Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.

Νταβός: 193 χιονάνθρωποι κατά της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής. Ακτιβιστές που μάχονται για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και την κλιματική αλλαγή έφτιαξαν 193 χιονάνθρωπους σε χωράφι του Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην ελβετική πόλη.  «Πρόκειται για 193 χιονάνθρωπους διαμαρτυρίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Δράση/2015». Κάθε χιονάνθρωπος συμβολίζει και μια χώρα του κόσμου. Όλοι τους φορούν κασκόλ με τη σημαία της χώρας που εκπροσωπούν και κρατούν ένα πλακάτ που καλεί τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν ότι μπορούν ώστε το 2015 να είναι μια χρονιά αλλαγής για τον παγκόσμιο πληθυσμό και τον πλανήτη.
Twitter / @zijing_wu

Ακτιβιστές που μάχονται για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και την κλιματική αλλαγή έφτιαξαν 193 χιονάνθρωπους σε χωράφι του Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην ελβετική πόλη.  «Πρόκειται για 193 χιονάνθρωπους διαμαρτυρίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Δράση/2015». Κάθε χιονάνθρωπος συμβολίζει και μια χώρα του κόσμου. Όλοι τους φορούν κασκόλ με τη σημαία της χώρας που εκπροσωπούν και κρατούν ένα πλακάτ που καλεί τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν ότι μπορούν ώστε το 2015 να είναι μια χρονιά αλλαγής για τον παγκόσμιο πληθυσμό και τον πλανήτη.

Συνάντηση Μέρκελ - Ρέντσι στη Φλωρεντία. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή τους στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας στη Φλωρεντία.
REUTERS / BPA

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή τους στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας στη Φλωρεντία.

Καλλιτέχνες προετοιμάζονται για την Ημερά της Δημοκρατίας στην Ινδία . Καλλιτέχνες από το νότιο ινδικό κρατίδιο Τελανγκάνα, παρουσιάζουν της παράστασή τους για την Ημέρα της Δημοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης, στο Νέο Δελχί. Η Ινδία γιορτάζει την Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Καλλιτέχνες από το νότιο ινδικό κρατίδιο Τελανγκάνα, παρουσιάζουν της παράστασή τους για την Ημέρα της Δημοκρατίας στα μέσα ενημέρωσης, στο Νέο Δελχί. Η Ινδία γιορτάζει την Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου.

Ιαπωνία: Έκκληση στις αρχές για τη σωτηρία των δύο απαχθέντων . Η Τζούνκο Ισίντο, μητέρα του απαχθέντος δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, αντιδρά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. Η μητέρα του Γκότο παρακάλεσε τις ιαπωνικές αρχές να σώσουν το γιο της. Κανένα νέο δεν υπάρχει για την τύχη των δύο Ιαπώνων απαχθέντων από το Ισλαμικό Κράτος, μετά την λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει η οργάνωση. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δηλώσει πως η σωτηρία της ζωής των δύο ανδρών είναι ύψιστης σημασίας, αλλά και πως η Ιαπωνία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.
REUTERS / Toru Hanai

Η Τζούνκο Ισίντο, μητέρα του απαχθέντος δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, αντιδρά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. Η μητέρα του Γκότο παρακάλεσε τις ιαπωνικές αρχές να σώσουν το γιο της. Κανένα νέο δεν υπάρχει για την τύχη των δύο Ιαπώνων απαχθέντων από το Ισλαμικό Κράτος, μετά την λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει η οργάνωση. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δηλώσει πως η σωτηρία της ζωής των δύο ανδρών είναι ύψιστης σημασίας, αλλά και πως η Ιαπωνία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

Γερμανία: Απογραφή στο ζωολογικό κήπο. Εργαζόμενος ζωολογικού κήπου κοιτά έναν χαμαιλέοντα, κατά τη διάρκεια απογραφής των ζώων που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο του Όσναμπρουεκ, στη Γερμανία.
EPA / FRISO GENTSCH

Εργαζόμενος ζωολογικού κήπου κοιτά έναν χαμαιλέοντα, κατά τη διάρκεια απογραφής των ζώων που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο του Όσναμπρουεκ, στη Γερμανία.

Περού: Παιχνίδια στο νερό. Παιδιάα παίζουν σε συντριβάνι σε ένα πάρκο στο κέντρο της Λίμα, στο Περού.
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Παιδιάα παίζουν σε συντριβάνι σε ένα πάρκο στο κέντρο της Λίμα, στο Περού.

Τρυφερές στιγμές στο τσίρκο του Κιέβου. Λιοντάρι με την εκπαιδεύτριά του εκτελούν ένα νούμερρο κατά τη διάρκεια της νέας παράστασης «Το τσίρκο των παιδικών μας χρόνων», στο Εθνικό Τσίρκο της Ουκρανίας στο Κίεβο.
REUTERS / GLEB GARANICH

Λιοντάρι με την εκπαιδεύτριά του εκτελούν ένα νούμερρο κατά τη διάρκεια της νέας παράστασης «Το τσίρκο των παιδικών μας χρόνων», στο Εθνικό Τσίρκο της Ουκρανίας στο Κίεβο.

