενθουσιώδεις φίλαθλοι κρίκετ στο Αφγανιστάν. Αφγανοί φίλαθλοι παρακολουθούν τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ, ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές, στην Καμπούλ.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Αφγανοί φίλαθλοι παρακολουθούν τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ, ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές, στην Καμπούλ.

Αποσύρονται οι Ουκρανοί στρατιώτες από το Ντεμπάλτσεβε. Οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού άρχισαν την Τετάρτη να αποσύρονται σταδιακά από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, στην επαρχία του Ντονέτσκ, η οποία πολιορκείται από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αποσχιστές αντάρτες.
REUTERS / GLEB GARANICH

Οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού άρχισαν την Τετάρτη να αποσύρονται σταδιακά από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, στην επαρχία του Ντονέτσκ, η οποία πολιορκείται από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αποσχιστές αντάρτες.

Αλέξης Τσίπρας : «Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης». Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου. Είμαστε στο μέσο μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, συμπληρώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη τόσο για τις δυσκολίες, όσο και για τη σκληρή στάση που θα συναντούσε. Ο Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του τόνισε την ιστορικότητα των στιγμών που διανύει η Ευρώπη. «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο, ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας, για να δει καλύτερες ημέρες ο λαός» είπε ο Κάρολος Παπούλιας.
SOOC / Nick Paleologos

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου. Είμαστε στο μέσο μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, συμπληρώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη τόσο για τις δυσκολίες, όσο και για τη σκληρή στάση που θα συναντούσε. Ο Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του τόνισε την ιστορικότητα των στιγμών που διανύει η Ευρώπη. «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο, ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας, για να δει καλύτερες ημέρες ο λαός» είπε ο Κάρολος Παπούλιας.

Συνεδρίαση άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας. Τις εξελίξεις στην οικονομία και την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέτασε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τόνισε «πως επιμονή στο λάθος, είναι το χειρότερο λαθος που μπορεί να κανει η κυβέρνηση» ενώ ήταν κοινή διαπιστωση ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο συμμετείχαν οι κκ. Κ.Καραγκούνης, Αν.Παπαμιμίκος, Ευ.Μεϊμαράκης, Ι.Πλακιωτάκης, Ν.Κακλαμάνης, Κυρ.Μητσοτάκης, Ι.Βρούτσης και Αδ.Γεωργιάδης.
INTIME NEWS / ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Τις εξελίξεις στην οικονομία και την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέτασε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς τόνισε «πως επιμονή στο λάθος, είναι το χειρότερο λαθος που μπορεί να κανει η κυβέρνηση» ενώ ήταν κοινή διαπιστωση ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο συμμετείχαν οι κκ. Κ.Καραγκούνης, Αν.Παπαμιμίκος, Ευ.Μεϊμαράκης, Ι.Πλακιωτάκης, Ν.Κακλαμάνης, Κυρ.Μητσοτάκης, Ι.Βρούτσης και Αδ.Γεωργιάδης.

Καρναβάλι στη Νίκαια της Γαλλίας. Καρναβαλιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, στη Νίκαια της Γαλλίας. Το 131ο Καρναβάλι της Νίκαιας θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου, γιορτάζοντας φέτος τον «Βασιλιά της Μουσικής». 
REUTERS / ERIC GAILLARD

Καρναβαλιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, στη Νίκαια της Γαλλίας. Το 131ο Καρναβάλι της Νίκαιας θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου, γιορτάζοντας φέτος τον «Βασιλιά της Μουσικής».