Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 18:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Πακιστάν: Τραγικός ο απολογισμός από την επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτικό σχολείο. Γυναίκες θρηνούν το θάνατο του 15χρονου συγγενή τους Μοχάμεντ Αλί Καν, μαθητή που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ταλιμπάν στο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ. Στα 141 - στην πλειονότητά τους μαθητές έως 16 ετών - ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων των Ταλιμπάν κατά την ένοπλη επίθεσή τους σε στρατιωτικό σχολείο της Πεσαβάρ, ως αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού κατά των οικογενειών τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν και τους εννέα ισλαμιστές ενόπλους των Ταλιμπάν μέσα στο σχολείο. Η επιχείρηση ανακατάληψης του σχολείου, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του πακιστανικού στρατού, ολοκληρώθηκε, με τραγικό ωστόσο απολογισμό, καθώς υπάρχουν και τουλάχιστον 124 τραυματίες, εκ των οποίων 121 είναι παιδιά.
REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Γυναίκες θρηνούν το θάνατο του 15χρονου συγγενή τους Μοχάμεντ Αλί Καν, μαθητή που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Ταλιμπάν στο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ. Στα 141 - στην πλειονότητά τους μαθητές έως 16 ετών - ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων των Ταλιμπάν κατά την ένοπλη επίθεσή τους σε στρατιωτικό σχολείο της Πεσαβάρ, ως αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού κατά των οικογενειών τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν και τους εννέα ισλαμιστές ενόπλους των Ταλιμπάν μέσα στο σχολείο. Η επιχείρηση ανακατάληψης του σχολείου, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του πακιστανικού στρατού, ολοκληρώθηκε, με τραγικό ωστόσο απολογισμό, καθώς υπάρχουν και τουλάχιστον 124 τραυματίες, εκ των οποίων 121 είναι παιδιά.

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ. «Ήταν απόψε η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες, έχουμε μπροστά μας άλλες δύο και ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Τους 160 έφθασαν οι βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, ενώ «παρών» δήλωσαν 135 βουλευτές. Συμμετείχαν 295 βουλευτές, ενώ απουσίασαν πέντε.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ. «Ήταν απόψε η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες, έχουμε μπροστά μας άλλες δύο και ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Τους 160 έφθασαν οι βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, ενώ «παρών» δήλωσαν 135 βουλευτές. Συμμετείχαν 295 βουλευτές, ενώ απουσίασαν πέντε.

Εν αναμονή της πρώτης ψηφοφορίας για ΠτΔ. Υπάλληλος ρυθμίζει τηλεοπτική κάμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Υπάλληλος ρυθμίζει τηλεοπτική κάμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ψηφοφορία μέσα, διαδηλώσεις έξω. Ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής εξελισσόταν ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έξω πολίτες διαδήλωναν.
NAFTEMPORIKI.GR

Ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής εξελισσόταν ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έξω πολίτες διαδήλωναν.

Κινητοποίηση κατά των απολύσεων στο Δημόσιο. Δεκάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων στο Δημόσιο, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Δεκάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων στο Δημόσιο, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.
Τούρτα γενεθλίων για τον Πάπα. Ο Πάπας Φραγκίσκος σβήνει τα κεράκια της τούρτας του, ενώ φθάνει στο Βατικανό ενώπιον χιλιάδων πιστών. Ο Πάπας Φραγκίσκος γιορτάζει σήμερα τα 78α γενέθλιά του.
REUTERS / TONY GENTILE

Ο Πάπας Φραγκίσκος σβήνει τα κεράκια της τούρτας του, ενώ φθάνει στο Βατικανό ενώπιον χιλιάδων πιστών. Ο Πάπας Φραγκίσκος γιορτάζει σήμερα τα 78α γενέθλιά του.

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί στη Γαλλία. Κόσμος στέκεται στην ομίχλη, ενώ κοιτά τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στην προβλήτα  Promenade, στη Νίκαια, στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Κόσμος στέκεται στην ομίχλη, ενώ κοιτά τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στην προβλήτα Promenade, στη Νίκαια, στη Γαλλία.

Δικαστήριο Ε.Ε.: Εκτός λίστας τρομοκρατικών οργανώσεων η Χαμάς. Εκτός λίστας τρομοκρατικών οργανώσεων θέτει τη Χαμάς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικαστές αποφάνθηκαν μετά από προσφυγή της οργάνωσης, ότι η παλιότερη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε βασιστεί σε στοιχεία από τον Τύπο και από το ίντερνετ και όχι στην εξέταση των ενεργειών της Χαμάς. Το δικαστήριο σημειώνει ότι η απόφαση στηρίζεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους, πάνω στους οποίους είχε βασιστεί άλλωστε και η προσφυγή της Χαμάς.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Εκτός λίστας τρομοκρατικών οργανώσεων θέτει τη Χαμάς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικαστές αποφάνθηκαν μετά από προσφυγή της οργάνωσης, ότι η παλιότερη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε βασιστεί σε στοιχεία από τον Τύπο και από το ίντερνετ και όχι στην εξέταση των ενεργειών της Χαμάς. Το δικαστήριο σημειώνει ότι η απόφαση στηρίζεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους, πάνω στους οποίους είχε βασιστεί άλλωστε και η προσφυγή της Χαμάς.

