Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 19:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.

Βουδιστής μοναχός παίζει με τίγρη. Ένας βουδιστής μοναχός παίζει με μια τίγρη σε καταφύγιο άγριων ζώων, γνωστό και ως «Ναός της Τίγρης» στην Ταϊλάνδη. Οι αρχές της χώρας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο ναό, όπου φιλοξενούνται περισσότερες από 100 τίγρεις, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο παράνομης διακίνησης άγριων ζώων. Οι αρχές εντόπισαν 143 τίγρεις Βεγκάλης, όλες υγιείς.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ένας βουδιστής μοναχός παίζει με μια τίγρη σε καταφύγιο άγριων ζώων, γνωστό και ως «Ναός της Τίγρης» στην Ταϊλάνδη. Οι αρχές της χώρας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο ναό, όπου φιλοξενούνται περισσότερες από 100 τίγρεις, για να εξετάσουν το ενδεχόμενο παράνομης διακίνησης άγριων ζώων. Οι αρχές εντόπισαν 143 τίγρεις Βεγκάλης, όλες υγιείς.

Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ. Σύντομο διάλογο στη διάρκεια του καθιερωμένου «γύρου του τραπεζιού», πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες» είπε χαμογελώντας η κ. Μέρκελ στον κ. Τσίπρα.
«Ευχαριστώ, το ελπίζω» απάντησε, επίσης με χαμόγελο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
 
INTIME NEWS / © European Union
Σύντομο διάλογο στη διάρκεια του καθιερωμένου «γύρου του τραπεζιού», πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες» είπε χαμογελώντας η κ. Μέρκελ στον κ. Τσίπρα.

«Ευχαριστώ, το ελπίζω» απάντησε, επίσης με χαμόγελο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

 

Καρναβάλι στη Λουκέρνη. Πρώτη μέρα των αποκριών στη Λουκέρνη και δύο καρναβαλιστές ποζάρουν με φόντο τη φημισμένη σκεπαστή γέφυρα του Καπελμπρίκε.
EPA / ALEXANDRA WEY

Πρώτη μέρα των αποκριών στη Λουκέρνη και δύο καρναβαλιστές ποζάρουν με φόντο τη φημισμένη σκεπαστή γέφυρα του Καπελμπρίκε.

Πορτοκαλί χημικό νέφος στη Βαρκελώνη. Έκρηξη σε εργοστάσιο στην περιοχή Ιγουαλάδα, κοντά στη Βαρκελώνη, έχει δημιουργήσει πορτοκαλί χημικό νέφος, το οποίο έχει φτάσει έως και την πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Η έκρηξη έγινε σε παραγωγική μονάδα της εταιρείας Simar.
REUTERS / STRINGER/SPAIN

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην περιοχή Ιγουαλάδα, κοντά στη Βαρκελώνη, έχει δημιουργήσει πορτοκαλί χημικό νέφος, το οποίο έχει φτάσει έως και την πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Η έκρηξη έγινε σε παραγωγική μονάδα της εταιρείας Simar.

Συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντμιιρ Πούτιν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο φωτογραφίζονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στο περιθώριο των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της Ουκρανίας. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας από τις 15 Φεβρουαρίου και την απόσυρση των βαρέων όπλων. Σε κοινή διακήρυξη των τεσσάρων ηγετών, την οποία δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, τονίζεται η δέσμευση για τον σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντμιιρ Πούτιν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο φωτογραφίζονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στο περιθώριο των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της Ουκρανίας. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας από τις 15 Φεβρουαρίου και την απόσυρση των βαρέων όπλων. Σε κοινή διακήρυξη των τεσσάρων ηγετών, την οποία δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, τονίζεται η δέσμευση για τον σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Υπό το βλέμμα του... Βαν Γκογκ. Αερόστατο με τη μορφή του ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ βρίσκεται στο έδαφος, καθώς οι ειδικοί το προετοιμάζουν για την πτήση του στο πλαίσιο του 19ου φεστιβάλ αερόστατου που πραγματοποιείται στις Φιλιππίνες.
EPA / DENNIS M. SABANGAN

Αερόστατο με τη μορφή του ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ βρίσκεται στο έδαφος, καθώς οι ειδικοί το προετοιμάζουν για την πτήση του στο πλαίσιο του 19ου φεστιβάλ αερόστατου που πραγματοποιείται στις Φιλιππίνες.

