Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 03 Αυγούστου 2014 20:42

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 3 Αυγούστου 2014.

Γάζα: Ξεπερνούν τους 1.700 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Ένας Παλαιστίνιος φεύγει από το χωριό Khuzaa στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 1.726, η πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
EPA / OLIVER WEIKEN

Ένας Παλαιστίνιος φεύγει από το χωριό Khuzaa στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 1.726, η πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ουράνιο τόξο στις Βαυαρικές Άλπεις. Ένα ουράνιο τόξο κάνει την εμφάνισή του στις Βαυαρικές Άλπεις.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Ένα ουράνιο τόξο κάνει την εμφάνισή του στις Βαυαρικές Άλπεις.

Πλημμύρες στη Βουλγαρία. Ένας άνδρας προσπαθεί να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Μίζια της Βουλγαρίας. Η πόλη κατακλύστηκε χθες από τα νερά του ποταμού Σκατ. Δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν από τη δύναμη των νερών και περίπου 500 άτομα εγκαταστάθηκαν σε προσωρινά καταφύγια κατά την εκκένωση της πόλης, το Σάββατο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για θύματα.
EPA / VASSIL DONEV

Ένας άνδρας προσπαθεί να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Μίζια της Βουλγαρίας. Η πόλη κατακλύστηκε χθες από τα νερά του ποταμού Σκατ. Δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν από τη δύναμη των νερών και περίπου 500 άτομα εγκαταστάθηκαν σε προσωρινά καταφύγια κατά την εκκένωση της πόλης, το Σάββατο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για θύματα.

Παρέλαση «Cosplay» στην Ιαπωνία. Ένας άνδρας με μεταμφίεση εμπνευσμένη από ήρωες κόμικ ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια παρέλασης «Cosplay», που πραγματοποιήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Cosplay 2014.
EPA / FRANCK ROBICHON

Ένας άνδρας με μεταμφίεση εμπνευσμένη από ήρωες κόμικ ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια παρέλασης «Cosplay», που πραγματοποιήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Cosplay 2014.

Διαμαρτυρία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Νέα κινητοποίηση του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, με συνθήματα «ούτε 52, ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά» και «ποτέ δουλειά την Κυριακή: Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε». Σημειώνεται ότι με μικρή συμμετοχή από τους εμπόρους, εκτός τουριστικών περιοχών, εφαρμόστηκε και αυτή την Κυριακή η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νέα κινητοποίηση του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, με συνθήματα «ούτε 52, ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά» και «ποτέ δουλειά την Κυριακή: Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε». Σημειώνεται ότι με μικρή συμμετοχή από τους εμπόρους, εκτός τουριστικών περιοχών, εφαρμόστηκε και αυτή την Κυριακή η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ισχυρός σεισμός στην Κίνα. Ένας παραστρατιωτικός αστυνομικός κρατάει ένα μωρό, ύστερα από σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην κομητεία Λουντιάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Τουλάχιστον 175 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 180 αγνοούνται και 1.400 έχουν τραυματιστεί.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένας παραστρατιωτικός αστυνομικός κρατάει ένα μωρό, ύστερα από σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην κομητεία Λουντιάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Τουλάχιστον 175 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 180 αγνοούνται και 1.400 έχουν τραυματιστεί.

Φεστιβάλ των Βίκινγκ στην Ισπανία. Στιγμιότυπο από το ετήσιο «Φεστιβάλ των Βίκινγκ» που διεξάγεται στην Κατόιρα της Ισπανίας. Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, γίνεται αναπαράσταση των επιδρομών των Βίκινγκ στην περιοχή.
REUTERS / MIGUEL VIDAL

Στιγμιότυπο από το ετήσιο «Φεστιβάλ των Βίκινγκ» που διεξάγεται στην Κατόιρα της Ισπανίας. Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, γίνεται αναπαράσταση των επιδρομών των Βίκινγκ στην περιοχή.

Αμφίβια οχήματα στη Γερμανία. Αμφίβια οχήματα στον ποταμό Μοζέλλα, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Amphib 2014». Στη φετινή παρέλαση αναμένεται να συμμετάσχουν 65 αμφίβια οχήματα.
EPA / FREDRIK VON ERICHSON

Αμφίβια οχήματα στον ποταμό Μοζέλλα, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Amphib 2014». Στη φετινή παρέλαση αναμένεται να συμμετάσχουν 65 αμφίβια οχήματα.

Μουσώνες στην Ινδία. Δύο αγόρια τρέχουν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις λόγω μουσώνων.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Δύο αγόρια τρέχουν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις λόγω μουσώνων.

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από υπερχείλιση χειμάρρου. Διασώστες αναζητούν έναν αγνοούμενο, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο που υπερχείλισε κοντά στην πόλη Τρεβίζο της βορειοανατολικής Ιταλίας. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξαιτίας της ξαφνικής νεροποντής.
EPA / STEFANO COVRE

Διασώστες αναζητούν έναν αγνοούμενο, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο που υπερχείλισε κοντά στην πόλη Τρεβίζο της βορειοανατολικής Ιταλίας. Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξαιτίας της ξαφνικής νεροποντής.