Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015.

Κατάρ: Τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ . Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ στο στάδιο Λουσαΐλ, στην Ντόχα του Κατάρ. 
EPA / QATAR 2015/GUILLAUME HORCAJUELO

Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ στο στάδιο Λουσαΐλ, στην Ντόχα του Κατάρ. 

Στην επιφάνεια του Άρη εντοπίστηκε το επί 11 χρόνια αγνοούμενο Beagle 2. Το βρετανικό διαστημικό όχημα Beagle 2 βρέθηκε στον Άρη, 11 χρόνια αφότου χάθηκαν τα ίχνη του κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, χάρη σε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που έλαβε δορυφόρος της NASA. Οι επιστήμονες σήμερα διαθέτουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το διαστημικό σκάφος προσεδαφίστηκε επιτυχώς την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου του 2003, αλλά δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του. Το σκάφος επρόκειτο να πραγματοποιήσει έρευνες για το έδαφος, την ατμόσφαιρα και το κλίμα του κόκκινου πλανήτη. Στη φωτογραφία, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, Μαρκ Σιμς κρατά τμήμα του διαστημικού σκάφους Beagle 2, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο. 
EPA / ANDY RAIN

Το βρετανικό διαστημικό όχημα Beagle 2 βρέθηκε στον Άρη, 11 χρόνια αφότου χάθηκαν τα ίχνη του κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, χάρη σε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που έλαβε δορυφόρος της NASA. Οι επιστήμονες σήμερα διαθέτουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το διαστημικό σκάφος προσεδαφίστηκε επιτυχώς την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου του 2003, αλλά δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του. Το σκάφος επρόκειτο να πραγματοποιήσει έρευνες για το έδαφος, την ατμόσφαιρα και το κλίμα του κόκκινου πλανήτη. Στη φωτογραφία, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, Μαρκ Σιμς κρατά τμήμα του διαστημικού σκάφους Beagle 2, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο. 

Χιονισμένο τοπίο στην Ιρλανδία. Κοράκια πετούν πάνω από χιονισμένο χωράφι στο χωριό Dromore που βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία .
REUTERS / CATHAL MCNAUGHTON

Κοράκια πετούν πάνω από χιονισμένο χωράφι στο χωριό Dromore που βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία .

Ιράκ: Ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος. Εργάτες ξεθάβουν μαζικό τάφο στα προάστια της περιοχής Ντιγιάλα. Τα πτώματα ανήκουν σε 25 άνδρες, θύματα του Ισλαμικού Κράτους.
REUTERS / STRINGER/IRAQ

Εργάτες ξεθάβουν μαζικό τάφο στα προάστια της περιοχής Ντιγιάλα. Τα πτώματα ανήκουν σε 25 άνδρες, θύματα του Ισλαμικού Κράτους.

Βύθιση ρυμουλκού σκάφους στην Κίνα. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός ρυμουλκού σκάφους στον ποταμό Γιανγκτσέ, στην επαρχία Γιανγκσού της ανατολικής Κίνας. Το ρυμουλκό ήταν σε ένα δοκιμαστικό ταξίδι, όταν συνέβη το ναυτικό ατύχημα το απόγευμα της Πέμπτης. Έως τώρα έχουν διασωθεί τρεις άνθρωποι, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των υπολοίπων αγνοουμένων.
REUTERS / ALY SONG

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός ρυμουλκού σκάφους στον ποταμό Γιανγκτσέ, στην επαρχία Γιανγκσού της ανατολικής Κίνας. Το ρυμουλκό ήταν σε ένα δοκιμαστικό ταξίδι, όταν συνέβη το ναυτικό ατύχημα το απόγευμα της Πέμπτης. Έως τώρα έχουν διασωθεί τρεις άνθρωποι, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των υπολοίπων αγνοουμένων.

