Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 23:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.

Βρετανία: Κόκκινη παπαρούνα για τα θύματα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου από τον Κάμερον. O Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισκέπτεται την καλλιτεχνική εγκατάσταση στον Πύργο του Λονδίνου, αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση με κόκκινες κεραμικές παπαρούνες στον Πύργο του Λονδίνου έχει προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της συζύγου του Σαμάνθα, οι οποίοι τοποθέτησαν και οι ίδιοι, δύο παπαρούνες στο χώρο, ενόψει των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης. Η εγκατάσταση "Blood Swept Lands and Seas of Red", δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Πολ Κάμινς, για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την έναρξη του Ά Παγκοσμίου Πολέμου.
REUTERS / POOL

O Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισκέπτεται την καλλιτεχνική εγκατάσταση στον Πύργο του Λονδίνου, αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η καλλιτεχνική εγκατάσταση με κόκκινες κεραμικές παπαρούνες στον Πύργο του Λονδίνου έχει προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της συζύγου του Σαμάνθα, οι οποίοι τοποθέτησαν και οι ίδιοι, δύο παπαρούνες στο χώρο, ενόψει των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης. Η εγκατάσταση "Blood Swept Lands and Seas of Red", δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Πολ Κάμινς, για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την έναρξη του Ά Παγκοσμίου Πολέμου.

Τουρκία: Κούρδοι πρόσφυγες ετοιμάζουν τσάι. Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συριακή πόλη Κομπάνι, ετοιμάζουν τσάι, στον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην Τουρκική συνοριακή πόλη του Σουρούτς, στην επαρχία Σανλιούρφα. Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων περίπου  200.000 Κούρδων της Συρίας από το Κομπάνι.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συριακή πόλη Κομπάνι, ετοιμάζουν τσάι, στον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην Τουρκική συνοριακή πόλη του Σουρούτς, στην επαρχία Σανλιούρφα. Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων περίπου  200.000 Κούρδων της Συρίας από το Κομπάνι.

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. O 83χρονος πρώην ηγέτης της Ρωσίας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. «Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου και πρέπει να αποκατασταθεί ο διάλογος της Δύσης με τη Ρωσία» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ στο Βερολίνο όπου επισκέφθηκε το σημείο διέλευσης του Τείχους του Βερολίνου Checkpoint Charlie. Ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Δύση «έχει υποκύψει στην θριαμβολογία», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή και στην  Ευρώπη.
REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

O 83χρονος πρώην ηγέτης της Ρωσίας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. «Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου και πρέπει να αποκατασταθεί ο διάλογος της Δύσης με τη Ρωσία» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ στο Βερολίνο όπου επισκέφθηκε το σημείο διέλευσης του Τείχους του Βερολίνου Checkpoint Charlie. Ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Δύση «έχει υποκύψει στην θριαμβολογία», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή και στην  Ευρώπη.

Κύμα κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Ένας άντρας βγαίνει από τη θάλασσα μετά το μπάνιο του κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας στο Λαγονήσι, νότια της Αθήνας. Κύμα κακοκαιρίας χτύπησε τη χώρα το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ένας άντρας βγαίνει από τη θάλασσα μετά το μπάνιο του κατά τη διάρκεια μιας βροχερής μέρας στο Λαγονήσι, νότια της Αθήνας. Κύμα κακοκαιρίας χτύπησε τη χώρα το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (δεξιά) , ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (κέντρο) και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (αριστερά) ανταλλάσουν χειραψία  κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Κάιρο. Στην κοινή διακήρυξη του Καΐρου προβλέπεται επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ. «Ενισχύσαμε τα θεμέλια μίας πανάρχαιας φιλίας που εξελίσσεται σε συνεργασία με έμφαση σε θέματα ασφάλειας, αξιοποίησης των πόρων της θάλασσας, αξιοποίησης των εκατέρωθεν συμμάχων μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών ηγετών, Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου.
EPA / KHALED ELFIQI

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (δεξιά) , ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (κέντρο) και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (αριστερά) ανταλλάσουν χειραψία  κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Κάιρο. Στην κοινή διακήρυξη του Καΐρου προβλέπεται επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ. «Ενισχύσαμε τα θεμέλια μίας πανάρχαιας φιλίας που εξελίσσεται σε συνεργασία με έμφαση σε θέματα ασφάλειας, αξιοποίησης των πόρων της θάλασσας, αξιοποίησης των εκατέρωθεν συμμάχων μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών ηγετών, Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου.