Ηλιοβασίλεμα στη λίμνη της Γενεύης. Η λίμνη της Γενεύης και ο ουρανός των γαλλοελβετικών Άλπεων παίρνουν το χρώμα της ώχρας, καθώς ο ήλιος δύει.
EPA / LAURENT GILLIERON

Η λίμνη της Γενεύης και ο ουρανός των γαλλοελβετικών Άλπεων παίρνουν το χρώμα της ώχρας, καθώς ο ήλιος δύει.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός. Βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί μία αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Επισήμως, η Ελλάδα είναι το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με κοινοττικές πηγές, εκτός από την ενημέρωση από τον κ. Ντέισελμπλου θα γίνει περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.
REUTERS / POOL

Βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί μία αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Επισήμως, η Ελλάδα είναι το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με κοινοττικές πηγές, εκτός από την ενημέρωση από τον κ. Ντέισελμπλου θα γίνει περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

Πρόβα για τον ετήσιο χορό της Κρατικής Όπερας Βιέννης. Χορευτές του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας Βιέννης συμμετέχουν σε πρόβα εν όψει του ετήσιου χορού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί απόψε παρουσία του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ. Τα εισιτήρια για την εκδήλωση κοστίζουν από 250 έως και 18.500 ευρώ.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Χορευτές του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας Βιέννης συμμετέχουν σε πρόβα εν όψει του ετήσιου χορού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί απόψε παρουσία του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ. Τα εισιτήρια για την εκδήλωση κοστίζουν από 250 έως και 18.500 ευρώ.

Ζημιές από την κακοκαιρία στο Ρέθυμνο. Φωτογραφία από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την Κρήτη. 
INTIME NEWS

Φωτογραφία από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την Κρήτη. 

Γκριμάτσες πριν την αναχώρηση . Ένα αγοράκι κάνει γκριμάτσες έχοντας κολλήσει το πρόσωπό του στο παράθυρο τρένου, σε σταθμό της πόλης Χουιζού στην Κίνα. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, περίπου 2.807 δισ. ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την υποδοχή του νέου σεληνιακού έτους, με τους 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα αγοράκι κάνει γκριμάτσες έχοντας κολλήσει το πρόσωπό του στο παράθυρο τρένου, σε σταθμό της πόλης Χουιζού στην Κίνα. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, περίπου 2.807 δισ. ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την υποδοχή του νέου σεληνιακού έτους, με τους 

Επίσκεψη Ερντογάν στην Κούβα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρίσταται σε τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, ενώ πίσω του δεσπόζει η εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Στο πλαίσιο των επαφών του στην Κούβα, ο Ερντογάν επέμεινε στην προώθηση του σχεδίου του για οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα της χώρας.
REUTERS / ENRIQUE DE LA OSA

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρίσταται σε τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, ενώ πίσω του δεσπόζει η εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Στο πλαίσιο των επαφών του στην Κούβα, ο Ερντογάν επέμεινε στην προώθηση του σχεδίου του για οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα της χώρας.

Καθημερινή ζωή στο Ιράκ. Μια γυναίκα ψήνει παραδοσιακό ψωμί στη Νασιρίγια του Ιράκ.
REUTERS / STRINGER/IRAQ

Μια γυναίκα ψήνει παραδοσιακό ψωμί στη Νασιρίγια του Ιράκ.

Συγκρούσεις στο Μπαχρέιν. Διαδηλωτής πετά λάστιχο στη φωτιά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε προάστιο της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, Μανάμα. Μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη, με αφορμή την 4η επέτειο της εξέγερσης του 2011.
EPA / MAZEN MAHDI

Διαδηλωτής πετά λάστιχο στη φωτιά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε προάστιο της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, Μανάμα. Μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη, με αφορμή την 4η επέτειο της εξέγερσης του 2011.

Παιδικά παιχνίδια στο Πακιστάν. Κορίτσια παρακολουθούν φίλη τους να παίζει κουτσό, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Κορίτσια παρακολουθούν φίλη τους να παίζει κουτσό, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ.

Χιόνια και κρύο στο Άργος. Φύλλα δέντρου σκεπασμένα από πάγο στην πόλη του Άργους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φύλλα δέντρου σκεπασμένα από πάγο στην πόλη του Άργους.