Ένταση στη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων. Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το πρωί σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση με δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το πρωί σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση με δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Ένας Άγιος Βασίλης, μία κατσίκα και ένας δεινόσαυρος... στη Σιβηρία. Ένας άντρας ντυμένος ως Πατέρας Φροστ (Father Frost) -το ρωσικό αντίστοιχο του Άγιου Βασίλη- κρατώντας από ένα λουρί την Κνόπκα, μία κατσίκα νάνο από το Καμερούν, διασχίζει το "Πάρκο των Δεινοσαύρων" στην περιοχή Τάιγκα, στο ζωολογικό κήπο Ρόγιεφ Ρούτσεϊ, στα περίχωρα της σιβηρικής πόλης Κρασνογιάρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ένας άντρας ντυμένος ως Πατέρας Φροστ (Father Frost) -το ρωσικό αντίστοιχο του Άγιου Βασίλη- κρατώντας από ένα λουρί την Κνόπκα, μία κατσίκα νάνο από το Καμερούν, διασχίζει το "Πάρκο των Δεινοσαύρων" στην περιοχή Τάιγκα, στο ζωολογικό κήπο Ρόγιεφ Ρούτσεϊ, στα περίχωρα της σιβηρικής πόλης Κρασνογιάρσκ.

Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά για τον Τιάν Τιάν. Το γιγάντιο πάντα Τιάν Τιάν, τρώει ένα κέικ φτιαγμένο σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου.
Reuters / RUSSELL CHEYNE

Το γιγάντιο πάντα Τιάν Τιάν, τρώει ένα κέικ φτιαγμένο σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου.

Λονδίνο: Φτιάχνοντας μάφιν με την Κέιτ Mίντλετον . Η δούκισσα του Cambridge, Κέιτ, βοηθά τον επτάχρονο Φίνλεϊ Γκούτς, ο οποίος έχει δεμένα τα μάτια του με ένα μαντήλι, να διακοσμήσει ένα κέικ, κατά την επίσκεψή της στο 23ο τμήμα προσκόπων (Poplar Beaver Scout Colony) στο ανατολικό Λονδίνο. Η Κέιτ Mίντλετον επισκέφθηκε τα παιδιά με σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα αναπηρίας.
REUTERS / POOL

Η δούκισσα του Cambridge, Κέιτ, βοηθά τον επτάχρονο Φίνλεϊ Γκούτς, ο οποίος έχει δεμένα τα μάτια του με ένα μαντήλι, να διακοσμήσει ένα κέικ, κατά την επίσκεψή της στο 23ο τμήμα προσκόπων (Poplar Beaver Scout Colony) στο ανατολικό Λονδίνο. Η Κέιτ Mίντλετον επισκέφθηκε τα παιδιά με σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα αναπηρίας.

Σύλληψη υπόπτων για στρατολόγηση τζιχαντιστών στην Ισπανία. Ισπανοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν μία γυναίκα στη Μελίγια. Σε απανωτές συλλήψεις προσώπων που κατηγορούνται για στρατολόγηση τζιχαντιστών προχώρησαν οι αρχές της Ισπανίας και του Μαρόκου. Μέχρι τώρα κρατούνται τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες. Κατά την αστυνομία, είχαν σχηματίσει δίκτυο που αναζητούσε, στρατολογούσε και έστελνε γυναίκες στη Συρία και στο Ιράκ για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η επιχείρηση των αρχών επικεντρώθηκε στη Βαρκελώνη και στους ισπανικούς θύλακες Μελίγια και Θέουτα.
REUTERS / STRINGER/SPAIN

Ισπανοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν μία γυναίκα στη Μελίγια. Σε απανωτές συλλήψεις προσώπων που κατηγορούνται για στρατολόγηση τζιχαντιστών προχώρησαν οι αρχές της Ισπανίας και του Μαρόκου. Μέχρι τώρα κρατούνται τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες. Κατά την αστυνομία, είχαν σχηματίσει δίκτυο που αναζητούσε, στρατολογούσε και έστελνε γυναίκες στη Συρία και στο Ιράκ για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η επιχείρηση των αρχών επικεντρώθηκε στη Βαρκελώνη και στους ισπανικούς θύλακες Μελίγια και Θέουτα.

Ισχυροί άνεμοι στο Σαν Φρανσίσκο. Κύματα σκάνε σε ένα κυματοθραύστη, στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, κάτω από τη γέφυρα Γκολντεν Γκέιτ, στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Προειδοποίηση για θύελλα και ισχυρούς υπεράκτιους ανέμους έχει εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.
REUTERS / ROBERT GALBRAITH

Κύματα σκάνε σε ένα κυματοθραύστη, στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, κάτω από τη γέφυρα Γκολντεν Γκέιτ, στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Προειδοποίηση για θύελλα και ισχυρούς υπεράκτιους ανέμους έχει εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Ιαπωνία: Παιχνίδια στη λιακάδα. Ένα παιδί παίζει στον ήλιο, στο πάρκο Γιογιόγκι, μετά από χειμωνιάτικη καταιγίδα που έπληξε το Τόκιο. Καταιγίδα που εξελίχθηκε γρήγορα σε χιονοθύελλα έπληξε την Τετάρτη το νησί του Χοκάιντο, με πολύ δυνατούς ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις, δημιουργώντας προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και αναγκάζοντας την ακύρωση πάνω από 100 πτήσεων.
REUTERS / ISSEI KATO

Ένα παιδί παίζει στον ήλιο, στο πάρκο Γιογιόγκι, μετά από χειμωνιάτικη καταιγίδα που έπληξε το Τόκιο. Καταιγίδα που εξελίχθηκε γρήγορα σε χιονοθύελλα έπληξε την Τετάρτη το νησί του Χοκάιντο, με πολύ δυνατούς ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις, δημιουργώντας προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και αναγκάζοντας την ακύρωση πάνω από 100 πτήσεων.