Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 20:32

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014.

Επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε τοπικά εργοστάσια της Βόρειας Κορέας. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν χαμογελά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο λιπαντικών Chonji, στην Πιόνγκ Γιάνγκ. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των Βορειοκορεάτικων προϊόντων.
REUTERS / KCNA

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν χαμογελά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο λιπαντικών Chonji, στην Πιόνγκ Γιάνγκ. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των Βορειοκορεάτικων προϊόντων.

Αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής στη Λάρισα. Η σκιά ενός εργαζόμενου διακρίνεται μπροστά από ένα μοσχάρι, σε ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής στη Λάρισα.
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Η σκιά ενός εργαζόμενου διακρίνεται μπροστά από ένα μοσχάρι, σε ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής στη Λάρισα.

Κομμωτήριο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Παιδιά παίζουν έξω από ένα κομμωτήριο σε μία παραγκούπολη στο Αμπιτζάν, στην Ακτή Ελεφαντοστού.
REUTERS / LUC GNAGO

Παιδιά παίζουν έξω από ένα κομμωτήριο σε μία παραγκούπολη στο Αμπιτζάν, στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Άλογο σε πορτοκαλεώνα της Αργολίδας. Ένα κάτασπρο άλογο τρέχει μέσα σε πορτοκαλεώνα, στην περιοχή Ασίνη Ναυπλίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ένα κάτασπρο άλογο τρέχει μέσα σε πορτοκαλεώνα, στην περιοχή Ασίνη Ναυπλίας.

Αναμονή για την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους Κόκκινους Χμερ. Κρανία έχουν τοποθετηθεί πίσω από γυαλί, στο μνημείο Choeung Ek, που έχει φτιαχτεί με τα οστά περισσότερων από 8.000 θυμάτων του καθεστώτος των Κόκκινων Χμερ, σε ένα από τα «Πεδία θανάτου», στα προάστια της Πνομ Πενχ. Ο νεότερος σε ηλικία πληθυσμός της Καμπότζης  γνωρίζει πολύ καλά τη ζοφερή ιστορία της χώρας, καθώς  σχεδόν κάθε οικογένεια έχει υποστεί απώλειες. Οι περισσότεροι Καμποτζιανοί εξακολουθούν να επιζητούν δικαιοσύνη και περιμένουν την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου για τον Nuon Chea, το δεξί χέρι του Πολ Ποτ, και τον πρώην πρόεδρο Khieu Samphan, που βρίσκονται κατηγορούμενοι για γενοκτονία και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το δικαστήριο θα εκδώσει ετυμηγορίες για τη δίκη των Noun Chea και Khieu Samphan στις 7 Αυγούστου.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Κρανία έχουν τοποθετηθεί πίσω από γυαλί, στο μνημείο Choeung Ek, που έχει φτιαχτεί με τα οστά περισσότερων από 8.000 θυμάτων του καθεστώτος των Κόκκινων Χμερ, σε ένα από τα «Πεδία θανάτου», στα προάστια της Πνομ Πενχ. Ο νεότερος σε ηλικία πληθυσμός της Καμπότζης  γνωρίζει πολύ καλά τη ζοφερή ιστορία της χώρας, καθώς  σχεδόν κάθε οικογένεια έχει υποστεί απώλειες. Οι περισσότεροι Καμποτζιανοί εξακολουθούν να επιζητούν δικαιοσύνη και περιμένουν την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου για τον Nuon Chea, το δεξί χέρι του Πολ Ποτ, και τον πρώην πρόεδρο Khieu Samphan, που βρίσκονται κατηγορούμενοι για γενοκτονία και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το δικαστήριο θα εκδώσει ετυμηγορίες για τη δίκη των Noun Chea και Khieu Samphan στις 7 Αυγούστου.

Διαμαρτυρία ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι ένστολοι, αντιδρώντας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι ένστολοι, αντιδρώντας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Τρόποι αντιμετώπισης του καύσωνα στην Κίνα. Φοιτητές δροσιζονται μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα στον κοιτώνα τους, κατά τη διάρκεια μίας πολύ ζεστής καλοκαιρινής ημέρας,  στο Βουχάν στην επαρχία Χουμπέι.
REUTERS / CHINA DAILY

Φοιτητές δροσιζονται μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα στον κοιτώνα τους, κατά τη διάρκεια μίας πολύ ζεστής καλοκαιρινής ημέρας, στο Βουχάν στην επαρχία Χουμπέι.

