Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014.

Βουλή: 3η και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ. Εικονολήπτες, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι προετοιμάζονται να καλύψουν τις αφίξεις των βουλευτών έξω από Βουλή, πριν ξεκινήσει η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, που ξεκινά στις 12.00 το μεσημέρι, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εικονολήπτες, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι προετοιμάζονται να καλύψουν τις αφίξεις των βουλευτών έξω από Βουλή, πριν ξεκινήσει η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, που ξεκινά στις 12.00 το μεσημέρι, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιβάτες του «Norman Atlantic» φτάνουν στην Ηγουμενίτσα. 69 επιβάτες που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa». Ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο λιμάνι για να προσφέρουν βοήθεια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

69 επιβάτες που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa». Ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο λιμάνι για να προσφέρουν βοήθεια.

Έκρηξη Ι.Χ. στην Αττική Οδό. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη εν κινήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Σπάτα, στις 7:30 το πρωί. Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), καθώς εξετάζονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το Ι.Χ. περιείχε εκρηκτικά.
SOOC / Frangiskos Samsas

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη εν κινήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Σπάτα, στις 7:30 το πρωί. Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), καθώς εξετάζονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το Ι.Χ. περιείχε εκρηκτικά.

Πυκνή ομίχλη στη Λαχόρη . Πυκνή ομίχλη «σκεπάζει» τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ του Πακιστάν. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν λόγω της ομίχλης στην περιοχή.
EPA / OMER SALEEM

Πυκνή ομίχλη «σκεπάζει» τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ του Πακιστάν. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν λόγω της ομίχλης στην περιοχή.

Γιορτές στην Τιφλίδα. Φωτογραφία από τους εορταστικούς στολισμούς στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Γεωργίας.
EPA / ZURAB KURTSIKIDZE

Φωτογραφία από τους εορταστικούς στολισμούς στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Γεωργίας.

Ινδονησία: Έρευνες για το αεροσκάφος της AirAsia. Τις επιχειρήσεις έρευνας για το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας AirAsia της Μαλαισίας που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την Θάλασσα της Ιάβας με 162 επιβαίνοντες, ξεκίνησαν εκ νέου από τα ξημερώματα οι αρχές της Ινδονησίας. Συνεχίσαμε στις 06:00 τοπική ώρα (01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) την αναζήτηση για το αεροσκάφος της AirAsia που εξαφανίστηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τατάνγκ Ζαινουντίν, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.
REUTERS / DARREN WHITESIDE

Τις επιχειρήσεις έρευνας για το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας AirAsia της Μαλαισίας που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από την Θάλασσα της Ιάβας με 162 επιβαίνοντες, ξεκίνησαν εκ νέου από τα ξημερώματα οι αρχές της Ινδονησίας. Συνεχίσαμε στις 06:00 τοπική ώρα (01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) την αναζήτηση για το αεροσκάφος της AirAsia που εξαφανίστηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τατάνγκ Ζαινουντίν, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

Χιόνια στο Βερολίνο . Ο ήλιος ανατέλλει στο κτήριο του Ράιχσταγκ (όπου στεγάζεται το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο) στο Βερολίνο. Αν και δεν αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει υπό του μηδενός  τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά.
EPA / LUKAS SCHULZE

Ο ήλιος ανατέλλει στο κτήριο του Ράιχσταγκ (όπου στεγάζεται το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο) στο Βερολίνο. Αν και δεν αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει υπό του μηδενός  τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Εκλογές «ψήφισε» η Βουλή. Πρόωρες εκλογές «έβγαλε» η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο υποψήφιος με πρόταση της κυβέρνησης, Σταύρος Δήμας, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 180 ψήφων ώστε να εκλεγεί.
SOOC / Nick Paleologos

Πρόωρες εκλογές «έβγαλε» η τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο υποψήφιος με πρόταση της κυβέρνησης, Σταύρος Δήμας, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 180 ψήφων ώστε να εκλεγεί.

Συνωστισμός σε γραφείο συναλλάγματος στη Μόσχα. Άνθρωποι σχηματίζουν ουρές έξω από ένα γραφείο συναλλάγματος στη Μόσχα. Το ρούβλι, το οποίο είχε ενισχυθεί την Παρασκευή, υποχώρησε περισσότερο από 6% έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Άνθρωποι σχηματίζουν ουρές έξω από ένα γραφείο συναλλάγματος στη Μόσχα. Το ρούβλι, το οποίο είχε ενισχυθεί την Παρασκευή, υποχώρησε περισσότερο από 6% έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί.

Σε ελεύθερη πτώση το Χ.Α. Κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 800 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν πλέον ανοιχτά τις ανησυχίες τους για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 800 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν πλέον ανοιχτά τις ανησυχίες τους για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Μπαχρέιν: Διαδηλώσεις και επεισόδια. Διαδηλωτής κρατά την σημαία του Μπαχρέιν ενώ απέναντι του βρίσκονται αστυνομικοί σε πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή Μανάμα. Την Κυριακή οι αρχές του Μπαχρέιν συνέλαβαν τον αρχηγό του Σιιτικού Μουσουλμανικού κόμματος, του σημαντικότερου αντιπολιτευτικού κινήματος της χώρας, Άλι Σαλμάν. Η σύλληψη του προκάλεσε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την χώρα.
REUTERS / HAMAD I MOHAMMED

Διαδηλωτής κρατά την σημαία του Μπαχρέιν ενώ απέναντι του βρίσκονται αστυνομικοί σε πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή Μανάμα. Την Κυριακή οι αρχές του Μπαχρέιν συνέλαβαν τον αρχηγό του Σιιτικού Μουσουλμανικού κόμματος, του σημαντικότερου αντιπολιτευτικού κινήματος της χώρας, Άλι Σαλμάν. Η σύλληψη του προκάλεσε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την χώρα.

Χιονισμένο πάρκο στη Σόφια. Ένα παιδί ταΐζει έναν σκίουρο μετά από χιονόπτωση στην Σόφια της Βουλγαρίας.
REUTERS / STOYAN NENOV

Ένα παιδί ταΐζει έναν σκίουρο μετά από χιονόπτωση στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Εντυπωσιακό χειμωνιάτικο σκηνικό στη λίμνη της Γενεύης . Ένας φράκτης έχει καλυφθεί από πάγο που δημιουργήθηκε από τα κύματα της Λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία.
EPA / SALVATORE DI NOLFI

Ένας φράκτης έχει καλυφθεί από πάγο που δημιουργήθηκε από τα κύματα της Λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία.

Ομίχλη στο Πακιστάν. Ομίχλη στη Λαχόρη του Πακιστάν.
REUTERS / MOHSIN RAZA

Ομίχλη στη Λαχόρη του Πακιστάν.

Εορτασμοί στην Συρία. Χριστιανοί Σύροι συμμετέχουν σε θρησκευτική τελετή, μέρος των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, σε εκκλησία στην παλιά πόλη της Δαμασκούς. Περίπου χίλια μικρά παιδιά παρακολούθησαν τους εορτασμούς και έλαβαν δώρα.
REUTERS / OMAR SANADIKI

Χριστιανοί Σύροι συμμετέχουν σε θρησκευτική τελετή, μέρος των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, σε εκκλησία στην παλιά πόλη της Δαμασκούς. Περίπου χίλια μικρά παιδιά παρακολούθησαν τους εορτασμούς και έλαβαν δώρα.