Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 19:23

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 18  Δεκεμβρίου 2014.

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στην αγορά της Μαδρίτης. Ένας άντρας μιλά στο τηλέφωνο, κάτω από ένα γιγάντιο φιόγκο, σε μία εμπορική περιοχή στο κέντρο της Μαδρίτης.
REUTERS / SUSANA VERA

Ένας άντρας μιλά στο τηλέφωνο, κάτω από ένα γιγάντιο φιόγκο, σε μία εμπορική περιοχή στο κέντρο της Μαδρίτης.

Κούβα: Απελευθέρωση του καταδικασμένου για κατασκοπεία Αμερικανού Άλαν Γκρος. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αγκαλιάζει τον Άλαν Γκρος, στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ, έξω από την Ουάσιγκτον. Ο Κέρι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κουβανό ομόλογό του και αξιωματούχους του Βατικανού για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Γκρος, τον καλωσόρισε πίσω στην πατρίδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι είναι πλέον ελεύθερος να επανενωθεί με την οικογένειά του σε αμερικανικό έδαφος. Ο κ. Γκρος, που ήταν υπεργολάβος της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης), συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2009, επειδή εισήγαγε στην Κούβα απαγορευμένο τηλεπικοινωνιακό υλικό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία της κατασκοπείας.
REUTERS / HANDOUT

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αγκαλιάζει τον Άλαν Γκρος, στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ, έξω από την Ουάσιγκτον. Ο Κέρι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κουβανό ομόλογό του και αξιωματούχους του Βατικανού για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Γκρος, τον καλωσόρισε πίσω στην πατρίδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι είναι πλέον ελεύθερος να επανενωθεί με την οικογένειά του σε αμερικανικό έδαφος. Ο κ. Γκρος, που ήταν υπεργολάβος της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης), συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2009, επειδή εισήγαγε στην Κούβα απαγορευμένο τηλεπικοινωνιακό υλικό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Πρωινή βαρκάδα στο Νέο Δελχί. Άντρες κάνουν βαρκάδα καθώς γλάροι πετούν πάνω από τα νερά του ποταμού Γιαμούνα, ένα κρύο, χειμωνιάτικο πρωινό στο Νέο Δελχί.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Άντρες κάνουν βαρκάδα καθώς γλάροι πετούν πάνω από τα νερά του ποταμού Γιαμούνα, ένα κρύο, χειμωνιάτικο πρωινό στο Νέο Δελχί.

Μέρες εκπαίδευσης. Άνδρες της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ εκπαιδεύονται λίγο πριν αναλάβουν τα επίσημα καθήκοντα τους.
REUTERS / U.S. Coast Guard

Άνδρες της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ εκπαιδεύονται λίγο πριν αναλάβουν τα επίσημα καθήκοντα τους.

Πρωινή ομίχλη στην Θεσσαλονίκη. Πρωινή ομίχλη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Πρωινή ομίχλη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πορεία συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας. Στους δρόμους βγήκαν σήμερα συνταξιούχοι, οι οποίοι διαδήλωσαν με κύριο αίτημα την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κοτζιά προς το υπουργείο Εργασίας και ζήτησαν να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα συνταξιούχοι, οι οποίοι διαδήλωσαν με κύριο αίτημα την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κοτζιά προς το υπουργείο Εργασίας και ζήτησαν να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
Πούτιν: Η Δύση φέρεται σαν αυτοκρατορία προς υποτελείς. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, την οποία παραχωρεί πριν το τέλος κάθε έτους. Η Δύση φέρεται ως αυτοκρατορία προς υποτελείς, ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας. Παράλληλα κατέκρινε την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ενώ ανέφερε ότι ήταν λάθος της ουκρανικής κυβέρνησης να επιτεθεί με στρατό ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές, στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, την οποία παραχωρεί πριν το τέλος κάθε έτους. Η Δύση φέρεται ως αυτοκρατορία προς υποτελείς, ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας. Παράλληλα κατέκρινε την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ενώ ανέφερε ότι ήταν λάθος της ουκρανικής κυβέρνησης να επιτεθεί με στρατό ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές, στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Ολονυχτία στο Κατμαντού για τα θύματα της επίθεσης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν. Ένα αγόρι κρατά ένα κερί κατά τη διάρκεια μίας ολονυχτίας στο Κατμαντού, στη μνήμη των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης Ταλιμπάν στο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ. Η ομαδική σφαγή περισσότερων από 130 παιδιών σε σχολείο του Πακιστάν από ενόπλους Ταλιμπάν έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η κατακραυγή για τη σφαγή μικρών παιδιών αναμένεται να εντείνει την πίεση προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πακιστάν, τόσο από τον πακιστανικό λαό όσο και από τους συμμάχους στο εξωτερικό, για να σταματήσει η ανοχή στους ισλαμιστές.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ένα αγόρι κρατά ένα κερί κατά τη διάρκεια μίας ολονυχτίας στο Κατμαντού, στη μνήμη των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης Ταλιμπάν στο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ. Η ομαδική σφαγή περισσότερων από 130 παιδιών σε σχολείο του Πακιστάν από ενόπλους Ταλιμπάν έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η κατακραυγή για τη σφαγή μικρών παιδιών αναμένεται να εντείνει την πίεση προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πακιστάν, τόσο από τον πακιστανικό λαό όσο και από τους συμμάχους στο εξωτερικό, για να σταματήσει η ανοχή στους ισλαμιστές.

Παγετός στην Κίνα. Μία γυναίκα κοιτά έξω από το παράθυρο ενός λεωφορείου, το οποίο είναι καλυμμένο με πάγο, στο Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία στην Τσανγκτσούν έφτασε τους μείον 21 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μία γυναίκα κοιτά έξω από το παράθυρο ενός λεωφορείου, το οποίο είναι καλυμμένο με πάγο, στο Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία στην Τσανγκτσούν έφτασε τους μείον 21 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη.