Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 22:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Ισπανία: "Πόλεμος" με αυγά και αλεύρι. Ένας άντρας ρίχνει ένα κουτί γεμάτο αυγά στο κεφάλι ενός άλλου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ
EPA / MORELL

Ένας άντρας ρίχνει ένα κουτί γεμάτο αυγά στο κεφάλι ενός άλλου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ 'Els Enfarinats', στο Ίμπι, κοντά στο Αλικάντε στην Ισπανία. Στο φεστιβάλ αυτό, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την Ημέρα των Αθώων, οι συμμετέχοντες φορούν ψεύτικες στρατιωτικές στολές και πολεμούν μεταξύ τους με αυγά, αλεύρι και πυροτεχνήματα.

Περφόρμερ δρόμου στην Καλκούτα. O πεντάχρονος περφόρμερ Ρατζού Κουμάρ ισορροπεί σε ένα σχοινί, στην Καλκούτα. Ο μικρός Ρατζού είναι μέλος της κοινότητας Μπανζάρα από το ινδικό κρατίδιο του Μπιχάρ, τα μέλη της οποίας ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ινδίας δίνοντας παραστάσεις στο δρόμο και κερδίζοντας από τέσσερα μέχρι 20 δολάρια περίπου την ημέρα.
EPA / PIYAL ADHIKARY

O πεντάχρονος περφόρμερ Ρατζού Κουμάρ ισορροπεί σε ένα σχοινί, στην Καλκούτα. Ο μικρός Ρατζού είναι μέλος της κοινότητας Μπανζάρα από το ινδικό κρατίδιο του Μπιχάρ, τα μέλη της οποίας ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ινδίας δίνοντας παραστάσεις στο δρόμο και κερδίζοντας από τέσσερα μέχρι 20 δολάρια περίπου την ημέρα.

Πυρκαγιά στο πλοίο Νorman Αtlantic. Το φλεγόμενο Norman Atlantic. Φωτογραφία από το εσωτερικό του πλοίου Olympic Cruise που πραγματοποιεί τη γραμμή Αγκόνα Ηγουμενίτσα που έχει σταματήσει κοντά στο Norman Atlantic. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του πλοίου, εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η επιχείρηση διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, διεξάγεται από αέρος, με ελικόπτερα.
Eurokinissi / ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΕΖΗΣ

Το φλεγόμενο Norman Atlantic. Φωτογραφία από το εσωτερικό του πλοίου Olympic Cruise που πραγματοποιεί τη γραμμή Αγκόνα Ηγουμενίτσα που έχει σταματήσει κοντά στο Norman Atlantic. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του πλοίου, εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η επιχείρηση διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, διεξάγεται από αέρος, με ελικόπτερα.

Αγωνία για την πτήση QZ8501 της AirAsia. Συγγενείς των επιβατών της πτήσης QZ8501 της AirAsia, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, περιμένουν σε μία αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Τζουάντα, στη Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα. Διακόπηκαν για σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. «Διακόψαμε τις έρευνες επειδή άρχιζε να νυκτώνει. Επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θα επαναλάβουμε τις έρευνες αύριο στις 07:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) ή ακόμη και νωρίτερα αν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.
REUTERS / BEAWIHARTA

Συγγενείς των επιβατών της πτήσης QZ8501 της AirAsia, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, περιμένουν σε μία αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Τζουάντα, στη Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα. Διακόπηκαν για σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. «Διακόψαμε τις έρευνες επειδή άρχιζε να νυκτώνει. Επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θα επαναλάβουμε τις έρευνες αύριο στις 07:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) ή ακόμη και νωρίτερα αν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.

Σύγκρουση εμπορικών πλοίων ανοιχτά της Ιταλίας. Διασώστες από πλοία και ελικόπτερα έχουν περισυνελέξει τέσσερα από τα 11 μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου που βυθίστηκε, μετά τη σύγκρουσή του με σκάφος σημαίας Μπελίζ, περίπου ένα μίλι από το ιταλικό λιμανί της Ραβέννας. Ένας άνθρωπος πνίγηκε και άλλοι δύο αγνούνται, μετά τη σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων στη βόρεια Αδριατική, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.
EPA / PASQUALE BOVE