Αναμένοντας την άφιξη του Πάπα . Μαθητές που φορούν στολές της ελβετικής φρουράς περιμένουν έξω από τον καθεδρικό ναό της Μανίλα την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου. Ο καθένας πρέπει να διακηρύξει την «κατηγορηματική απόρριψη όλων των μορφών διαφθοράς που εκτρέπει τους πόρους από τους φτωχούς», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την επίσκεψή του στις Φιλιππίνες, μία χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια και την εκτροπή του πλούτου προς τους λίγους.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Μαθητές που φορούν στολές της ελβετικής φρουράς περιμένουν έξω από τον καθεδρικό ναό της Μανίλα την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου. Ο καθένας πρέπει να διακηρύξει την «κατηγορηματική απόρριψη όλων των μορφών διαφθοράς που εκτρέπει τους πόρους από τους φτωχούς», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την επίσκεψή του στις Φιλιππίνες, μία χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια και την εκτροπή του πλούτου προς τους λίγους.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Σιγκαπούρη . Ο καλλιτέχνης Λι Γουέν στέκεται στο κέντρο της εικαστικής του εγκατάστασης, ενός κυκλικού τραπεζιού πινγκ-πονγκ, το οποίο παρουσιάζεται στο μουσείο «ArtScience» της Σιγκαπούρης στο πλαίσιο έκθεσης σύγχρονης τέχνης. 
EPA / WALLACE WOON

Ο καλλιτέχνης Λι Γουέν στέκεται στο κέντρο της εικαστικής του εγκατάστασης, ενός κυκλικού τραπεζιού πινγκ-πονγκ, το οποίο παρουσιάζεται στο μουσείο «ArtScience» της Σιγκαπούρης στο πλαίσιο έκθεσης σύγχρονης τέχνης. 

Μουντό απόγευμα στην Τζινάν. Ένας άντρας ετοιμάζεται να πετάξει χαρταετό στον μουντό ουρανό της πόλης Τζινάν, στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Η ατμόσφαιρα της Κίνας εδώ και χρόνια χαρακτηρίζεται από έντονη ρύπανση, η οποία προκαλείται κυρίως από την τεράστια χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άντρας ετοιμάζεται να πετάξει χαρταετό στον μουντό ουρανό της πόλης Τζινάν, στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Η ατμόσφαιρα της Κίνας εδώ και χρόνια χαρακτηρίζεται από έντονη ρύπανση, η οποία προκαλείται κυρίως από την τεράστια χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Πολωνία: Ετοιμασίες για το Μουσείο Β
EPA / ADAM WARZAWA

Σοβιετικό άρμα μάχης T-34/85 ανυψώνεται με γερανό, προκειμένου να τοποθετηθεί στο υπό κατασκευή μουσείο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Το μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου 2016. 

Αίγυπτος: Προστασία της Μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας. Αστυνομικοί φυλάνε την Πυραμίδα του Χέοπα, στα προάστια του Καΐρου.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Αστυνομικοί φυλάνε την Πυραμίδα του Χέοπα, στα προάστια του Καΐρου.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Αθήνα. Μία γυναίκα περνά μπροστά από πανό της Νέας Δημοκρατίας με το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, στο κέντρο της Αθήνας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μία γυναίκα περνά μπροστά από πανό της Νέας Δημοκρατίας με το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, στο κέντρο της Αθήνας.

Από 71 και πάνω η ηλικιακή κατηγορία με τους περισσότερους εκλογείς. Ένας άντρας περνά μπροστά από το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι ψηφοφόροι άνω των 71 ετών θα αποτελέσουν την αποφασιστική εκλογική κατηγορία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών οι εκλογείς άνω των 71 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι εκλογείς 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένας άντρας περνά μπροστά από το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι ψηφοφόροι άνω των 71 ετών θα αποτελέσουν την αποφασιστική εκλογική κατηγορία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών οι εκλογείς άνω των 71 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι εκλογείς 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο.

