Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 19:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015.

Χιονοπτώσεις στη Μόσχα. Μία γυναίκα κάνει βόλτα σε δρόμο της Μόσχας απολαμβάνοντας το χιονισμένο τοπίο της ρωσικής πρωτεύουσας.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Μία γυναίκα κάνει βόλτα σε δρόμο της Μόσχας απολαμβάνοντας το χιονισμένο τοπίο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα. Αεροπλάνο πετάει δίπλα από τον Πύργο Καντόν στην πόλη Γκουανγκζού. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει φτάσει για άλλη μια φορά σε μη επιτρεπτά όρια στην Κίνα. Το 90 τοις εκατό των πόλεων αποτυγχάνουν να τηρήσουν τα όρια ρύπανσης που έχει θέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική έρευνα της Greenpeace. Από τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις, οι επτά βρίσκονται στην επαρχία Χεμπέι στη βόρεια Κίνα, γύρω από το Πεκίνο.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Αεροπλάνο πετάει δίπλα από τον Πύργο Καντόν στην πόλη Γκουανγκζού. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει φτάσει για άλλη μια φορά σε μη επιτρεπτά όρια στην Κίνα. Το 90 τοις εκατό των πόλεων αποτυγχάνουν να τηρήσουν τα όρια ρύπανσης που έχει θέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική έρευνα της Greenpeace. Από τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις, οι επτά βρίσκονται στην επαρχία Χεμπέι στη βόρεια Κίνα, γύρω από το Πεκίνο.

Σε εργοστάσιο παπουτσιών ο Κιμ Γιονγκ-Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ελέγχει παπούτσια κατά την σημερινή του επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής παπουτσιών, Ryuwon Shoes, στην Πιονγκ Γιανγκ.
REUTERS / KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ελέγχει παπούτσια κατά την σημερινή του επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής παπουτσιών, Ryuwon Shoes, στην Πιονγκ Γιανγκ.

«Κόκκινη Παλίρροια». Κύματα που λαμπυρίζουν εξαιτίας του φαινομένου της «Κόκκινης Παλίρροιας» που προκαλείται κατά την περίοδο της άνθισης του φυτοπλαγκτόν. Η «Κόκκινη Παλίρροια» παρά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα καταστρέφει τους μικροοργανισμούς που ζουν στο νερό. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες τείνουν να καταργήσουν τον όρο  επειδή οι κόκκινες παλίρροιες δεν είναι απαραίτητα ερυθρές ενώ κάποιες δεν προκαλούν απαραίτητα χρωματισμό τον υδάτων. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην παραλία Sam Mun Tsai  στο Χονγκ Κονγκ και χρησιμοποιήθηκε ειδικό φίλτρο.
 
REUTERS / TYRONE SIU

Κύματα που λαμπυρίζουν εξαιτίας του φαινομένου της «Κόκκινης Παλίρροιας» που προκαλείται κατά την περίοδο της άνθισης του φυτοπλαγκτόν. Η «Κόκκινη Παλίρροια» παρά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα καταστρέφει τους μικροοργανισμούς που ζουν στο νερό. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες τείνουν να καταργήσουν τον όρο  επειδή οι κόκκινες παλίρροιες δεν είναι απαραίτητα ερυθρές ενώ κάποιες δεν προκαλούν απαραίτητα χρωματισμό τον υδάτων. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην παραλία Sam Mun Tsai  στο Χονγκ Κονγκ και χρησιμοποιήθηκε ειδικό φίλτρο.

 
Ομίχλη στην πόλη των Τρικάλων . Ποδηλάτης κινείται σε δρόμο κατά την διάρκεια της πυκνής ομίχλη στην πόλη των Τρικάλων.
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ποδηλάτης κινείται σε δρόμο κατά την διάρκεια της πυκνής ομίχλη στην πόλη των Τρικάλων.

Αυστραλιανό Όπεν: Εντυπωσιακός Τζόκοβιτς . Με μια αληθινή επίδειξη δύναμης συνέχισε την πορεία του στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που «κατατρόπωσε» τον Ρώσο Αντρέι Κουζνέτσοφ του οποίου επιβλήθηκε σε μόλις 84 λεπτά με 3-0 (6-0, 6-1, 6-4) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά.
EPA / Narendra Shrestha

Με μια αληθινή επίδειξη δύναμης συνέχισε την πορεία του στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που «κατατρόπωσε» τον Ρώσο Αντρέι Κουζνέτσοφ του οποίου επιβλήθηκε σε μόλις 84 λεπτά με 3-0 (6-0, 6-1, 6-4) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Παρουσίαση νεαρής τίγρης στο Βερολίνο. Η «Alisha», μία τίγρη μόλις πέντε εβδομάδων, βρίσκεται μέσα σε ένα καλάθι κατά την παρουσίασή της στα μέσα ενημέρωσης σε ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η «Alisha», μία τίγρη μόλις πέντε εβδομάδων, βρίσκεται μέσα σε ένα καλάθι κατά την παρουσίασή της στα μέσα ενημέρωσης σε ζωολογικό κήπο του Βερολίνου.

