Multimedia

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 10:14

Χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν την Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού. Τον Μάικλ Μπράουν σκότωσε στη μέση του δρόμου ένας 28χρονος λευκός αστυνομικός την 9η Αυγούστου.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 11.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 1. Διαδηλωτής κρατά πλακάτ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομίας στο Φέργκιουσον.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Διαδηλωτής κρατά πλακάτ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομίας στο Φέργκιουσον.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 14.
EPA / ED ZURGA
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 6. Αστυνομικοί βρίσκονται έξω από ένα κατεστραμμένο πρατήριο βενζίνης κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Αστυνομικοί βρίσκονται έξω από ένα κατεστραμμένο πρατήριο βενζίνης κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 2. Η αστυνομία ανάλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων στους δρόμους του προαστίου, που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές.
REUTERS / JOSHUA LOTT

Η αστυνομία ανάλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων στους δρόμους του προαστίου, που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες – ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 3.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 4. Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά πάνω από περιοχή κοντά στο Φέργκιουσον όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά πάνω από περιοχή κοντά στο Φέργκιουσον όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 15.
EPA / ED ZURGA
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 5.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 8.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 7. Χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού. Ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον που είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη το Σάββατο και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 η ώρα, δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά θα τελεί υπό την εποπτεία των αρχών του Μιζούρι.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον που είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη το Σάββατο και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 η ώρα, δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά θα τελεί υπό την εποπτεία των αρχών του Μιζούρι.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 9.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 10.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 20.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 12.
REUTERS / LUCAS JACKSON
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 16.
EPA / LARRY W. SMITH
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 17. Ο κυβερνήτης του Μιζούρι ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας για το Φέργκιουσον τη Δευτέρα καθώς δυνάμεις της Εθνοφρουράς κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης.
EPA / ROBERTO RODRIGUEZ

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας για το Φέργκιουσον τη Δευτέρα καθώς δυνάμεις της Εθνοφρουράς κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 18.
EPA / LARRY W. SMITH
Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 19. Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή. Νωρίτερα σήμερα, το φωτογραφικό - ειδησεογραφικό πρακτορείο Getty Images επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός από τους φωτογράφους του που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον. Την περασμένη εβδομάδα, άλλοι δύο δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα στην ίδια περιοχή είχαν επίσης συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα.
REUTERS / JOSHUA LOTT

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή. Νωρίτερα σήμερα, το φωτογραφικό - ειδησεογραφικό πρακτορείο Getty Images επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός από τους φωτογράφους του που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον. Την περασμένη εβδομάδα, άλλοι δύο δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα στην ίδια περιοχή είχαν επίσης συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Φέργκιουσον: Νέες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού 13. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι στέλνει στην περιοχή τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού Αφροαμερικανού, ενώ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές.
EPA / Olivier Douliery / POOL

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι στέλνει στην περιοχή τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού Αφροαμερικανού, ενώ απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές.