Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 19:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 19 Αυγούστου 2014.

Μετεωρίτης στον ουρανό των Μαλδίβων . Ένας μετεωρίτης «διασχίζει» τον Γαλαξία μας, σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Ατόλη Άρι των Μαλδίβων.
EPA / SERGEY DOLZHEKO

Ένας μετεωρίτης «διασχίζει» τον Γαλαξία μας, σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Ατόλη Άρι των Μαλδίβων.

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ιαπωνία. Τεθωρακισμένα οχήματα των ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας συμμετέχουν σε ετήσια στρατιωτική άσκηση κοντά στο όρος Φούτζι, δυτικά του Τόκιο.
REUTERS / YUYA SHINO

Τεθωρακισμένα οχήματα των ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας συμμετέχουν σε ετήσια στρατιωτική άσκηση κοντά στο όρος Φούτζι, δυτικά του Τόκιο.

Ψάρεμα στην Πνομ Πενχ. Ψαράδες ρίχνουν τα δίχτυα τους σε λίμνη έξω από την πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ.
REUTERS / SAMRANG PRING

Ψαράδες ρίχνουν τα δίχτυα τους σε λίμνη έξω από την πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ.

Καθημερινή ζωή στην εμπόλεμη Ουκρανία. Κάτοικοι της πόλης Χαρτσίσκ (24 χλμ. από  το Ντονέτσκ) κοιτούν τους γεμάτους τρύπες από πυρά τοίχους κατοικιών. 
EPA / SERGEI ILNITSKY

Κάτοικοι της πόλης Χαρτσίσκ (24 χλμ. από  το Ντονέτσκ) κοιτούν τους γεμάτους τρύπες από πυρά τοίχους κατοικιών. 

Ολονύχτιες συγκρούσεις στο Φέργκιουσον. Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου συνεχίζονται οι ταραχές με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.
Όπως ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 31 ατόμων αφού προηγουμένως δέχθηκαν πυροβολισμούς από διαδηλωτές. Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου συνεχίζονται οι ταραχές με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 31 ατόμων αφού προηγουμένως δέχθηκαν πυροβολισμούς από διαδηλωτές. Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών.

Παράταση στην εύθραυστη εκεχειρία. Μια παρέα παιδιών παίζει στην παραλία Zikim του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Νέα συμφωνία για 24ωρη παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα συμφωνήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.
REUTERS / AMIR COHEN

Μια παρέα παιδιών παίζει στην παραλία Zikim του Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Νέα συμφωνία για 24ωρη παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα συμφωνήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Κατεστραμμένο σπίτι στη Λωρίδα της Γάζας. Ένα πλαστικό δέντρο και μερικά σπασμένα κεραμίδια έχουν απομείνει σε κτήριο, το οποίο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, χτυπήθηκε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές της 24ης Ιουλίου στην Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός πόλεμος εναντίον της Χαμάς, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις, βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις, σε απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών και στις επιθέσεις μέσω τούνελ από την Χαμάς, άφησε περισσότερους από 2.000 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, καθώς επίσης προκάλεσε τον θάνατο και 64 Ισραηλινών στρατιωτών και τριών αμάχων συμπατριωτών τους.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Ένα πλαστικό δέντρο και μερικά σπασμένα κεραμίδια έχουν απομείνει σε κτήριο, το οποίο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, χτυπήθηκε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές της 24ης Ιουλίου στην Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός πόλεμος εναντίον της Χαμάς, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις, βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις, σε απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών και στις επιθέσεις μέσω τούνελ από την Χαμάς, άφησε περισσότερους από 2.000 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, καθώς επίσης προκάλεσε τον θάνατο και 64 Ισραηλινών στρατιωτών και τριών αμάχων συμπατριωτών τους.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της χρονιάς . Γενική άποψη του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Δρέσδης. Ο σταθμός, καθώς και ένας μικρότερος στο Huenfeld, έχει ανακηρυχτεί σε «σταθμό της χρονιάς». Ο σιδηροδρομικός σταθμός της  Δρέσδης μπήκε στην κατηγορία των μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών πόλεων, επειδή κατάφερε να συνδυάσει την αίγλη των προηγούμενων εποχών με τις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας.
EPA / ARNO BURGI

Γενική άποψη του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Δρέσδης. Ο σταθμός, καθώς και ένας μικρότερος στο Huenfeld, έχει ανακηρυχτεί σε «σταθμό της χρονιάς». Ο σιδηροδρομικός σταθμός της  Δρέσδης μπήκε στην κατηγορία των μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών πόλεων, επειδή κατάφερε να συνδυάσει την αίγλη των προηγούμενων εποχών με τις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας.

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το πάρκο Τρίτση. Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζει μεγάλο μέρος του πάρκου περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με τη συντήρηση του πρασίνου να είναι σχεδόν ανύπαρκτη και με πολλές εγκαταστάσεις να έχουν καταστραφεί. Το πάρκο, το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, είναι έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο και έχει έκταση 1.150 στρέμματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζει μεγάλο μέρος του πάρκου περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με τη συντήρηση του πρασίνου να είναι σχεδόν ανύπαρκτη και με πολλές εγκαταστάσεις να έχουν καταστραφεί. Το πάρκο, το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, είναι έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο και έχει έκταση 1.150 στρέμματα.

Εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Kodak στο Μαρούσι. Άποψη του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της Kodak στο Μαρούσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.

Άποψη του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της Kodak στο Μαρούσι.

Επίσκεψη Μέρκελ σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανεβαίνει σε όχημα που χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις διάσωσης σε βουνά, κατά την επίσκεψή της σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Βόννη. 
EPA / OLIVER BERG

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανεβαίνει σε όχημα που χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις διάσωσης σε βουνά, κατά την επίσκεψή της σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Βόννη.