Multimedia

Η πρώτη ημέρα του νέου πρωθυπουργού

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 19:59

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Το πρωί ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την στήριξη των ΑΝΕΛ στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια. Στην επίσημη πρώτη του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τον περίμενε -ως είθισται για την αλλαγή φρουράς- ο Αντώνης Σαμαράς. Ο νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μετά, ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριάνης όπου κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσθέντων. Το απόγευμα συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

 

Συνάντηση - Καμμένος - Τσίπρας. Σε συμφωνία κατέληξε η συνάντηση Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε συμφωνία κατέληξε η συνάντηση Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Καμμένος - δηλώσεις για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. «Ενωμένοι οι Έλληνες θα προχωρήσουμε σε μία νέα μέρα», πρόσθεσε.
SOOC / Menelaos Myrillas

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. «Ενωμένοι οι Έλληνες θα προχωρήσουμε σε μία νέα μέρα», πρόσθεσε.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος - Αλέξης Τσίπρας. Τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του.
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος - Αλέξης Τσίπρας. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.

Τσίπρας - Ορκωμοσία. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους».
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους».

Αλέξης Τσίπρας - Κάρολος Παπούλιας - Ορκωμοσία.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
Αλέξης Τσίπρας - Ορκωμοσία. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας - Κάρολος Παπούλιας - Ορκωμοσία. Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Αλέξης Τσίπρας - Κάρολος Παπούλιας - Ορκωμοσία. Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τσίπρας - Καισαριανή. Μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων στην Καισαριανή.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων στην Καισαριανή.

Τσίπρας - Καισαριανή.
fosphotos
Τσίπρας - Καισαριανή. Ο πρεωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή όπου κατέθεσε ανθοδέσμη για να τιμήσει τους εκεί εκτελεσθέντες, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015.
Eurokinissi / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο πρεωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή όπου κατέθεσε ανθοδέσμη για να τιμήσει τους εκεί εκτελεσθέντες, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015.

Τσίπρας - Καισαριανή.
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Αλέξης Τσίπρας - Μέγαρο Μαξίμου. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη στη συνέχεια ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του.
SOOC / Nikos Libertas

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη στη συνέχεια ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του.

Αλέξης Τσίπρας - Μέγαρο Μαξίμου. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα προς τον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα προς τον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού.

Τσίπρας - Θεοδωράκης.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Τσίπρας - Θεοδωράκης. Στιγμιότυπο από την συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Σταύρου Θεοδωράκη.
SOOC / Nick Paleologos

Στιγμιότυπο από την συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Σταύρου Θεοδωράκη.