Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 19:10

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του. Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα προς τον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του. Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα προς τον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού.

Ορκομωσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους».
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους».

Συμφωνία Αλ. Τσίπρα - Π. Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης . Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα.
REUTERS / POOL

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα.

Ισπανία: Τραγικό ατύχημα ελληνικού F-16. Σε τραγωδία με νεκρούς και τραυματίες εξελίσσεται η πτώση του ελληνικού F16 στην πίστα αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης εκπαίδευσης του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, κατά τη φάση της απογείωσης.  Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανικού υπουργείου Άμυνας, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν. Πάντως, από ελληνικής πλευράς τονίζεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση των πιλότων του ελληνικού αεροσκάφους, καθώς και πως τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολή είναι καλά στην υγεία τους.
REUTERS / STRINGER/SPAIN

Σε τραγωδία με νεκρούς και τραυματίες εξελίσσεται η πτώση του ελληνικού F16 στην πίστα αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης εκπαίδευσης του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, κατά τη φάση της απογείωσης.  Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανικού υπουργείου Άμυνας, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν. Πάντως, από ελληνικής πλευράς τονίζεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση των πιλότων του ελληνικού αεροσκάφους, καθώς και πως τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολή είναι καλά στην υγεία τους.

70 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς . Ένας επιζών του πρώην γερμανικού ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς ξεσπά σε λυγμούς δίπλα στον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, Ρόναλντ Λόντερ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ναζιστικό στρατοπεδο συγκέντρωσης του Οσβιέτσιμ. Οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη με την συμμετοχή δεκάδων ηγετών.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Ένας επιζών του πρώην γερμανικού ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς ξεσπά σε λυγμούς δίπλα στον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, Ρόναλντ Λόντερ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ναζιστικό στρατοπεδο συγκέντρωσης του Οσβιέτσιμ. Οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη με την συμμετοχή δεκάδων ηγετών.

Βαρύς χειμώνας στη Νέα Υόρκη. Τουρίστες στη γέφυρα του Μπρούκλιν  κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει τη Νέα Υόρκη.
EPA / ANDREW KELLY

Τουρίστες στη γέφυρα του Μπρούκλιν  κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει τη Νέα Υόρκη.

Βομβαρδισμένο σπίτι στο Χαλέπι. Σύρος αντάρτης μαχητής διακρίνεται μέσα από τρύπα, σε τοίχο σπιτιού στο Χαλέπι.
REUTERS / JALAL AL-MAMO

Σύρος αντάρτης μαχητής διακρίνεται μέσα από τρύπα, σε τοίχο σπιτιού στο Χαλέπι.

Η στέψη της «Μις Υφήλιος 2015». Η Γκαμπριέλα Ίσλερ από την Βενεζουέλα, νικήτρια του διαγωνισμού «Μις Υφήλιος 2014» παραδίδει το στέμμα της στην Παουλίνα Βέγκα από την Κολομβία, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον φετινό διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», που διεξήχθη στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
REUTERS / Andrew Innerarity

Η Γκαμπριέλα Ίσλερ από την Βενεζουέλα, νικήτρια του διαγωνισμού «Μις Υφήλιος 2014» παραδίδει το στέμμα της στην Παουλίνα Βέγκα από την Κολομβία, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον φετινό διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», που διεξήχθη στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Κόσμος κοιτά σε ένα περίπτερο τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών.
 
Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κόσμος κοιτά σε ένα περίπτερο τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών.

 

Ηλιοβασίλεμα στην Κένυα . Η φιγούρα ενός ελέφαντα διαγράφεται στον ορίζοντα, ενώ ο ήλιος βασιλεύει στο Amboseli National Park στην Κένυα.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Η φιγούρα ενός ελέφαντα διαγράφεται στον ορίζοντα, ενώ ο ήλιος βασιλεύει στο Amboseli National Park στην Κένυα.

Αστραπή πάνω από τον Αθηναϊκό ουρανό. Αστραπή «φωτίζει» το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια καταιγίδας.
REUTERS / MARKO DJURICA

Αστραπή «φωτίζει» το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Πωλητές στο Αφγανιστάν. Σε ένα προάστιο της Καμπούλ, δύο άνδρες μεταφέρουν πλαστικά δοχεία προκειμένου να τα πουλήσουν.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Σε ένα προάστιο της Καμπούλ, δύο άνδρες μεταφέρουν πλαστικά δοχεία προκειμένου να τα πουλήσουν.

Δύο μαϊμούδες στο Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι της Κένυας. Στιγμιότυπο από το Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι της Κένυας, όπου δύο μαϊμούδες κάθονται σε ένα δέντρο, με φόντο το βουνό Κιλιμάντζαρο.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Στιγμιότυπο από το Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι της Κένυας, όπου δύο μαϊμούδες κάθονται σε ένα δέντρο, με φόντο το βουνό Κιλιμάντζαρο.

Ινδία: Ο Μπαράκ Ομπάμα στην παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας . Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι χαιρετούν τον κόσμο που παρευρίσκεται στην παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί. Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δίνει το «παρών» στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της Ινδίας.
EPA / HARISH TYAGI

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι χαιρετούν τον κόσμο που παρευρίσκεται στην παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί. Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δίνει το «παρών» στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της Ινδίας.

Υψηλή ραπτική στο Παρίσι. Ένα μοντέλο παρουσιάζει τις δημιουργίες του οίκου μόδας Σιαπαρέλι στα πλαίσια επίδειξης μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Ένα μοντέλο παρουσιάζει τις δημιουργίες του οίκου μόδας Σιαπαρέλι στα πλαίσια επίδειξης μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.