Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 19:42

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014.

Στιγμιότυπο από αγορά στο Αφγανιστάν. Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν κάθεται με την κόρη της, σε ένα κατάστημα με μαλλιά για ύφανση χαλιών στην επαρχία Χεράτ.
REUTERS / MOHAMMAD SHOIB

Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν κάθεται με την κόρη της, σε ένα κατάστημα με μαλλιά για ύφανση χαλιών στην επαρχία Χεράτ.

Καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη. Γυναίκες με ομπρέλα στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω της καταιγίδας που έπληξε σήμερα την πόλη όλες οι πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ ματαιώθηκαν για περίπου μία ώρα.
REUTERS / OSMAN ORSAL

Γυναίκες με ομπρέλα στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω της καταιγίδας που έπληξε σήμερα την πόλη όλες οι πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ ματαιώθηκαν για περίπου μία ώρα.

Μπάνιο στη θάλασσα υπό βροχή. Κάποιοι λουόμενοι αψήφησαν την καταιγίδα την Τετάρτη και απόλαυσαν το μπάνιο τους στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Κάποιοι λουόμενοι αψήφησαν την καταιγίδα την Τετάρτη και απόλαυσαν το μπάνιο τους στη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στη Γαλλία. Ένας νέος απολαμβάνει τη δροσιά σε ένα συντριβάνι, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στη Νίκαια, στη Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένας νέος απολαμβάνει τη δροσιά σε ένα συντριβάνι, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στη Νίκαια, στη Γαλλία.

Ιστορική ημέρα για τα θύματα των Ερυθρών Χμερ. Ο Σουμ Ρίθι (στο κέντρο) ο οποίος έχασε τον πατέρα του και τα τρία αδέλφια του κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ, ξεσπάει σε κλάματα καθώς αγκαλιάζει ακόμα έναν επιζώντα, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου που έχει συγκροτηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στην Πνομ Πένχ, για τους δύο πρώην ηγέτες των Ερυθρών Χμερ. Οι Νούον Τσέα και Κιέου Σαμφάν καταδικάστηκαν αμφότεροι σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο τους στη διάρκεια της κυριαρχίας των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, από το 1975 ως το 1979. Ο 88χρονος Νούον Τσέα ήταν γνωστός ως «Αδερφός υπ
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ο Σουμ Ρίθι (στο κέντρο) ο οποίος έχασε τον πατέρα του και τα τρία αδέλφια του κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ, ξεσπάει σε κλάματα καθώς αγκαλιάζει ακόμα έναν επιζώντα, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου που έχει συγκροτηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη στην Πνομ Πένχ, για τους δύο πρώην ηγέτες των Ερυθρών Χμερ. Οι Νούον Τσέα και Κιέου Σαμφάν καταδικάστηκαν αμφότεροι σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο τους στη διάρκεια της κυριαρχίας των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, από το 1975 ως το 1979. Ο 88χρονος Νούον Τσέα ήταν γνωστός ως «Αδερφός υπ' αρ. 2» και δεξί χέρι του μαοϊκού ηγέτη της Καμπότζης Πολ Ποτ, ενώ ο 83χρονος Κιέου Σαμφάν ήταν ο αρχηγός κράτους των Ερυθρών Χμερ.

Συνάντηση Ερντογάν με νομαδικές τουρκικές ομάδες στην Άγκυρα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και προεδρικός υποψήφιος Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφίζεται με εκπροσώπους των νομαδικών τουρκικών ομάδων στην Άγκυρα. Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 10 Αυγούστου, όπου ο Ερντογάν είναι το φαβορί για την επικράτηση και αναμένεται να γίνει έτσι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και προεδρικός υποψήφιος Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφίζεται με εκπροσώπους των νομαδικών τουρκικών ομάδων στην Άγκυρα. Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 10 Αυγούστου, όπου ο Ερντογάν είναι το φαβορί για την επικράτηση και αναμένεται να γίνει έτσι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Διασκέδαση σε θεματικό πάρκο στην Ισπανία. Τουρίστες διασκεδάζουν στο θεματικό πάρκο Τέρρα Μίτικα, στην παραλιακή πόλη Μπενιντόρμ, στη νοτιοανατολική Ισπανία.
REUTERS / HEINO KALIS

Τουρίστες διασκεδάζουν στο θεματικό πάρκο Τέρρα Μίτικα, στην παραλιακή πόλη Μπενιντόρμ, στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Αυστραλία: Πρόβα της Λίμνης των Κύκνων σε πισίνα. Μπαλαρίνα βγαίνει από μία άδεια πισίνα μετά από πρόβα, στο Σίδνεϊ. Τέσσερις χορεύτριες του Μπαλέτου της Αυστραλίας, εκμεταλλεύτηκαν την πισίνα Bondi Icebergs, η οποία έχει έχει αδειάσει για καθαρισμό, για να προωθήσουν την παράσταση της Λίμνης των Κύκνων που θα ανέβει το Φεβρουάριο του 2015 στο Capitol Theatre του Σίδνεϊ
Reuters / JASON REED

Μπαλαρίνα βγαίνει από μία άδεια πισίνα μετά από πρόβα, στο Σίδνεϊ. Τέσσερις χορεύτριες του Μπαλέτου της Αυστραλίας, εκμεταλλεύτηκαν την πισίνα Bondi Icebergs, η οποία έχει έχει αδειάσει για καθαρισμό, για να προωθήσουν την παράσταση της Λίμνης των Κύκνων που θα ανέβει το Φεβρουάριο του 2015 στο Capitol Theatre του Σίδνεϊ

