Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015.

Παιχνίδια και αγκαλιές στο ζωολογικό κήπο του Μονάχου. Δύο πολικές αρκούδες παίζουν στο ζωολογικό κήπο του Μονάχου.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Δύο πολικές αρκούδες παίζουν στο ζωολογικό κήπο του Μονάχου.

Ελεγχόμενη κατεδάφιση κτηρίου στην Κίνα. Το κτίριο Yixin Mansion, 22 ορόφων, καταρρέει μετά την ελεγχόμενη κατεδάφισή του με εκρηκτικά, στο Τσονγκκίνγκ, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Το κτίριο Yixin Mansion, 22 ορόφων, καταρρέει μετά την ελεγχόμενη κατεδάφισή του με εκρηκτικά, στο Τσονγκκίνγκ, στην Κίνα.

Πορτογαλία: Αγνοούμενοι 5 ψαράδες. Σωστικά συνεργεία χτενίζουν την περιοχή Μάκας όπου 5 ψαράδες συνεχίζουν να αγνοούνται για 2η ημέρα. Το ατύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Σίντρα όπου η βάρκα τους βούλιαξε.
REUTERS / RAFAEL MARCHANTE

Σωστικά συνεργεία χτενίζουν την περιοχή Μάκας όπου 5 ψαράδες συνεχίζουν να αγνοούνται για 2η ημέρα. Το ατύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Σίντρα όπου η βάρκα τους βούλιαξε.

Ξεκίνησε η «κούρσα» των Όσκαρ. Σήμερα ανακοινώθηκαν υποψηφιότητες για τα 87α βραβεία Όσκαρ. Οι ταινίες «Ξενοδοχείο Grand Budapest»  και «Birdman» συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν σε ειδική τελετή στο Μπέβερλι Χιλς ο Κρις Πάιν, η πρόεδρος της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν Άιζαακς, ο Αλφόνσο Κουαρόν και ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς.
REUTERS / PHIL McCARTEN

Σήμερα ανακοινώθηκαν υποψηφιότητες για τα 87α βραβεία Όσκαρ. Οι ταινίες «Ξενοδοχείο Grand Budapest»  και «Birdman» συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Τις υποψηφιότητες ανακοίνωσαν σε ειδική τελετή στο Μπέβερλι Χιλς ο Κρις Πάιν, η πρόεδρος της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν Άιζαακς, ο Αλφόνσο Κουαρόν και ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς.

Εντοπίστηκε το κύριο μέρος του αεροσκάφους της AirAsia. Φωτογραφία από το τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους της AirAsia που βρέθηκε στη θάλασσα της Ιάβα.  Το κύριο μέρος του αεροσκάφους της AirAsia, το οποίο συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από το επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, σύμφωνα με Ινδονήσιους αξιωματούχους. Ο επικεφαλής της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, Μπάμπανγκ Σοελίστιο, τόνισε ότι η άτρακτος είχε εντοπιστεί ήδη από την Τρίτη. Στο τμήμα της ατράκτου που βρέθηκε αναγράφεται το σλόγκαν της εταιρείας "Τώρα ο καθένας μπορεί να πετάξει".
Reuters / HANDOUT

Φωτογραφία από το τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους της AirAsia που βρέθηκε στη θάλασσα της Ιάβα.  Το κύριο μέρος του αεροσκάφους της AirAsia, το οποίο συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από το επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, σύμφωνα με Ινδονήσιους αξιωματούχους. Ο επικεφαλής της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, Μπάμπανγκ Σοελίστιο, τόνισε ότι η άτρακτος είχε εντοπιστεί ήδη από την Τρίτη. Στο τμήμα της ατράκτου που βρέθηκε αναγράφεται το σλόγκαν της εταιρείας "Τώρα ο καθένας μπορεί να πετάξει".

