Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 19:17

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014.

Βουτιές στα νερά της Χιλιαδού. Στιγμιότυπο από την παραλία της Χιλιαδού στην Εύβοια.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από την παραλία της Χιλιαδού στην Εύβοια.

Βραζιλία: Ηλιοβασίλεμα στην Ιπανέμα. Ένα κορίτισι κάνει βόλτα την ώρα που δύει ο ήλιος στην ακτή της παραλίας Ιπανέμα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Ένα κορίτισι κάνει βόλτα την ώρα που δύει ο ήλιος στην ακτή της παραλίας Ιπανέμα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη. Την Κυριακή, 10 Αυγούστου, οι Τούρκοι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν για πρώτη φορά τον πρόεδρο της χώρας, αφού μέχρι στιγμής την απόφαση λάμβανε η Εθνοσυνέλευση.
REUTERS / MURAD SEZER

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν χαιρετά τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη. Την Κυριακή, 10 Αυγούστου, οι Τούρκοι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν για πρώτη φορά τον πρόεδρο της χώρας, αφού μέχρι στιγμής την απόφαση λάμβανε η Εθνοσυνέλευση.

Επίσημη επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα . Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Ά.Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέσα σε πολύ θερμό κλίμα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε για να καταφέρει να αντιταχθεί σε όσους ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από το ευρώ, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τις έως τώρα ενέργειες της Ελλάδας στον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, κάνοντας λόγο «εντυπωσιακή συλλογική προσπάθεια» την οποία θαυμάζει όλη η Ευρώπη.
SOOC / Nick Paleologos

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Ά.Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέσα σε πολύ θερμό κλίμα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στη «μεγάλη μάχη» που έδωσε για να καταφέρει να αντιταχθεί σε όσους ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από το ευρώ, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τις έως τώρα ενέργειες της Ελλάδας στον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, κάνοντας λόγο «εντυπωσιακή συλλογική προσπάθεια» την οποία θαυμάζει όλη η Ευρώπη.

Μπάνιο στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου. Τουρίστες κάνουν μπάνιο δίπλα στο Ναυάγιο στην ομώνυμη παραλία της Ζακύνθου. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τουρίστες κάνουν μπάνιο δίπλα στο Ναυάγιο στην ομώνυμη παραλία της Ζακύνθου. Το Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.

Αυξάνονται οι νεκροί από το φονικό σεισμό στην Κίνα. Ένας άντρας περπατά ανάμεσα σε συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν από το σεισμό, κρατώντας μία φωτογραφία, στην κοινότητα Λονγκτουσάν, στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν. Στους 400 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε χθες στη νοτιοδυτική Κίνα. Στην πληγείσα περιοχή έχουν σταλεί χιλιάδες αστυνομικοί, στρατιώτες και πυροσβέστες. Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, προκάλεσε την κατάρρευση χιλιάδων κτηρίων, περιλαμβανομένων σχολείων.
REUTERS / WONG CAMPION

Ένας άντρας περπατά ανάμεσα σε συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν από το σεισμό, κρατώντας μία φωτογραφία, στην κοινότητα Λονγκτουσάν, στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν. Στους 400 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε χθες στη νοτιοδυτική Κίνα. Στην πληγείσα περιοχή έχουν σταλεί χιλιάδες αστυνομικοί, στρατιώτες και πυροσβέστες. Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, προκάλεσε την κατάρρευση χιλιάδων κτηρίων, περιλαμβανομένων σχολείων.

Μόναχο: Προετοιμασίες για το Οκτόμπερφεστ 2014. Εργάτες πάνω σε ανυψωτικό μηχάνημα επιθεωρούν τη διακόσμηση της οροφής στο μέρος που θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ μπύρας, «Oktoberfest 2014» στο Μόναχο της Γερμανίας. Το επερχόμενο Οκτόμπερφεστ θα διαρκέσει από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.
EPA / PETER KNEFFEL

Εργάτες πάνω σε ανυψωτικό μηχάνημα επιθεωρούν τη διακόσμηση της οροφής στο μέρος που θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ μπύρας, «Oktoberfest 2014» στο Μόναχο της Γερμανίας. Το επερχόμενο Οκτόμπερφεστ θα διαρκέσει από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.

Πρόσκρουση εκσκαφέα σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ. Εκσκαφέας προσέκρουσε σε ένα λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ ανατρέποντάς το, σε ένα συμβάν το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να είναι τρομοκρατική επίθεση. Από το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε σε μια υπερορθόδοξη εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
REUTERS / AMMAR AWAD

Εκσκαφέας προσέκρουσε σε ένα λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ ανατρέποντάς το, σε ένα συμβάν το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να είναι τρομοκρατική επίθεση. Από το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε σε μια υπερορθόδοξη εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

100 χρόνια από την έναρξη του Α
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Περίπου 600 μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό κατά την διάρκεια τελετής στην πόλη Φόλκστοουν της Αγγλίας, για τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Σε κάθε μπαλόνι ήταν ζωγραφισμένη μια παπαρούνα και γραμμένο το όνομα ενός νεκρού στρατιώτη.

Σημάδι της τραγωδίας. Ένας αυτοσχέδιος δείκτης στον τόπο που έπεσε το μεταγωγικό αεροσκάφος της Malaysian Airline στην Ουκρανία, μαρτυρά τον τόπο της τραγωδίας. Το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 συνετρίβη σε περιοχή την οποία ελέγχουν φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες, παρασύροντας στον θάνατο και τους 298 επιβαίνοντες σε αυτό.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Ένας αυτοσχέδιος δείκτης στον τόπο που έπεσε το μεταγωγικό αεροσκάφος της Malaysian Airline στην Ουκρανία, μαρτυρά τον τόπο της τραγωδίας. Το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 συνετρίβη σε περιοχή την οποία ελέγχουν φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες, παρασύροντας στον θάνατο και τους 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

Κακοκαιρία στην Ευρώπη. Σφοδρές βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στην Γερμανία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον αυτοκινητόδρομο Α9, κοντά στην πόλη Schkeuditz.
EPA / JAN WOITAS

Σφοδρές βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στην Γερμανία. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στον αυτοκινητόδρομο Α9, κοντά στην πόλη Schkeuditz.

Ένας διαφορετικός δρόμος στο Πακιστάν. Χρωματιστά σπίτια στον δρόμο με τα Φαγητά στην Λαχόρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Στον δρόμο με τα Φαγητά βρίσκονται πολλά ιστορικά κτήρια και είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός που προσφέρει παραδοσιακή πακιστανική κουζίνα.
EPA / OMER SALEEM

Χρωματιστά σπίτια στον δρόμο με τα Φαγητά στην Λαχόρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν. Στον δρόμο με τα Φαγητά βρίσκονται πολλά ιστορικά κτήρια και είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός που προσφέρει παραδοσιακή πακιστανική κουζίνα.