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τις εκλογές. Προετοιμασία εκλογικού υλικού τρεις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Προετοιμασία εκλογικού υλικού τρεις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Σύννεφα στον ουρανό της Βραζιλίας. Σύννεφα έχουν σκεπάσει τον ουρανό πάνω από το κτήριο του Εθνικού Κογκρέσου της Βραζιλίας στη Μπραζίλια. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορισμένες περιοχές της πόλης για πρώτη φορά την Πέμπτη, έπειτα από το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. 
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Σύννεφα έχουν σκεπάσει τον ουρανό πάνω από το κτήριο του Εθνικού Κογκρέσου της Βραζιλίας στη Μπραζίλια. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορισμένες περιοχές της πόλης για πρώτη φορά την Πέμπτη, έπειτα από το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. 

Πακιστάν: Διαδήλωση κατά της Charlie Hebdo. Υποστηρικτές θρησκευτικής οργάνωσης συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Καράτσι  κατά της απόφασης του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» να δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Χιλιάδες Πακιστανοί συγκεντρώθηκαν για τέταρτη ημέρα σε μεγάλες πόλεις, έκαψαν τη γαλλική σημαία και ένα ομοίωμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ζητώντας την απαγόρευση του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού.
EPA / REHAN KHAN

Υποστηρικτές θρησκευτικής οργάνωσης συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Καράτσι  κατά της απόφασης του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» να δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Χιλιάδες Πακιστανοί συγκεντρώθηκαν για τέταρτη ημέρα σε μεγάλες πόλεις, έκαψαν τη γαλλική σημαία και ένα ομοίωμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ζητώντας την απαγόρευση του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού.

Ντονέτσκ: Νεκροί από ρίψη οβίδας σε στάση τρόλεϊ. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όταν οβίδα έπεσε σε στάση τρόλεϊ σε συνοικία της πόλης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας. «Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σε τρόλεϊ σκοτώθηκαν, όπως και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε διερχόμενο αυτοκίνητο», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης, που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.
REUTERS / STRINGER

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όταν οβίδα έπεσε σε στάση τρόλεϊ σε συνοικία της πόλης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας. «Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σε τρόλεϊ σκοτώθηκαν, όπως και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε διερχόμενο αυτοκίνητο», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης, που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Συγκομιδή του σπανακιού στην Ινδονησία. Μία Ινδονήσια αγρότισσα μαζεύει σπανάκι στο Ντεπόκ, της επαρχίας Τζαουά Μπαράτ στην Ινδονησία. Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη στις οικονομίες της περιοχής, ανακοίνωσε ωστόσο, ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για ορισμένες χώρες της Ασίας.
EPA / BAGUS INDAHONO

Μία Ινδονήσια αγρότισσα μαζεύει σπανάκι στο Ντεπόκ, της επαρχίας Τζαουά Μπαράτ στην Ινδονησία. Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για ανάπτυξη στις οικονομίες της περιοχής, ανακοίνωσε ωστόσο, ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για ορισμένες χώρες της Ασίας.

Κίνα: Σκι και παράδοση . Γυναίκες, ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της Κίνας μεταφέρονται με τελεφερίκ στην κορυφή χιονοδρομικής πίστας, με σκοπό τη διαφημιστική προώθηση ενός χιονοδρομικού κέντρου στην πόλη Sanmenxia της επαρχίας Χενάν.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Γυναίκες, ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της Κίνας μεταφέρονται με τελεφερίκ στην κορυφή χιονοδρομικής πίστας, με σκοπό τη διαφημιστική προώθηση ενός χιονοδρομικού κέντρου στην πόλη Sanmenxia της επαρχίας Χενάν.

Αργεντινή: Νέες πορείες διαμαρτυρίας τον θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νισμάν. Κόσμος διαμαρτύρεται για το θάνατο του Αργεντινού εισαγγελέα Αλμπέρτο Νισμάν έξω από το κέντρο εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες. Ο Νισμάν ερευνούσε εμπλοκή του Ιράν σε αιματηρή αντιεβραϊκή επίθεση στην Αργεντινή και κατηγορούσε την κυβέρνηση για συγκάλυψη. Ο τελευταίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μπουένος Άιρες, την Κυριακή.
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Κόσμος διαμαρτύρεται για το θάνατο του Αργεντινού εισαγγελέα Αλμπέρτο Νισμάν έξω από το κέντρο εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες. Ο Νισμάν ερευνούσε εμπλοκή του Ιράν σε αιματηρή αντιεβραϊκή επίθεση στην Αργεντινή και κατηγορούσε την κυβέρνηση για συγκάλυψη. Ο τελευταίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μπουένος Άιρες, την Κυριακή.

Πληθωρισμός και ύφεση στη Βενεζουέλα . Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαιρετά τους οπαδούς του κατά την άφιξή του στο κοινοβούλιο στο Καράκας. Η οικονομία της Βενεζουέλας,  η οποία έχει πληγεί από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, συρρικνώθηκε κατά 2,8% το 2014, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 64%, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.
REUTERS / JORGE SILVA

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαιρετά τους οπαδούς του κατά την άφιξή του στο κοινοβούλιο στο Καράκας. Η οικονομία της Βενεζουέλας,  η οποία έχει πληγεί από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, συρρικνώθηκε κατά 2,8% το 2014, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 64%, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.