Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 20:00

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014.

Χιόνια στα βόρεια της Αττικής. Με τσουχτερό κρύο και παγετό σε πολλά σημεία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και χιόνια ακόμη και στα βόρεια της Αττικής αποχαιρετά τη χώρα το 2014. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων, λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Με τσουχτερό κρύο και παγετό σε πολλά σημεία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και χιόνια ακόμη και στα βόρεια της Αττικής αποχαιρετά τη χώρα το 2014. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων, λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Κρούσμα Έμπολα εντοπίστηκε στη Γλασκώβη. Ιατρικό προσωπικό μεταφέρει με φορείο μία γυναίκα που διαγνώστηκε θετική στον ιό Έμπολα στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Θετικό στον ιό Έμπολα διαγνώστηκε και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη Γλασκώβη, ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε,ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκοτίας.
EPA / STR

Ιατρικό προσωπικό μεταφέρει με φορείο μία γυναίκα που διαγνώστηκε θετική στον ιό Έμπολα στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης. Θετικό στον ιό Έμπολα διαγνώστηκε και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη Γλασκώβη, ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε,ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκοτίας.

Καθημερινή ζωή στο Νεπάλ . Ένας οδηγός ελέφαντα κοιτάζει έξω από το ανοιχτό παράθυρο μίας κουζίνας στο Chitwan, νότια του Κατμαντού.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένας οδηγός ελέφαντα κοιτάζει έξω από το ανοιχτό παράθυρο μίας κουζίνας στο Chitwan, νότια του Κατμαντού.

Καταναλωτικός πυρετός στο Τόκιο . Καταναλωτές συνωστίζονται σε εμπορικό δρόμο του Τόκιο προκειμένου να αγοράσουν θαλασσινά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον συγκεκριμένο δρόμο για τα ψώνια τους τις τελευταίες 48 ώρες του χρόνου.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Καταναλωτές συνωστίζονται σε εμπορικό δρόμο του Τόκιο προκειμένου να αγοράσουν θαλασσινά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον συγκεκριμένο δρόμο για τα ψώνια τους τις τελευταίες 48 ώρες του χρόνου.

Ελευσίνα: Άφιξη των διασωθέντων του Norman Atlantic. Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας προσγειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας 43 διασωθέντες του Norman Atlantic.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας προσγειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας 43 διασωθέντες του Norman Atlantic.

Ινδία: Πρόβα για την παρέλαση . Στρατιώτες της πολεμικής αεροπορίας της Ινδίας προετοιμάζονται για την παρέλαση ενόψει της Ημέρας της Ανεξαρτησίας κατά τη διάρκεια ενός κρύου και ομιχλώδους πρωινού στο Νέο Δελχί. Η Ινδία θα γιορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 26 Ιανουαρίου.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Στρατιώτες της πολεμικής αεροπορίας της Ινδίας προετοιμάζονται για την παρέλαση ενόψει της Ημέρας της Ανεξαρτησίας κατά τη διάρκεια ενός κρύου και ομιχλώδους πρωινού στο Νέο Δελχί. Η Ινδία θα γιορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 26 Ιανουαρίου.

Το iPhone 5 δίπλα στον «πρόγονό» του. Ένα iPhone 5 δίπλα στο πρώτο κινητό που κυκλοφόρησε από τη Vodafone. Στιγμιότυπο από εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 ετών από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
REUTERS / ANDREW WINNING

Ένα iPhone 5 δίπλα στο πρώτο κινητό που κυκλοφόρησε από τη Vodafone. Στιγμιότυπο από εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 ετών από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αγωνία για το αεροσκάφος της AirAsia. Ένα σημείωμα που αναγράφει τη φράση «Μείνε Δυνατός» έχει αναρτηθεί σε πίνακα ανακοινώσεων στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Στο αεροσκάφος της AirAsia ανήκουν τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν την Τρίτη στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, όπως επιβεβαίωσε ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.
EPA / WALLACE WOON

Ένα σημείωμα που αναγράφει τη φράση «Μείνε Δυνατός» έχει αναρτηθεί σε πίνακα ανακοινώσεων στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Στο αεροσκάφος της AirAsia ανήκουν τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν την Τρίτη στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, όπως επιβεβαίωσε ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεξιά) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (αριστερά) κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Για αγώνα αλήθειας και ευθύνης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει της 25ης Ιανουαρίου, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέπτεται προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεξιά) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (αριστερά) κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Για αγώνα αλήθειας και ευθύνης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει της 25ης Ιανουαρίου, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέπτεται προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σήμα κινδύνου από φορτηγό πλοίο δυτικά της Κέρκυρας. Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας, προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου. Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας, προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου. Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στιγμιότυπο από το χειμωνιάτικο Λέστερ. Μία γυναίκα τρέχει σε πάρκο του Λέστερ στην κεντρική Αγγλία κατά την ανατολή του ηλίου.
REUTERS / DARREN STAPLES

Μία γυναίκα τρέχει σε πάρκο του Λέστερ στην κεντρική Αγγλία κατά την ανατολή του ηλίου.

Βραζιλία: Εορταστικές ετοιμασίες για την αλλαγή του χρόνου. Μέρος των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών στο Σαο Πάολο είναι και η απελευθέρωση μπαλονιών.
REUTERS / PAULO WHITAKER

Μέρος των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών στο Σαο Πάολο είναι και η απελευθέρωση μπαλονιών.

Ιράν: Μολυσμένος ο ουρανός της Τεχεράνης. Αιθαλομίχλη καλύπτει τον ουρανό της Τεχεράνης, σύμφωνα με φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 400 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σήμερα εξαιτίας της βαρύτατης ατμοσφαιρικής μόλυνσης, οι περισσότεροι με αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα.
EPA / STRINGER

Αιθαλομίχλη καλύπτει τον ουρανό της Τεχεράνης, σύμφωνα με φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 400 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σήμερα εξαιτίας της βαρύτατης ατμοσφαιρικής μόλυνσης, οι περισσότεροι με αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα.