Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014 22:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014.

Γερμανία: 63o τουρνουά των τεσσάρων λόφων. Ο Ιάπωνας Νταϊκι Ίτο εκτελεί ένα άλμα κατά τη διάρκεια προπόνησης στο πλαίσιο του 63ου τουρνουά των Τεσσάρων Λόφων στο Όμπερστορφ, στη Γερμανία.
EPA / DANIEL KARMANN

Ο Ιάπωνας Νταϊκι Ίτο εκτελεί ένα άλμα κατά τη διάρκεια προπόνησης στο πλαίσιο του 63ου τουρνουά των Τεσσάρων Λόφων στο Όμπερστορφ, στη Γερμανία.

Στιγμιότυπο από το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΣΕΦ. Στιγμιότυπο από το ΣΕΦ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών.
ICONPRESS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στιγμιότυπο από το ΣΕΦ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Φιλιππίνες: Παιχνίδια σε παραγκούπολη στη Μανίλα. Ένα μικρό αγόρι παίζει κοντά σε παράγκες στην όχθη του ποταμού, στην πόλη Πασέι, νότια της Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο, υπέγραψε τον εθνικό προϋπολογισμό για το 2015 ύψους 47,7 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης για τους φτωχούς.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Ένα μικρό αγόρι παίζει κοντά σε παράγκες στην όχθη του ποταμού, στην πόλη Πασέι, νότια της Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο, υπέγραψε τον εθνικό προϋπολογισμό για το 2015 ύψους 47,7 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης για τους φτωχούς.

Συρία: Επιστροφή στο σπίτι. Ένα μικρό κορίτσι κοιτά έξω από το παράθυρο, έπειτα από την επιστροφή του μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι τους, στην περιοχή αλ-Χαμιντίγια, στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ. Οι αντάρτες μαχητές επανέκτησαν τον έλεγχο της περιοχής από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ νωρίτερα αυτό το μήνα.
REUTERS / MAHMOUD HEBBO

Ένα μικρό κορίτσι κοιτά έξω από το παράθυρο, έπειτα από την επιστροφή του μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι τους, στην περιοχή αλ-Χαμιντίγια, στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ. Οι αντάρτες μαχητές επανέκτησαν τον έλεγχο της περιοχής από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

ΗΠΑ: Κηδεία του δολοφονηθέντος αστυνομικού Ράφαελ Ράμος. Αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί σε προτεσταντική εκκλησία στο Κουίνς για την κηδεία του αστυνομικού Ράφαελ Ράμος. Στην κηδεία του Ράφαελ Ράμος παρευρέθηκαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον και χιλιάδες αστυνομικοί από κάθε σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 40χρονος Ράμος και ο συνάδελφός του πυροβολήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από τον 28χρονο Αφροαμερικανό Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε μια πλατφόρμα του μετρό. Προηγουμένως είχε γράψει στο Instagram ότι θέλει να εκδικηθεί το θάνατο των δυο Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς, οι οποίοι απέφυγαν την ποινική δίωξη.
REUTERS / MIKE SEGAR

Αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί σε προτεσταντική εκκλησία στο Κουίνς για την κηδεία του αστυνομικού Ράφαελ Ράμος. Στην κηδεία του Ράφαελ Ράμος παρευρέθηκαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον και χιλιάδες αστυνομικοί από κάθε σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 40χρονος Ράμος και ο συνάδελφός του πυροβολήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από τον 28χρονο Αφροαμερικανό Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε μια πλατφόρμα του μετρό. Προηγουμένως είχε γράψει στο Instagram ότι θέλει να εκδικηθεί το θάνατο των δυο Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς, οι οποίοι απέφυγαν την ποινική δίωξη.