Τούνελ γεμάτο χρώματα στην Κίνα. Ένας άντρας διασχίζει μία νεόκτιστη σήραγγα, η οποία είναι φωταγωγημένη με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, στο Ζενγκχού, στην επαρχία Χενάν. Το τούνελ μήκους 400 μέτρων, είναι το πρώτο αυτού του είδους στην Κίνα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άντρας διασχίζει μία νεόκτιστη σήραγγα, η οποία είναι φωταγωγημένη με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, στο Ζενγκχού, στην επαρχία Χενάν. Το τούνελ μήκους 400 μέτρων, είναι το πρώτο αυτού του είδους στην Κίνα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Στιγμιότυπο από δρόμο στο Λονδίνο. Μία γυναίκα με το μωρό της περνά δίπλα από ένα γκράφιτι που γράφει "Je Suis Charlie", σε ένα δρόμο κοντα στο Brick Lane στο ανατολικό Λονδίνο.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Μία γυναίκα με το μωρό της περνά δίπλα από ένα γκράφιτι που γράφει "Je Suis Charlie", σε ένα δρόμο κοντα στο Brick Lane στο ανατολικό Λονδίνο.

Βέλγιο: Δύο νεκροί σε αντιτρομοκρατική έφοδο. Δύο άνθρωποι που φέρονται ως τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη συνελήφθη σε αντιτρομοκρατική έφοδο των βελγικών αρχών σε κτήριο στη Βερβιέρ, στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι ύποπτοι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αποψινή επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας ήταν μια από τις 12 που έγιναν ταυτόχρονα, με στόχο να εντοπίσουν και να συλλάβουν ανθρώπους που οι αρχές πιστεύουν ότι επέστρεψαν στο Βέλγιο από τη Συρία έχοντας πολεμήσει στον πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR
Γιορτή ψαρέματος στην Ινδία. Κόσμος ρίχνει τα δίχτυα του στα νερά μίας λίμνης καθώς συμμετέχει σε εκδήλωση ψαρέματος, την παραμονή του φεστιβάλ Bhogali Bihu, στην περιοχή Σοναπούρ, στο βορειοανατολικό ινδικό κρατίδιο Ασσάμ. Το ετήσιο αυτό φεστιβάλ σηματοδοτεί το τέλος της χειμερινής περιόδου συγκομιδής.
REUTERS / STRINGER/INDIA

Κόσμος ρίχνει τα δίχτυα του στα νερά μίας λίμνης καθώς συμμετέχει σε εκδήλωση ψαρέματος, την παραμονή του φεστιβάλ Bhogali Bihu, στην περιοχή Σοναπούρ, στο βορειοανατολικό ινδικό κρατίδιο Ασσάμ. Το ετήσιο αυτό φεστιβάλ σηματοδοτεί το τέλος της χειμερινής περιόδου συγκομιδής.

Ιστορική ανάβαση στο Ελ Καπιτάν χωρίς αναρριχητικό εξοπλισμό. Οι Αμερικανοί ορειβάτες Τόμι Κάλντγουελ (δεξιά) και ο Κέβιν Τζόργκεσον (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία) βρίσκονται στις σκηνές τους, πριν συνεχίσουν την αναρρίχηση στο βράχο Ελ Καπιτάν, ύψους 914 μέτρων, στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ιστορική ανάβαση, χωρίς γάντζους και σχοινιά, πραγματοποίησαν οι δύο Αμερικανοί στο Ελ Καπιτάν. Οι δύο ορειβάτες αναρριχήθηκαν επί 19 ημέρες χωρίς εξοπλισμό στον βράχο, ύψους 914 μέτρων. Το Ελ Καπιτάν είναι ένας κάθετος μονολιθικός σχηματισμός από γρανίτη με ύψος 900 μέτρα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αναρριχητές σε όλον τον κόσμο. Οι δύο άνδρες είναι οι πρώτοι ορειβάτες που αναρριχήθηκαν στην αποκαλούμενη Dawn Wall, την πιο απότομη και σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά του βράχου χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους, χωρίς τη βοήθεια γάντζων και σχοινιών παρά μόνο σχοινιών ασφαλείας για την περίπτωση πτώσης.
EPA / ADIDAS OUTDOOR/HANDOUT

