Multimedia

Οι Φωτογραφίες της Ημέρας

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 19:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014.

Στιγμιότυπο από τον χιονισμένο Βόλο. Φωτογραφία που μας έστειλε από τον χιονισμένο Βόλο αναγνώστης του naftemporiki.gr.

Φωτογραφία που μας έστειλε από τον χιονισμένο Βόλο αναγνώστης του naftemporiki.gr.

H Λιθουανία υποδέχεται το ευρώ. Δημοτικό κτήριο στο Βίλνιους φωτίζεται με το σχήμα του ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου 2015, η Λιθουανία θα είναι μέλος στην ομάδα του κοινού νομίσματος.
REUTERS / INTS KALNINS

Δημοτικό κτήριο στο Βίλνιους φωτίζεται με το σχήμα του ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου 2015, η Λιθουανία θα είναι μέλος στην ομάδα του κοινού νομίσματος.

Θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης του Κοινοβουλίου. Λίγο μετά τις 9:00 θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Το διάταγμα ορίζει ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Λίγο μετά τις 9:00 θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Το διάταγμα ορίζει ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Στο Μπρίντιζι 130 διασωθέντες του Norman Atlantic. Μια γυναίκα περιμένει συγγενείς της που διασώθηκαν από το Norman Atlantic, στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Στο λιμάνι της Ιταλίας αποβίβασε το ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio 130 διασωθέντες του Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 118 Έλληνες. Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Ήδη, η αεροπορική εταιρεία Aegean θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες.
REUTERS / STRINGER/ITALY

Μια γυναίκα περιμένει συγγενείς της που διασώθηκαν από το Norman Atlantic, στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Στο λιμάνι της Ιταλίας αποβίβασε το ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio 130 διασωθέντες του Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 118 Έλληνες. Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Ήδη, η αεροπορική εταιρεία Aegean θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες.

Norman Atlantic: Ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της ναυτικής τραγωδίας. Με τις καταθέσεις μελών του πληρώματος του Norman Atlantic στις αρχές του Μπάρι ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της ναυτικής τραγωδίας, το μέγεθος της οποίας παραμένει άγνωστο καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος. Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».
EPA / RENATO INGENITO

Με τις καταθέσεις μελών του πληρώματος του Norman Atlantic στις αρχές του Μπάρι ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της ναυτικής τραγωδίας, το μέγεθος της οποίας παραμένει άγνωστο καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος. Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».

Στα λευκά το θέατρο της Επιδαύρου. Το θέατρο της Επιδαύρου σκεπασμένο με χιόνι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το θέατρο της Επιδαύρου σκεπασμένο με χιόνι.

Κοσμηματοπώλης στο Ριάντ. Ένας κοσμηματοπώλης στο Ριάντ δείχνει στους πελάτες του βραχιόλια.
REUTERS / FAISAL AL NASSER

Ένας κοσμηματοπώλης στο Ριάντ δείχνει στους πελάτες του βραχιόλια.

Στην Ινδονησία οι σοροί των επιβατών της μοιραίας πτήσης της AirAsia. Ινδονήσιοι στρατιώτες μεταφέρουν τα πρώτα φέρετρα με τις σορούς που εντοπίστηκαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Ινδονησίας, στο σημείο όπου τελικά κατέπεσε το αεροπλάνο της AirAsia που είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου.
 
EPA / MADE NAGI

Ινδονήσιοι στρατιώτες μεταφέρουν τα πρώτα φέρετρα με τις σορούς που εντοπίστηκαν στη θάλασσα, ανοιχτά της Ινδονησίας, στο σημείο όπου τελικά κατέπεσε το αεροπλάνο της AirAsia που είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου.

 

Υποδοχή του 2015 στο Σίδνεϊ . Το Σίδνεϊ υποδέχτηκε το 2015 με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων.
EPA / NIKKI SHORT

Το Σίδνεϊ υποδέχτηκε το 2015 με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων.

Υποδοχή του 2015 στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας. Στιγμιότυπο από το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Στιγμιότυπο από το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.

Στα λευκά ο Βόλος. Φωτογραφία που μας έστειλε από τον χιονισμένο Βόλο αναγνώστης του naftemporiki.gr.

Φωτογραφία που μας έστειλε από τον χιονισμένο Βόλο αναγνώστης του naftemporiki.gr.

Επιχείρηση διάσωσης γάτας στο κέντρο της Αθήνας. Πυροσβέστες προσπαθούν να βοηθήσουν έναν γάτο που έχει εγκλωβιστεί πάνω σε δέντρο στην Οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από επέμβαση πυροσβεστών με γερανοφόρο όχημα ο γάτος κατέβηκε και εξαφανίστηκε τρέχοντας για να κρυφτεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Πυροσβέστες προσπαθούν να βοηθήσουν έναν γάτο που έχει εγκλωβιστεί πάνω σε δέντρο στην Οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από επέμβαση πυροσβεστών με γερανοφόρο όχημα ο γάτος κατέβηκε και εξαφανίστηκε τρέχοντας για να κρυφτεί.

Άφιξη των επιβατών του Norman Atlantic στην Αθήνα. Έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ελ. Βενιζέλος οι επιβάτες του Norman Atlantic. Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν συγγενείς και δικά τους πρόσωπα.
Οι διασωθέντες επρόκειτο να «πετάξουν» νωρίς το πρωί από το Πρίντεζι αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της χιονόπτωσης, που πάγωσε την πίστα του ιταλικού αεροδρομίου. Για να μπορέσει να απογειωθεί το αεροσκάφος της Aegean, που διατέθηκε δωρεάν για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, καθαρίστηκε ο αεροδιάδρομος με ειδικά μηχανήματα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ελ. Βενιζέλος οι επιβάτες του Norman Atlantic. Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν συγγενείς και δικά τους πρόσωπα.

Οι διασωθέντες επρόκειτο να «πετάξουν» νωρίς το πρωί από το Πρίντεζι αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της χιονόπτωσης, που πάγωσε την πίστα του ιταλικού αεροδρομίου. Για να μπορέσει να απογειωθεί το αεροσκάφος της Aegean, που διατέθηκε δωρεάν για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, καθαρίστηκε ο αεροδιάδρομος με ειδικά μηχανήματα.

Γιορτάζοντας στην Αίγυπτο. Γυναίκα στέκεται για φωτογραφία μπροστά στην Σφίγγα, φορώντας μάσκα του Άη Βασίλη.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Γυναίκα στέκεται για φωτογραφία μπροστά στην Σφίγγα, φορώντας μάσκα του Άη Βασίλη.