Σαουδική Αραβία: Διάδοχος του βασιλιά Αμπντάλα ο 79χρονος αδελφός του Σαλμάν. Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, στο πρώτο του επίσημο διάγγελμα στο Ριάντ. Ο Σαλμάν ανέλαβε τον θρόνο μετά τον θάνατο του 90χρονου βασιλιά Αμπντάλα, το βράδυ της Πέμπτης. Ο νέος βασιλιάς θεωρείται πιθανό ότι θα επιμείνει στις προσπάθειες του Αμπντάλα για αλλαγές που στόχο θα έχουν τη συμφιλίωση της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας. Αναμένεται επίσης να επιμείνει στην πολιτική του ΟΠΕΚ για διατήρηση μίας σταθερής πετρελαϊκής παραγωγής ώστε να προστατεύει το μερίδιο του καρτέλ από αντίπαλούς παραγωγούς.
REUTERS / HANDOUT

Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, στο πρώτο του επίσημο διάγγελμα στο Ριάντ. Ο Σαλμάν ανέλαβε τον θρόνο μετά τον θάνατο του 90χρονου βασιλιά Αμπντάλα, το βράδυ της Πέμπτης. Ο νέος βασιλιάς θεωρείται πιθανό ότι θα επιμείνει στις προσπάθειες του Αμπντάλα για αλλαγές που στόχο θα έχουν τη συμφιλίωση της ισλαμικής παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας. Αναμένεται επίσης να επιμείνει στην πολιτική του ΟΠΕΚ για διατήρηση μίας σταθερής πετρελαϊκής παραγωγής ώστε να προστατεύει το μερίδιο του καρτέλ από αντίπαλούς παραγωγούς.

Καθημερινότητα στην Μόσχα. Εργάτης αφαιρεί διαφήμιση από λάμπα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Πίσω του στο γκράφιτι διαβάζουμε «Αγαπώ την Μόσχα».
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Εργάτης αφαιρεί διαφήμιση από λάμπα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Πίσω του στο γκράφιτι διαβάζουμε «Αγαπώ την Μόσχα».

Αγορά φρούτων και λαχανικών στη Μιανμάρ. Ένας άντρας πουλάει μπανάνες στην αγορά φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών Θιριμινγκλάρ, στη Γιανγκόν.
Reuters / Soe Zeya Tun

Ένας άντρας πουλάει μπανάνες στην αγορά φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών Θιριμινγκλάρ, στη Γιανγκόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο Νταβός. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε μαζικές αγορές ομολόγων, όμως προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε μαζικές αγορές ομολόγων, όμως προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντόνετσκ. Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της αυτοαποκαλούμενης αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, κάθονται πάνω σε ένα τεθωρακισμένο όχημα στα περίχωρα του πόλης. Στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών βρίσκεται ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. Οι ουκρανικές αρχές σημείωσαν ότι ο στρατός διατηρεί τον έλεγχο άλλων τμημάτων του αεροδρομίου. Πάντως η απώλεια του ελέγχου του βασικού τερματικού σταθμού θεωρείται σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις.
REUTERS / STRINGER

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων της αυτοαποκαλούμενης αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, κάθονται πάνω σε ένα τεθωρακισμένο όχημα στα περίχωρα του πόλης. Στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών βρίσκεται ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. Οι ουκρανικές αρχές σημείωσαν ότι ο στρατός διατηρεί τον έλεγχο άλλων τμημάτων του αεροδρομίου. Πάντως η απώλεια του ελέγχου του βασικού τερματικού σταθμού θεωρείται σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Με τον επικεφαλής των Ποδέμος ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Με την παρουσία του επικεφαλής των Ισπανών Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα έγινε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την παρουσία του επικεφαλής των Ισπανών Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα έγινε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Κεντρική προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ. Στιγμιότυπο από την κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Σύνταγμα.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Σύνταγμα.

Αντ. Σαμαράς; «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας». Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο. «Έρχονται τα καλύτερα αλλά έρχονται και τα χειρότερα» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική του θα μεταστρέψει την Ευρώπη εναντίον της χώρας μας. 
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο. «Έρχονται τα καλύτερα αλλά έρχονται και τα χειρότερα» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική του θα μεταστρέψει την Ευρώπη εναντίον της χώρας μας. 

Αυστραλιανό Open: Σταμάτησε το όνειρο κατάκτησης του τροπαίου για τον Φεντερερ. Πρόωρο τέλος είχε για τον Ρότζερ Φέντερερ το Open της Αυστραλίας, που διεξάγεται στη Μελβούρνη. Το όνειρο κατάκτησης του τροπαίου (το έχει πάρει 4 φορές στο παρελθόν) σταμάτησε για τον Ελβετό στην φάση των «32» της διοργάνωσης. Ο 33χρονος τενίστας, Νο2 στο ταμπλό, ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Ιταλό, Αντρέας Σέπι, στον τρίτο γ
REUTERS / ISSEI KATO

Πρόωρο τέλος είχε για τον Ρότζερ Φέντερερ το Open της Αυστραλίας, που διεξάγεται στη Μελβούρνη. Το όνειρο κατάκτησης του τροπαίου (το έχει πάρει 4 φορές στο παρελθόν) σταμάτησε για τον Ελβετό στην φάση των «32» της διοργάνωσης. Ο 33χρονος τενίστας, Νο2 στο ταμπλό, ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Ιταλό, Αντρέας Σέπι, στον τρίτο γ'ύρο (6-4, 7-6, 4-6, 7-6) και αποχαιρέτησε το τουρνουά. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά από το 2003 που ο σπουδαίος αθλητής δεν κατάφερε να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του κορυφαίου Grand Slam της Μελβούρνης.