Απολογήθηκε για την απουσία του από την πορεία στο Παρίσι ο Κέρι . Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Γάλλος ομόλογός του Λοράν Φαμπιούς επισκέπτονται τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Ο Κέρι ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή και δήλωσε «λυπημένος που δεν μπόρεσε να παραστεί».
REUTERS / RICK WILKING

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Γάλλος ομόλογός του Λοράν Φαμπιούς επισκέπτονται τα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Ο Κέρι ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή και δήλωσε «λυπημένος που δεν μπόρεσε να παραστεί».

Παρακολουθώντας αγώνα του Κυπέλλου Ασίας . Γιαπωνέζος φίλαθλος, με αμφίεση εμπνευσμένη από τη σημαία της χώρας του, παρακολουθεί τον αγώνα μεταξύ Ιράκ και Ιαπωνίας για το Κύπελλο Ασίας, στο Στάδιο του Μπρίσμπεϊν.
REUTERS / EDGAR SU

Γιαπωνέζος φίλαθλος, με αμφίεση εμπνευσμένη από τη σημαία της χώρας του, παρακολουθεί τον αγώνα μεταξύ Ιράκ και Ιαπωνίας για το Κύπελλο Ασίας, στο Στάδιο του Μπρίσμπεϊν.

Δεκατρείς συλλήψεις στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο. Αυτοκόλλητο με το σύνθημα «Είμαι Σαρλί» διακρίνεται σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στο Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, όπου πραγματοποιήθηκε αντιτρομοκρατική επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης. Οι αρχές συνέλαβαν 13 άτομα, στο πλαίσιο της διάλυσης ενός πυρήνα που ετοιμαζόταν να διαπράξει επιθέσεις «για να σκοτώσει αστυνομικούς», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
EPA / OLIVIER HOSLET

Αυτοκόλλητο με το σύνθημα «Είμαι Σαρλί» διακρίνεται σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στο Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, όπου πραγματοποιήθηκε αντιτρομοκρατική επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης. Οι αρχές συνέλαβαν 13 άτομα, στο πλαίσιο της διάλυσης ενός πυρήνα που ετοιμαζόταν να διαπράξει επιθέσεις «για να σκοτώσει αστυνομικούς», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Παγωνιά στη Βαυαρία . Η ανάσα ενός αλόγου διακρίνεται στην παγωμένη ατμόσφαιρα της λίμνης Κόνιγκσι, στην περιοχή Μπερχτεσγκάντεν της Γερμανίας.
EPA / DANIEL NAUPOLD

Η ανάσα ενός αλόγου διακρίνεται στην παγωμένη ατμόσφαιρα της λίμνης Κόνιγκσι, στην περιοχή Μπερχτεσγκάντεν της Γερμανίας.

Χωρίς θύματα έληξε η ομηρεία στο Παρίσι. Χωρίς θύματα έληξε η κατάσταση ομηρείας σε ταχυδρομείο στο βορειοδυτικό Παρίσι, καθώς ο δράστης βρίσκεται τα χέρια της αστυνομίας και οι όμηροι φέρονται να έχουν απελευθερωθεί. Ο δράστης, ο οποίος έφερε πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, είχε εισβάλει λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο ταχυδρομείο του προαστίου Κολόμπ, σε μια υπόθεση η οποία, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Χωρίς θύματα έληξε η κατάσταση ομηρείας σε ταχυδρομείο στο βορειοδυτικό Παρίσι, καθώς ο δράστης βρίσκεται τα χέρια της αστυνομίας και οι όμηροι φέρονται να έχουν απελευθερωθεί. Ο δράστης, ο οποίος έφερε πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, είχε εισβάλει λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο ταχυδρομείο του προαστίου Κολόμπ, σε μια υπόθεση η οποία, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Βόλτα με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη . Ένας άντρας κάνει βόλτα με το ποδήλατό του στη Θεσσαλονίκη. 
MOTION TEAM / ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ένας άντρας κάνει βόλτα με το ποδήλατό του στη Θεσσαλονίκη.