Φιλιππίνες: Θλιβερή επέτειος από το καταστροφικό χτύπημα του τυφώνα Χαϊγιάν. Ένα αγόρι που επέζησε από τον τυφώνα Χαϊγιάν, θρηνεί για τη μητέρα του και την αδερφή του, σε ένα μαζικό τάφο αφιερωμένο στα θυμάτα του τυφώνα, στην πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες. Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην πόλη Τακλομπάν, των Φιλιππίνων, ένα χρόνο ακριβώς, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, που άφησε στο πέρασμα του περίπου 8.000 νεκρούς. Χιλιάδες πολίτες, με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας κεριά στα χέρια, προσευχήθηκαν στην μνήμη των όσων έχασαν την ζωή τους. Ο Χαϊγιάν κατέστρεψε ολοκληρωτικά ένα εκατομμύριο σπίτια ενώ ακόμη και σήμερα 4 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν άστεγοι.
REUTERS / ERIK DE CASTRO

Ένα αγόρι που επέζησε από τον τυφώνα Χαϊγιάν, θρηνεί για τη μητέρα του και την αδερφή του, σε ένα μαζικό τάφο αφιερωμένο στα θυμάτα του τυφώνα, στην πόλη Τακλομπάν, στις κεντρικές Φιλιππίνες. Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στην πόλη Τακλομπάν, των Φιλιππίνων, ένα χρόνο ακριβώς, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, που άφησε στο πέρασμα του περίπου 8.000 νεκρούς. Χιλιάδες πολίτες, με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας κεριά στα χέρια, προσευχήθηκαν στην μνήμη των όσων έχασαν την ζωή τους. Ο Χαϊγιάν κατέστρεψε ολοκληρωτικά ένα εκατομμύριο σπίτια ενώ ακόμη και σήμερα 4 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν άστεγοι.

Μόσχα: Στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία . Στρατιώτες κατά τη διάρκεια παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Η παρέλαση είναι αφιερωμένη στην επέτειο της ιστορικής παρέλασης του 1941, όταν σοβιετικοί στρατιώτες πέρασαν μέσα από την Κόκκινη Πλατεία προς τις γραμμές του μετώπου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Στρατιώτες κατά τη διάρκεια παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Η παρέλαση είναι αφιερωμένη στην επέτειο της ιστορικής παρέλασης του 1941, όταν σοβιετικοί στρατιώτες πέρασαν μέσα από την Κόκκινη Πλατεία προς τις γραμμές του μετώπου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απόγευμα στο Σουρούτς. Στιγμιότυπο από τον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην τουρκική πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία.
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από τον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην τουρκική πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία.

Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ στο Πεκίνο. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC), στο Πεκίνο. Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενδεχόμενη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης μετά από συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Τζον Κέρι.
REUTERS / POOL

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC), στο Πεκίνο. Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενδεχόμενη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης μετά από συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Τζον Κέρι.

Συγκέντρωση υπέρ της ανεξαρτησίας στη Βαρκελώνη. Σχηματίζοντας τη λέξη «ανεξαρτησία» χιλιάδες Καταλανοί έδωσαν το «παρών» στην τελευταία ημέρα της εκστρατείας για το έστω και άτυπο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αξιωματούχοι των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της περιοχής τόνισαν ότι η μαζική προσέλευση θα στείλει ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα στη Μαδρίτη. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή ακόμα και του άτυπου δημοψηφίσματος, αλλά οι Καταλανοί δεν δείχνουν να πτοούνται.
REUTERS / GUSTAU NACARINO

Σχηματίζοντας τη λέξη «ανεξαρτησία» χιλιάδες Καταλανοί έδωσαν το «παρών» στην τελευταία ημέρα της εκστρατείας για το έστω και άτυπο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αξιωματούχοι των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της περιοχής τόνισαν ότι η μαζική προσέλευση θα στείλει ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα στη Μαδρίτη. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή ακόμα και του άτυπου δημοψηφίσματος, αλλά οι Καταλανοί δεν δείχνουν να πτοούνται.