Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 20:31

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.

Μία «Ατλαντίδα» στη Γερμανία. Κόσμος κοιτά την καλλιτεχνική εγκατάσταση «Ατλαντίδα», του Φινλανδού καλλιτέχνη Tea Maekkipaeae, στη λίμνη του μουσείου Kunsthalle Rostock στη Γερμανία.
EPA / BERND WUESTNECK

Κόσμος κοιτά την καλλιτεχνική εγκατάσταση «Ατλαντίδα», του Φινλανδού καλλιτέχνη Tea Maekkipaeae, στη λίμνη του μουσείου Kunsthalle Rostock στη Γερμανία.

Σύγκρουση τρένων στη Γερμανία. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική, κοντά στο σταθμό του Μάνχαϊμ στη νότια Γερμανία, την Παρασκευή.
EPA / MARKUS PROSSWITZ

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική, κοντά στο σταθμό του Μάνχαϊμ στη νότια Γερμανία, την Παρασκευή.

Δηλητηρίασαν άλογα στον Αχέροντα. Τρία από τα άλογα που ανήκουν στην τουριστική επιχείρηση της οικογένειας του Ηλία Μάρκου δροσίζονται στις Πηγές του Αχέροντα. Δύο νεκρά άλογα και ακόμη έντεκα, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, είναι το αποτέλεσμα -κατά τις πρώτες εκτιμήσεις- δηλητηρίασης από άγνωστους δράστες, σε αγρόκτημα στις Πηγές του Αχέροντα. Τα μέλη της οικογένειας, που διατηρούν την τουριστική επιχείρηση περιήγησης με άλογα στην περιοχή, αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα στους στάβλους του κτήματος το ξημέρωμα της Παρασκευής. Για την υπόθεση, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
ΑΠΕ ΜΠΕ / STR

Τρία από τα άλογα που ανήκουν στην τουριστική επιχείρηση της οικογένειας του Ηλία Μάρκου δροσίζονται στις Πηγές του Αχέροντα. Δύο νεκρά άλογα και ακόμη έντεκα, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, είναι το αποτέλεσμα -κατά τις πρώτες εκτιμήσεις- δηλητηρίασης από άγνωστους δράστες, σε αγρόκτημα στις Πηγές του Αχέροντα. Τα μέλη της οικογένειας, που διατηρούν την τουριστική επιχείρηση περιήγησης με άλογα στην περιοχή, αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα στους στάβλους του κτήματος το ξημέρωμα της Παρασκευής. Για την υπόθεση, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Βόλτα με γόνδολα στη Νέα Υόρκη. Κόσμος κάνει βόλτα με γόνδολα σε μία λίμνη του Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Κόσμος κάνει βόλτα με γόνδολα σε μία λίμνη του Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη.

Unicef: Σχεδόν 300 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα. Παιδιά κάθονται στην αυλή ενός σπιτιού στη Γάζα, το οποίο χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τη Unicef.
 
REUTERS / SUHAIB SALEM

Παιδιά κάθονται στην αυλή ενός σπιτιού στη Γάζα, το οποίο χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τη Unicef.

 

Αγώνες μπουσουλήματος στο Χονγκ Κονγκ. Ένα παιδάκι συμμετέχει στον διαγωνισμό μπουσουλήματος που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Βρεφικών/Παιδικών Προϊόντων.
EPA / JEROME FAVRE

Ένα παιδάκι συμμετέχει στον διαγωνισμό μπουσουλήματος που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Βρεφικών/Παιδικών Προϊόντων.

Έφτασε στον Πειραιά από τη Λιβύη η φρεγάτα «Σαλαμίς» . Έφτασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη. Στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Έφτασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη. Στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.

Έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κίνα. Κόσμος περπατά στον χώρο ενός εργοστασίου ελαστικών στην ανατολική Κίνα, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το Σάββατο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 65 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 120. Σύμφωνα με το CCTV, το εργοστάσιο είναι το Zhongrong Plating. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους και μεταξύ των πελατών της είναι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.
REUTERS / CARLOS BARRIA

Κόσμος περπατά στον χώρο ενός εργοστασίου ελαστικών στην ανατολική Κίνα, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη το Σάββατο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 65 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 120. Σύμφωνα με το CCTV, το εργοστάσιο είναι το Zhongrong Plating. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους και μεταξύ των πελατών της είναι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

Καθημερινή ζωή στη Μιανμάρ. Ένας εργάτης μεταφέρει δύο καλάθια γεμάτα αμμοχάλικο στους ώμους του, καθώς ξεφορτώνει μια βάρκα, στην πόλη Γιανγκόν της Μιανμάρ.
EPA / LYNN BO BO

Ένας εργάτης μεταφέρει δύο καλάθια γεμάτα αμμοχάλικο στους ώμους του, καθώς ξεφορτώνει μια βάρκα, στην πόλη Γιανγκόν της Μιανμάρ.