Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 19:19

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014.

Κίνα: Στρατιωτικές επιδείξεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Στρατού. Μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) πηδά μέσα από ένα φλεγόμενο εμπόδιο κατά τη διάρκεια άσκησης, στο πλαίσιο των επιδείξεων για τον εορτασμό  της 87ης επετείου της Ημέρας του Στρατού, σε μια στρατιωτική βάση στο Κινγκντάο, στην επαρχία Σαντόνγκ. Η Ημέρα του Στρατού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Μέλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) πηδά μέσα από ένα φλεγόμενο εμπόδιο κατά τη διάρκεια άσκησης, στο πλαίσιο των επιδείξεων για τον εορτασμό  της 87ης επετείου της Ημέρας του Στρατού, σε μια στρατιωτική βάση στο Κινγκντάο, στην επαρχία Σαντόνγκ. Η Ημέρα του Στρατού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου.

Ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στη Γαλλία. Παιδιά παίζουν σε ένα συντριβάνι, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Παιδιά παίζουν σε ένα συντριβάνι, κατά τη διάρκεια μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Διαμαρτυρία κατά των βομβαρδισμών στη Γάζα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. πραγματοποίησαν την Πέμπτη φορείς και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.400 Παλαιστινίους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. πραγματοποίησαν την Πέμπτη φορείς και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.400 Παλαιστινίους.

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Ταϊβάν. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 270 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές και τινάχτηκαν στον αέρα αυτοκίνητα σε πολλούς δρόμους της περιοχής. Μέλη των σωστικών συνεργείων δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν και να τραβήξουν τραυματίες από ένα βαθύ κρατήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος.
REUTERS / TOBY CHANG

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 270 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές και τινάχτηκαν στον αέρα αυτοκίνητα σε πολλούς δρόμους της περιοχής. Μέλη των σωστικών συνεργείων δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν και να τραβήξουν τραυματίες από ένα βαθύ κρατήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος.

Από το Bέρμιο στην Τραπεζούντα με ποδήλατο. Ο Βασίλης Γιοσμάς, ο Παντελής Τζερτζεβέλης και ο Παναγιώτης Σωτηριάδης, ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, θα καλύψουν μέσα σε δεκαπέντε μέρες μια απόσταση χιλίων οκτακοσίων χιλιομέτρων από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, υλοποιώντας έτσι, ένα τάμα ελπίδας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για όλους τους Έλληνες, ανάβοντας ένα κερί στην Παναγία. Στη φωτογραφία, οι τρεις ποδηλάτες κατά την αναχώρησή τους από το Λευκό Πύργο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο Βασίλης Γιοσμάς, ο Παντελής Τζερτζεβέλης και ο Παναγιώτης Σωτηριάδης, ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, θα καλύψουν μέσα σε δεκαπέντε μέρες μια απόσταση χιλίων οκτακοσίων χιλιομέτρων από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, υλοποιώντας έτσι, ένα τάμα ελπίδας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για όλους τους Έλληνες, ανάβοντας ένα κερί στην Παναγία. Στη φωτογραφία, οι τρεις ποδηλάτες κατά την αναχώρησή τους από το Λευκό Πύργο.

Απειλείται η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς . Παλαιστίνιος μεταφέρει ένα στρώμα από το κατεστραμμένο σπίτι του στη γειτονιά Σετζάγια, όπου σύμφωνα με μάρτυρες βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια Ισραηλινής επίθεσης, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Με κατάρρευση απειλείται η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται παρά την έναρξη ισχύος της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός. Το Ισραήλ και η Χαμάς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κατάπαυση του πυρός αυτή τη φορά για 72 ώρες, αρχής γενομένης από τις 8 το πρωί. Η συμφωνία επετεύχθη για ανθρωπιστικούς λόγους και τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιος μεταφέρει ένα στρώμα από το κατεστραμμένο σπίτι του στη γειτονιά Σετζάγια, όπου σύμφωνα με μάρτυρες βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια Ισραηλινής επίθεσης, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Με κατάρρευση απειλείται η εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται παρά την έναρξη ισχύος της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός. Το Ισραήλ και η Χαμάς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κατάπαυση του πυρός αυτή τη φορά για 72 ώρες, αρχής γενομένης από τις 8 το πρωί. Η συμφωνία επετεύχθη για ανθρωπιστικούς λόγους και τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

Qixi, η κινεζική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Πωλητής ρίχνει φως με ένα φακό σε ένα τριαντάφυλλο, για να το δούν οι πελάτες του, ενόψει του επερχόμενου φεστιβάλ Qixi, σε μία αγορά λουλουδιών στο Κανμίνγκ, στην επαρχία Γιουνάν. Το Qixi, που αποτελεί την Κινεζική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, λαμβάνει χώρα την έβδομη ημέρα του έβδομου μήνα στο Κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο.
REUTERS / WONG CAMPION

Πωλητής ρίχνει φως με ένα φακό σε ένα τριαντάφυλλο, για να το δούν οι πελάτες του, ενόψει του επερχόμενου φεστιβάλ Qixi, σε μία αγορά λουλουδιών στο Κανμίνγκ, στην επαρχία Γιουνάν. Το Qixi, που αποτελεί την Κινεζική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, λαμβάνει χώρα την έβδομη ημέρα του έβδομου μήνα στο Κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο.