Ισραηλινοί άμαχοι παραμένουν στα καταφύγια. Μικροί Ισραηλινοί παίζουν μπάλα σε ένα καταφύγιο αμάχων στη νότια πόλη Ασκελόν. Καθώς οι νότιες Ισραηλινές κοινότητες πλήττονται καθημερινά από ρουκέτες και βομβιστικές επιθέσεις με όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, πολλοί πολίτες παρέμειναν στα καταφύγια περιμένοντας με αγωνία να δούν αν θα τηρηθεί η εκεχειρία των 72 ωρών που τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Τρίτης. Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι που έχουν καταφύγει σε σχολεία του ΟΗΕ άρχισαν να επιστρέφουν σε πόλεις και χωριά προσπαθώντας να υπολογίσουν το μέγεθος της καταστροφής μετά από τέσσερις εβδομάδες σκληρών μαχών.
REUTERS / AMIR COHEN

Μικροί Ισραηλινοί παίζουν μπάλα σε ένα καταφύγιο αμάχων στη νότια πόλη Ασκελόν. Καθώς οι νότιες Ισραηλινές κοινότητες πλήττονται καθημερινά από ρουκέτες και βομβιστικές επιθέσεις με όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, πολλοί πολίτες παρέμειναν στα καταφύγια περιμένοντας με αγωνία να δούν αν θα τηρηθεί η εκεχειρία των 72 ωρών που τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Τρίτης. Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι που έχουν καταφύγει σε σχολεία του ΟΗΕ άρχισαν να επιστρέφουν σε πόλεις και χωριά προσπαθώντας να υπολογίσουν το μέγεθος της καταστροφής μετά από τέσσερις εβδομάδες σκληρών μαχών.

Βιετνάμ: Σπίτι φτιαγμένο από αντίκες. Ο 52χρονος Nguyen Van Truong, καπνίζει μέσα στο σπίτι του, το οποίο είναι καλυμμένο από πιάτα αντίκες, στο χωριό Σον Κιέου, στην κοινότητα Τσαν Χουνγκ, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ανόι στο Βιετνάμ. Ο Nguyen Van Truong, συλλέγει αντίκες για περισσότερο από 20 χρόνια. Ξεκίνησε να τοποθετεί όλες τις αντίκες του στους τοίχους του σπιτιού το 2000. Μετά από σχεδόν 15 χρόνια, το σπίτι του είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 8.000 πιάτα και κύπελλα και περίπου 230 κιλά νομίσματα. Ο Truong είπε ότι θα χρειαστεί ακόμη περίπου επτά χρόνια για να καλύψει το σπίτι του εντελώς.
EPA / LUONG THAI LINH

Ο 52χρονος Nguyen Van Truong, καπνίζει μέσα στο σπίτι του, το οποίο είναι καλυμμένο από πιάτα αντίκες, στο χωριό Σον Κιέου, στην κοινότητα Τσαν Χουνγκ, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ανόι στο Βιετνάμ. Ο Nguyen Van Truong, συλλέγει αντίκες για περισσότερο από 20 χρόνια. Ξεκίνησε να τοποθετεί όλες τις αντίκες του στους τοίχους του σπιτιού το 2000. Μετά από σχεδόν 15 χρόνια, το σπίτι του είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 8.000 πιάτα και κύπελλα και περίπου 230 κιλά νομίσματα. Ο Truong είπε ότι θα χρειαστεί ακόμη περίπου επτά χρόνια για να καλύψει το σπίτι του εντελώς.

