Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 22:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015.

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη. Τους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, μία επίθεση για την οποία το Κίεβο κατηγόρησε τους αποσχιστές φιλορώσους αντάρτες και τον ρωσικό στρατό. Προηγήθηκε η άρνηση των αποσχιστών να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή νέων ειρηνευτικών συνομιλιών, καθώς οι μάχες έχουν φθάσει τη σφοδρότερη έντασή τους εδώ και μήνες.
REUTERS / STRINGER

Τους 15 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, μία επίθεση για την οποία το Κίεβο κατηγόρησε τους αποσχιστές φιλορώσους αντάρτες και τον ρωσικό στρατό. Προηγήθηκε η άρνηση των αποσχιστών να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή νέων ειρηνευτικών συνομιλιών, καθώς οι μάχες έχουν φθάσει τη σφοδρότερη έντασή τους εδώ και μήνες.

Επεισόδια στο Σάο Πάολο. Διαδηλωτές επιτίθενται σε υποκατάστημα της τράπεζας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες μεταφορές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκέντρωση μετείχαν περισσότεροί από 15.000 άνθρωποι. Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε λόγο για 1.200 διαδηλωτές.
REUTERS / NACHO DOCE

Διαδηλωτές επιτίθενται σε υποκατάστημα της τράπεζας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις δημόσιες μεταφορές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκέντρωση μετείχαν περισσότεροί από 15.000 άνθρωποι. Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε λόγο για 1.200 διαδηλωτές.

50 χρόνια από τον θάνατο του Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το άγαλμα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ διακρίνεται μπροστά από τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού πολιτικού.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Το άγαλμα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ διακρίνεται μπροστά από τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού πολιτικού.

Θρησκευτικό φεστιβάλ στο Νεπάλ. Ένας πιστός προσεύχεται κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού φεστιβάλ «Swasthani Bratakatha» στην πόλη Panauti, κοντά στο Κατμαντού. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, διάρκειας ενός μήνα, οι πιστοί διαβάζουν καθημερινά ένα κεφάλαιο από το ινδουιστικό βιβλίο Swasthani Brata Katha, το οποίο είναι αφιερωμένο στον θεό Madhavnarayan και τη θεά Swasthani, καθώς επίσης και σε άλλους θεούς και τα κατορθώματά τους.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένας πιστός προσεύχεται κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού φεστιβάλ «Swasthani Bratakatha» στην πόλη Panauti, κοντά στο Κατμαντού. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, διάρκειας ενός μήνα, οι πιστοί διαβάζουν καθημερινά ένα κεφάλαιο από το ινδουιστικό βιβλίο Swasthani Brata Katha, το οποίο είναι αφιερωμένο στον θεό Madhavnarayan και τη θεά Swasthani, καθώς επίσης και σε άλλους θεούς και τα κατορθώματά τους.

Ελβετία: Φεστιβάλ αερόστατου στο Σατό ντ
EPA / VALENTIN FLAURAUD

Ένα αερόστατο πετά πάνω από το χιονοδρομικό κέντρο του Σατό ντ' Εξ στις Ελβετικές Άλπεις, κατά τη διάρκεια 37ου διεθνούς φεστιβάλ αερόστατου που πραγματοποιείται στο ορεινό θέρετρο. Το ελβετικό ορεινό θέρετρο είναι διάσημο για τις ιδανικές συνθήκες πτήσης λόγω του εξαιρετικού μικροκλίματος της περιοχής.

Συνεχίζεται η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του οίκου μόδας Etudes Studio από την ανδρική συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2015/16, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.
EPA / ETIENNE LAURENT

Μοντέλα παρουσιάζουν δημιουργίες του οίκου μόδας Etudes Studio από την ανδρική συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2015/16, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.

Αυστραλιανό Όπεν: Στους «16» ο Τζόκοβιτς. Συνεχίζει στο Open της Αυστραλίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά, όπως έκαναν και οι αδελφές Ουίλιαμς. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ (7-6) απέναντι στον Ισπανό, Φερνάντο Βερδάσκο, στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα (6-4, 6-3) κι έφτασε στη νίκη με 3-0.
EPA / Filip Singer

Συνεχίζει στο Open της Αυστραλίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά, όπως έκαναν και οι αδελφές Ουίλιαμς. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ (7-6) απέναντι στον Ισπανό, Φερνάντο Βερδάσκο, στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα (6-4, 6-3) κι έφτασε στη νίκη με 3-0.

Πρωτάθλημα κολύμβησης… κρύου νερού. Ένας κολυμβητής συμμετέχει στο βρετανικό πρωτάθλημα κολύμβησης κρύου νερού που διεξάγεται στην υπαίθρια πισίνα Tooting Bec Lido στο Νότιο Λονδίνο.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένας κολυμβητής συμμετέχει στο βρετανικό πρωτάθλημα κολύμβησης κρύου νερού που διεξάγεται στην υπαίθρια πισίνα Tooting Bec Lido στο Νότιο Λονδίνο.

Εκλογικές ετοιμασίες. Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των αυριανών εθνικών εκλογών. Το εκλογικό υλικό έχει ήδη παραδοθεί στους δήμους και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι το παραλαμβάνουν από τα δημαρχεία. Στη φωτογραφία το εκλογικό υλικό στο δημαρχείο του δήμου Άργους-Μυκηνών.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των αυριανών εθνικών εκλογών. Το εκλογικό υλικό έχει ήδη παραδοθεί στους δήμους και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι το παραλαμβάνουν από τα δημαρχεία. Στη φωτογραφία το εκλογικό υλικό στο δημαρχείο του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στο Σύνταγμα ο Αντώνης Σαμαράς. Το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά, το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά, το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: 0-3. Ο παίκτης του Ολυμπιακού Αλεχάνδρο Ντομίνγκες πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα ΟΦΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο Ηράκλειο απέναντι στον κουρασμένο (λόγω Κυπέλλου) και με περιορισμένες λύσεις ΟΦΗ, νίκησε 3-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής και επανέκτησε την πρώτη θέση στην οποία βρέθηκε προσωρινά ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε τρεις βαθμούς χωρίς να παίξει, αφού αντίπαλος του «Δικέφαλου» αυτή την αγωνιστική ήταν η υποβιβασμένη Νίκη Βόλου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Αλεχάνδρο Ντομίνγκες πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα ΟΦΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο Ηράκλειο απέναντι στον κουρασμένο (λόγω Κυπέλλου) και με περιορισμένες λύσεις ΟΦΗ, νίκησε 3-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής και επανέκτησε την πρώτη θέση στην οποία βρέθηκε προσωρινά ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε τρεις βαθμούς χωρίς να παίξει, αφού αντίπαλος του «Δικέφαλου» αυτή την αγωνιστική ήταν η υποβιβασμένη Νίκη Βόλου.

Βροχή και ομίχλη στο Ναύπλιο . Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται από ψηλά, σκεπασμένη από πυκνή ομίχλη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται από ψηλά, σκεπασμένη από πυκνή ομίχλη.