Στιγμές ξεκούρασης για τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ισραηλινοί στρατιώτες ξεκουράζονται, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις Αιγύπτιων διαπραγματευτών. Το Ισραήλ απέσυρε τις δυνάμεις εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη το πρωί, όπου ξεκίνησε η 72-ωρη εκεχειρία με τη Χαμάς ως ένα πρώτο βήμα προς μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.
REUTERS / AMIR COHEN

Ισραηλινοί στρατιώτες ξεκουράζονται, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις Αιγύπτιων διαπραγματευτών. Το Ισραήλ απέσυρε τις δυνάμεις εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη το πρωί, όπου ξεκίνησε η 72-ωρη εκεχειρία με τη Χαμάς ως ένα πρώτο βήμα προς μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Η εκεχειρία στην Γάζα φέρνει στο φως τις καταστροφές. Παλαιστίνιος περπατά στα ερείπια των γκρεμισμένων σπιτιών στην πόλη Μπέιτ Χανούν, την πόλη που οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωσαν. Η 72-ωρη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, επέτρεψε στους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η εκεχειρία λήγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές συνεχίζονται ελπίζοντας σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιος περπατά στα ερείπια των γκρεμισμένων σπιτιών στην πόλη Μπέιτ Χανούν, την πόλη που οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωσαν. Η 72-ωρη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, επέτρεψε στους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η εκεχειρία λήγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές συνεχίζονται ελπίζοντας σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Συγκρούσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Διαδηλωτές ετοιμάζουν μια βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στην πλατεία Ανεξαρτησίας, όταν διαδηλωτές που εξακολουθούν να κατασκηνώνουν εκεί, συγκρούστηκαν με μέλη του νέου σώματος των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το χώρο της πλατείας.
REUTERS / Konstantin Chernichkin

Διαδηλωτές ετοιμάζουν μια βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στην πλατεία Ανεξαρτησίας, όταν διαδηλωτές που εξακολουθούν να κατασκηνώνουν εκεί, συγκρούστηκαν με μέλη του νέου σώματος των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το χώρο της πλατείας.

Ρωσία: «Πλήρες εμπάργκο» τροφίμων από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πίνουν μπύρα κατά τη διάρκεια γεύματός τους σε εστιατόριο στη Μόσχα. Ο Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σε συνεδρίαση της κυβέρνησης την απαγόρευση σε φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα προερχόμενα από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστραλία, Καναδά και Νορβηγία. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την υπογραφή διατάγματος από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό» για έναν χρόνο των εισαγωγών «ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας.
REUTERS / RIA Novosti

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πίνουν μπύρα κατά τη διάρκεια γεύματός τους σε εστιατόριο στη Μόσχα. Ο Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σε συνεδρίαση της κυβέρνησης την απαγόρευση σε φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα προερχόμενα από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστραλία, Καναδά και Νορβηγία. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την υπογραφή διατάγματος από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό» για έναν χρόνο των εισαγωγών «ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας.

Αγορά λουλουδιών στην Ινδία. Γυναίκες κάθονται ανάμεσα σε άνθη λουλουδιών, σε τοπική αγορά λουλουδιών στην πόλη Μπανγκαλόρ, νότια της Ινδίας.
REUTERS / STRINGER/INDIA

Γυναίκες κάθονται ανάμεσα σε άνθη λουλουδιών, σε τοπική αγορά λουλουδιών στην πόλη Μπανγκαλόρ, νότια της Ινδίας.

Επέστρεψε στην Ισπανία ο ιεραπόστολος που προσβλήθηκε από τον Έμπολα. Ιατρικό προσωπικό με προστατευτικές στολές μεταφέρει με ειδικό φορείο, τον Ισπανό που μολύνθηκε με τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Κάτω από αυξημένα υγειονομικά μέτρα προστασίας, ο Μιγκέλ Παχάρες, ο ιεραπόστολος που μολύνθηκε με τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, ο οποίος βοηθούσε ασθενείς του ιού σε νοσοκομείο της χώρας, έφτασε στη Μαδρίτη. Για τη μεταφορά του στην Ισπανία, η Μαδρίτη έστειλε στη Λιβερία αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό. Ο Ισπανός διακομίσθηκε συνοδεία ασθενοφόρων, στο νοσοκομείο La Paz, της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι νεκροί από την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανέρχονται πλέον στους 932, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου.
REUTERS / IGNACIO GIL - ABC

Ιατρικό προσωπικό με προστατευτικές στολές μεταφέρει με ειδικό φορείο, τον Ισπανό που μολύνθηκε με τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Κάτω από αυξημένα υγειονομικά μέτρα προστασίας, ο Μιγκέλ Παχάρες, ο ιεραπόστολος που μολύνθηκε με τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, ο οποίος βοηθούσε ασθενείς του ιού σε νοσοκομείο της χώρας, έφτασε στη Μαδρίτη. Για τη μεταφορά του στην Ισπανία, η Μαδρίτη έστειλε στη Λιβερία αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό. Ο Ισπανός διακομίσθηκε συνοδεία ασθενοφόρων, στο νοσοκομείο La Paz, της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι νεκροί από την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανέρχονται πλέον στους 932, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Παίζοντας πόλο στην θάλασσα. Παίκτες από το Ναύπλιο και την ομάδα του Ναυτικού ομίλου προπονούνται στην παραλία της πόλης Ναυπλίου μέσα στην θάλασσα. Η διοργάνωση γίνεται από τον Όμιλο προκειμένου να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι το άθλημα του πόλο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Παίκτες από το Ναύπλιο και την ομάδα του Ναυτικού ομίλου προπονούνται στην παραλία της πόλης Ναυπλίου μέσα στην θάλασσα. Η διοργάνωση γίνεται από τον Όμιλο προκειμένου να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι το άθλημα του πόλο.