Ιαπωνία: 69η επέτειος από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα. Κόσμος απελευθερώνει χάρτινα φανάρια στον ποταμό Μοτογιάσου, στον οποίο βρίσκεται ο Θόλος της Ατομικής Βόμβας στη Χιροσίμα, στη μνήμη των θυμάτων της ατομικής βόμβας, για την 69η επέτειο από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα. Στις 6 Αυγούστου στις 8:15 το πρωί, το αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-29 το οποίο έφερε την ονομασία Enola Gay, απελευθέρωσε τη βόμβα ουρανίου που είχε την κωδική ονομασία Little Boy, πάνω από την πόλη της Χιροσίμα.
REUTERS / KYODO

Κόσμος απελευθερώνει χάρτινα φανάρια στον ποταμό Μοτογιάσου, στον οποίο βρίσκεται ο Θόλος της Ατομικής Βόμβας στη Χιροσίμα, στη μνήμη των θυμάτων της ατομικής βόμβας, για την 69η επέτειο από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα. Στις 6 Αυγούστου στις 8:15 το πρωί, το αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-29 το οποίο έφερε την ονομασία Enola Gay, απελευθέρωσε τη βόμβα ουρανίου που είχε την κωδική ονομασία Little Boy, πάνω από την πόλη της Χιροσίμα.

Ψάρεμα στην Κόστα Ρίκα. Άντρες ψαρεύουν σε μία λίμνη στο Πάρκο Ειρήνης στο Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα.
REUTERS / JUAN CARLOS ULATE

Άντρες ψαρεύουν σε μία λίμνη στο Πάρκο Ειρήνης στο Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα.

Κίνα: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές. Σκύλος διάσωσης βγαίνει από τα συντρίμμια, καθώς ψάχνει για θύματα στη ζώνη του σεισμού, στην κομητεία Λουντιάν, στην επαρχία Γιουνάν. Πυρετωδώς εργάζονται ιατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και διασώστες στις πληγείσες από τον Εγκέλαδο περιοχές της Κίνας. Ελαφρά τραυματίες, αλλά και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με ελικόπτερα απομακρύνονται και μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους σε ασφαλέστερα σημεία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 589 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 2.300.
REUTERS / DARLEY SHEN

Σκύλος διάσωσης βγαίνει από τα συντρίμμια, καθώς ψάχνει για θύματα στη ζώνη του σεισμού, στην κομητεία Λουντιάν, στην επαρχία Γιουνάν. Πυρετωδώς εργάζονται ιατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και διασώστες στις πληγείσες από τον Εγκέλαδο περιοχές της Κίνας. Ελαφρά τραυματίες, αλλά και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με ελικόπτερα απομακρύνονται και μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους σε ασφαλέστερα σημεία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 589 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 2.300.

Καλοκαιρινή βροχή στην Αθήνα. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την καλοκαιρινή Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 06 Αυγούστου.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την καλοκαιρινή Αθήνα σήμερα, Τετάρτη 06 Αυγούστου.

Κοντινή φωτογραφία κομήτη. Ο κομήτης 67P/Churyumov–Gerasimenko όπως τον φωτογράφησε η Ροζέτα, το αεροδιαστημικό σκάφος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Από την εκτόξευσή του το 2004, το διαστημόπλοιο Ροζέτα έπρεπε να κάνει τρία περάσματα από τη Γη για να βοηθηθεί από τη βαρύτητα και ένα από τον Άρη για να βοηθήσει στην πορεία της για το ραντεβού της με τον κομήτη.
«Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, εκτός από τον χαρακτηρισμό του πυρήνα του κομήτη και του καθορισμού των εργασιών για το υπόλοιπο της αποστολής, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για μια άλλη πρωτιά στη διαστημική ιστορία: την προσεδάφιση σε έναν κομήτη» αναφέρει ο Ματ Τέηλορ, επιστήμονας του προγράμματος Rosetta της ESA.
Reuters / HANDOUT

Ο κομήτης 67P/Churyumov–Gerasimenko όπως τον φωτογράφησε η Ροζέτα, το αεροδιαστημικό σκάφος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Από την εκτόξευσή του το 2004, το διαστημόπλοιο Ροζέτα έπρεπε να κάνει τρία περάσματα από τη Γη για να βοηθηθεί από τη βαρύτητα και ένα από τον Άρη για να βοηθήσει στην πορεία της για το ραντεβού της με τον κομήτη.

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, εκτός από τον χαρακτηρισμό του πυρήνα του κομήτη και του καθορισμού των εργασιών για το υπόλοιπο της αποστολής, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για μια άλλη πρωτιά στη διαστημική ιστορία: την προσεδάφιση σε έναν κομήτη» αναφέρει ο Ματ Τέηλορ, επιστήμονας του προγράμματος Rosetta της ESA.