Η Γερμανία υποδέχεται τα πρώτα χιόνια. Ένας φλώρος κάθεται στα καλυμμένα με παγο κλαδιά ενός δέντρου, στο Σιβερσντόρφ, στη Γερμανία. Την έναρξη του χειμώνα, συνοδευόμενη με τα πρώτα χιόνια, υποδέχτηκε η Γερμανία, και σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
EPA / PATRICK PLEUL

Ένας φλώρος κάθεται στα καλυμμένα με παγο κλαδιά ενός δέντρου, στο Σιβερσντόρφ, στη Γερμανία. Την έναρξη του χειμώνα, συνοδευόμενη με τα πρώτα χιόνια, υποδέχτηκε η Γερμανία, και σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Λιβύη: Στις φλόγες δεξαμενές πετρελαίου στο λιμάνι Ες Σίντερ. Καπνός υψώνεται από δεξαμενή πετρελαίου στο στο λιμάνι Ες Σίντερ. Τρεις δεξαμενές πετρελαίου βρίσκονται στις φλόγες στο λιμάνι Ες Σίντερ, έναν από τους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, μετά τις μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και ισλαμιστές αντάρτες που αποπειράθηκαν να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις, δήλωσε αξιωματικός του στρατού. Η πρώτη δεξαμενή πήρε φωτιά την Πέμπτη, όταν χτυπήθηκε από ρουκέτα την οποία εκτόξευσαν οι ισλαμιστές από ταχύπλοο, κατά τη διάρκεια της εφόδου την οποία εξαπέλυσαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ανατολικής Λιβύης, είχε δηλώσει την Πέμπτη ο Αλί Αλ Χάσι, εκπρόσωπος της δύναμης η οποία έχει αναλάβει τη φρούρηση των εγκαταστάσεων.
REUTERS / STRINGER

Καπνός υψώνεται από δεξαμενή πετρελαίου στο στο λιμάνι Ες Σίντερ. Τρεις δεξαμενές πετρελαίου βρίσκονται στις φλόγες στο λιμάνι Ες Σίντερ, έναν από τους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, μετά τις μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και ισλαμιστές αντάρτες που αποπειράθηκαν να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις, δήλωσε αξιωματικός του στρατού. Η πρώτη δεξαμενή πήρε φωτιά την Πέμπτη, όταν χτυπήθηκε από ρουκέτα την οποία εκτόξευσαν οι ισλαμιστές από ταχύπλοο, κατά τη διάρκεια της εφόδου την οποία εξαπέλυσαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ανατολικής Λιβύης, είχε δηλώσει την Πέμπτη ο Αλί Αλ Χάσι, εκπρόσωπος της δύναμης η οποία έχει αναλάβει τη φρούρηση των εγκαταστάσεων.

Κηδεία του Σεραφείμ Φυντανίδη. Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το Α
SOOC / Menelaos Myrillas

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε ηλικία 77 ετών. Τον Σεραφείμ Φυντανίδη αποχαιρέτησαν πολλοί φίλοι του, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, ενώ έστειλαν στεφάνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Έντονες χιονοπτώσεις στη Βρετανία. Ένας άντρας περπατά στο χιόνι, στο Μπάξτον, στην κεντρική Αγγλία. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας, ύστερα από έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένας άντρας περπατά στο χιόνι, στο Μπάξτον, στην κεντρική Αγγλία. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας, ύστερα από έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αιθαλομίχλη στην Κίνα. Ένας άντρας περπατά εν μέσω έντονης αιθαλομίχλης στη Σενγιάνγκ, στην επαρχία Λιαονίνγκ. Η Κίνα σχεδιάζει σκληρότερη πολιτική στα όρια της ρύπανσης και βαρύτερες κυρώσεις, σε αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένας άντρας περπατά εν μέσω έντονης αιθαλομίχλης στη Σενγιάνγκ, στην επαρχία Λιαονίνγκ. Η Κίνα σχεδιάζει σκληρότερη πολιτική στα όρια της ρύπανσης και βαρύτερες κυρώσεις, σε αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με αυτονομιστές αντάρτες υποδέχθηκε ο Ποροσένκο. Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αγκαλιάζει έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες, που απελευθερώθηκαν από τους αποσχιστές, στο Κίεβο. Ουκρανούς στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, υποδέχθηκε σήμερα τα χαράματα στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Κατά την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών το Κίεβο, παρέδωσε 222 κρατουμένους και παρέλαβε 146. Ο Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης στ
REUTERS / HANDOUT

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αγκαλιάζει έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες, που απελευθερώθηκαν από τους αποσχιστές, στο Κίεβο. Ουκρανούς στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, υποδέχθηκε σήμερα τα χαράματα στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Κατά την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών το Κίεβο, παρέδωσε 222 κρατουμένους και παρέλαβε 146. Ο Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης στ' ανατολικά.