Διασώστες από πλοία και ελικόπτερα έχουν περισυνελέξει τέσσερα από τα 11 μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου που βυθίστηκε, μετά τη σύγκρουσή του με σκάφος σημαίας Μπελίζ, περίπου ένα μίλι από το ιταλικό λιμανί της Ραβέννας. Ένας άνθρωπος πνίγηκε και άλλοι δύο αγνούνται, μετά τη σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων στη βόρεια Αδριατική, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Περιστέρια εκτίθενται προς πώληση στο Αμμάν. Περιστέρια εκτίθενται προς πώληση, σε ένα καφενείο περιστεριών στο κέντρο του Αμμάν. Το ενδιαφέρον για εκπαιδευμένα περιστέρια στην Ιορδανία έχει μετατραπεί από ένα χόμπι σε ακμάζουσα επιχείρηση. Κάθε βράδυ, πολλοί κάτοικοι συρρέουν σε καφετέριες περιστεριών στην πρωτεύουσα για να αγοράσουν και να πωλήσουν περιστέρια.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Περιστέρια εκτίθενται προς πώληση, σε ένα καφενείο περιστεριών στο κέντρο του Αμμάν. Το ενδιαφέρον για εκπαιδευμένα περιστέρια στην Ιορδανία έχει μετατραπεί από ένα χόμπι σε ακμάζουσα επιχείρηση. Κάθε βράδυ, πολλοί κάτοικοι συρρέουν σε καφετέριες περιστεριών στην πρωτεύουσα για να αγοράσουν και να πωλήσουν περιστέρια.

Στο νοσοκομείο του Πρίντεζι διασωθέντες από το Norman Atlantic. Διασωθείς από το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic μεταφέρεται από το νοσηλευτικό προσωπικό  στο νοσοκομείο Antonio Perrino στο Πρίντεζι. Έλληνας είναι ο νεκρός του Norman Atlantic, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, επικαλούμενο το αρμόδιο κέντρο διάσωσης της Ρώμης. Στους 165 ο αριθμός των διασωθέντων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με προορισμό την Αγκόνα.
REUTERS / CIRO DE LUCA

Διασωθείς από το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic μεταφέρεται από το νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Antonio Perrino στο Πρίντεζι. Έλληνας είναι ο νεκρός του Norman Atlantic, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, επικαλούμενο το αρμόδιο κέντρο διάσωσης της Ρώμης. Στους 165 ο αριθμός των διασωθέντων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με προορισμό την Αγκόνα.

Γερμανία: Βόλτα στο χιόνι. Μία γυναίκα ταϊζει γλάρους, σε ένα χιονισμένο πάρκο στο Ντίσεν, στη λίμνη Άμερσι, στη νότια Γερμανία.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Μία γυναίκα ταϊζει γλάρους, σε ένα χιονισμένο πάρκο στο Ντίσεν, στη λίμνη Άμερσι, στη νότια Γερμανία.

Eξαφάνιση αεροσκάφους της εταιρείας AirAsia. Πίνακας πληροφοριών πτήσεων δείχνει την κατάσταση της πτήσης της AirAsia QZ 8501 η οποία απογειώθηκε από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Airbus A320-220 της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, στις 05.20
REUTERS / EDGAR SU

Πίνακας πληροφοριών πτήσεων δείχνει την κατάσταση της πτήσης της AirAsia QZ 8501 η οποία απογειώθηκε από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Airbus A320-220 της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, στις 05.20' τοπική ώρα. Το αεροπλάνο αναμενόταν να προσγειωθεί στη Σιγκαπούρη στις 08.30' τοπική ώρα. Λίγο πριν από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, οι πιλότοι ζήτησαν την άδεια από το κέντρο ελέγχου στη Τζακάρτα να αποκλίνουν από την πορεία πτήσης και να πετάξουν ψηλότερα, σε ύψος 38.000 ποδών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η AirAsia.

Επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών του πλοίου «Νorman Αtlantic». Ελικόπτερα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι έτοιμα για να αναχωρήσουν και να βοηθήσουν στην γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Ανκόνα. Στο πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 5:30 χθες το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

Ελικόπτερα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι έτοιμα για να αναχωρήσουν και να βοηθήσουν στην γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Ανκόνα. Στο πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 5:30 χθες το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.