Οι Αμερικανοί ορειβάτες Τόμι Κάλντγουελ (δεξιά) και ο Κέβιν Τζόργκεσον (δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία) βρίσκονται στις σκηνές τους, πριν συνεχίσουν την αναρρίχηση στο βράχο Ελ Καπιτάν, ύψους 914 μέτρων, στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ιστορική ανάβαση, χωρίς γάντζους και σχοινιά, πραγματοποίησαν οι δύο Αμερικανοί στο Ελ Καπιτάν. Οι δύο ορειβάτες αναρριχήθηκαν επί 19 ημέρες χωρίς εξοπλισμό στον βράχο, ύψους 914 μέτρων. Το Ελ Καπιτάν είναι ένας κάθετος μονολιθικός σχηματισμός από γρανίτη με ύψος 900 μέτρα και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αναρριχητές σε όλον τον κόσμο. Οι δύο άνδρες είναι οι πρώτοι ορειβάτες που αναρριχήθηκαν στην αποκαλούμενη Dawn Wall, την πιο απότομη και σχεδόν κατακόρυφη πλαγιά του βράχου χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους, χωρίς τη βοήθεια γάντζων και σχοινιών παρά μόνο σχοινιών ασφαλείας για την περίπτωση πτώσης.

Εορτασμοί για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ινδία . Ινδοί στρατιώτες εκτελούν φιγούρες πάνω σε μία μοτοσικλέτα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Ινδικού Στρατού στο Νέο Δελχί στην Ινδία. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας γιορτάζουν την ημέρα ίδρυσής τους, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες.
EPA / MONEY SHARMA

Ινδοί στρατιώτες εκτελούν φιγούρες πάνω σε μία μοτοσικλέτα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα του Ινδικού Στρατού στο Νέο Δελχί στην Ινδία. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας γιορτάζουν την ημέρα ίδρυσής τους, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες.

Την πληγείσα περιοχή από τον τυφώνα Χαγιάν αναμένεται να επισκεφθεί ο Πάπας. Δύτες βουτούν δίπλα σε ένα πλοίο το οποίο παρασύρθηκε κοντά στην στεριά από τον τυφώνα Χαγιάν, στο Ταμπλοκάν. Ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Φιλιππίνες θα μεταβεί στην επαρχία Λέιτε στα κεντρικά της χώρας, που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος το 2013 στοίχισε τη ζωή σε 6.300 ανθρώπους. Περίπου δύο εκατομμύρια άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του Σαββάτου στην οποία θα χοροστατήσει ο Φραγκίσκος στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν Σίτι, που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τυφώνα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Δύτες βουτούν δίπλα σε ένα πλοίο το οποίο παρασύρθηκε κοντά στην στεριά από τον τυφώνα Χαγιάν, στο Ταμπλοκάν. Ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Φιλιππίνες θα μεταβεί στην επαρχία Λέιτε στα κεντρικά της χώρας, που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος το 2013 στοίχισε τη ζωή σε 6.300 ανθρώπους. Περίπου δύο εκατομμύρια άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του Σαββάτου στην οποία θα χοροστατήσει ο Φραγκίσκος στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν Σίτι, που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τυφώνα.

Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη. Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη. Τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του πολιτικού του γραφείου, επί της οδού Ακαδημίας 84 στον πέμπτο όροφο. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τρία γκαζάκια εκ των οποίων έσκασε το ένα. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη. Τα γκαζάκια είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του πολιτικού του γραφείου, επί της οδού Ακαδημίας 84 στον πέμπτο όροφο. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τρία γκαζάκια εκ των οποίων έσκασε το ένα. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Γαλλία: Κηδεία του σκιτσογράφου Tignous . Άντρες μεταφέρουν το φέρετρο του σκιτσογράφου της Γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, Μπερνάρ Βερλάκ, γνωστού ως Tignous, μετά από εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, στο δημαρχείο του Montreuil, κοντά στο Παρίσι.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Άντρες μεταφέρουν το φέρετρο του σκιτσογράφου της Γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, Μπερνάρ Βερλάκ, γνωστού ως Tignous, μετά από εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, στο δημαρχείο του Montreuil, κοντά στο Παρίσι.

Προπόνηση στο χιόνι. Ο Κροάτης σκιέρ, Ιβίτσα Κοστέλιτς προπονείται στις Ελβετικές Άλπεις για το Παγκόσμιο Κύπελο Κατάβασης.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ο Κροάτης σκιέρ, Ιβίτσα Κοστέλιτς προπονείται στις Ελβετικές Άλπεις για το Παγκόσμιο Κύπελο Κατάβασης.