«Γίγαντες των λουλουδιών». Ένας άνδρας ελέγχει γλυπτό από φυτά, στην ανθοκομική έκθεση με τίτλο «γίγαντες των λουλουδιών», η οποία διεξάγεται στην πόλη Μεντελίν της Κολομβίας.
EPA / Luis Eduardo Noriega

Ένας άνδρας ελέγχει γλυπτό από φυτά, στην ανθοκομική έκθεση με τίτλο «γίγαντες των λουλουδιών», η οποία διεξάγεται στην πόλη Μεντελίν της Κολομβίας.

Στο «σφυρί» το ραβδί του Σάρουμαν . Υπάλληλος του οίκου Μπόναμς κρατά το ραβδί του χαρακτήρα Σάρουμαν από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Συλλογή από αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις κινηματογραφικές ταινίες από τον Κρίστοφερ Λι που υποδύθηκε τον μάγο Σάρουμαν πρόκειται να εκτεθούν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, προτού δημοπρατηθούν στις 24 Νοεμβρίου. 
EPA / WILL OLIVER

Υπάλληλος του οίκου Μπόναμς κρατά το ραβδί του χαρακτήρα Σάρουμαν από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Συλλογή από αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις κινηματογραφικές ταινίες από τον Κρίστοφερ Λι που υποδύθηκε τον μάγο Σάρουμαν πρόκειται να εκτεθούν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, προτού δημοπρατηθούν στις 24 Νοεμβρίου. 

Φουσκωτό γλυπτό στη Γενεύη. Κόσμος περιηγείται στο εσωτερικό του φουσκωτού γλυπτού «Luminarium» του Βρετανού καλλιτέχνη Άλαν Πάρκινσον, στην Γενεύη. 
EPA / MARTIAL TREZZINI

Κόσμος περιηγείται στο εσωτερικό του φουσκωτού γλυπτού «Luminarium» του Βρετανού καλλιτέχνη Άλαν Πάρκινσον, στην Γενεύη. 

Ναπολέων... του ενυδρείου. Περαστικοί σταματούν για να φωτογραφίσουν μια κυρτοκέφαλη χειλού (ψάρι του Ναπολέοντα), σε ενυδρείο στο κέντρο του Τόκιο, στο οποίο παρουσιάζονται περίπου 1.000 ψάρια από 25 διαφορετικά είδη, προερχόμενα από τα νησιά Κέραμα της Ιαπωνίας.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Περαστικοί σταματούν για να φωτογραφίσουν μια κυρτοκέφαλη χειλού (ψάρι του Ναπολέοντα), σε ενυδρείο στο κέντρο του Τόκιο, στο οποίο παρουσιάζονται περίπου 1.000 ψάρια από 25 διαφορετικά είδη, προερχόμενα από τα νησιά Κέραμα της Ιαπωνίας.

Διαδραστική παιδική χαρά στη Σιγκαπούρη. Ένα κορίτσι παίζει σε μία διαδραστική παιδική χαρά που ονομάζεται "Tangle", όπου τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις με πολύχρωμους ελαστικούς ιμάντες, στο εμπορικό κέντροMarina Bay Sands στη Σιγκαπούρη. Το "Tangle" αποτελεί μέρος μίας σειράς προγραμμάτων και δράσεων του φεστιβάλ Sands for Singapore, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους μη προνομιούχους κατοίκους της Σιγκαπούρης.
REUTERS / EDGAR SU

Ένα κορίτσι παίζει σε μία διαδραστική παιδική χαρά που ονομάζεται "Tangle", όπου τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις με πολύχρωμους ελαστικούς ιμάντες, στο εμπορικό κέντροMarina Bay Sands στη Σιγκαπούρη. Το "Tangle" αποτελεί μέρος μίας σειράς προγραμμάτων και δράσεων του φεστιβάλ Sands for Singapore, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους μη προνομιούχους κατοίκους της Σιγκαπούρης.

Ουκρανία: Στον τόπο της συντριβής του Boeing οι εμπειρογνώμονες. Έφθασαν στον τόπο συντριβής του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Πρόκειται για περισσότερους από 60 ειδικούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ομάδες από Ολλανδία και Αυστραλία.
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN

Έφθασαν στον τόπο συντριβής του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Πρόκειται για περισσότερους από 60 ειδικούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και ομάδες από Ολλανδία και Αυστραλία.