Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 19:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014.

Διαδήλωση κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Μία φοιτήτρια συμμετέχει σε διαδήλωση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.
EPA / KIM CHUL-SOO

Μία φοιτήτρια συμμετέχει σε διαδήλωση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Εορτασμοί του Ιντ αλ-Φιτρ στο Νεπάλ. Γυναίκες παρίστανται στις ειδικές προσευχές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ιντ αλ-Φιτρ, στο Κατμαντού του Νεπάλ. Το Ιντ αλ-Φιτρ, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, δηλαδή του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας, έχει κηρυχθεί εθνική εορτή στο Νεπάλ.
EPA / NARENDRA SHRESTHA
Γυναίκες παρίστανται στις ειδικές προσευχές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ιντ αλ-Φιτρ, στο Κατμαντού του Νεπάλ. Το Ιντ αλ-Φιτρ, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, δηλαδή του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας, έχει κηρυχθεί εθνική εορτή στο Νεπάλ.
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα. Ένας Παλαιστίνιος ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, ενώ στο φόντο διακρίνεται καπνός από έκρηξη στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Γάζα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς. Στους 1.262 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 7.000. Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες.
EPA / OLIVER WEIKEN
Ένας Παλαιστίνιος ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, ενώ στο φόντο διακρίνεται καπνός από έκρηξη στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Γάζα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς. Στους 1.262 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 7.000. Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες.
Καθημερινή ζωή στην εμπόλεμη Συρία. Παιδιά παίζουν στο Χαλέπι της Συρίας.
REUTERS / NOUR KELZE

Παιδιά παίζουν στο Χαλέπι της Συρίας.

Ρέθυμνο: Επιχείρηση για την παγίδευση του κροκόδειλου. Άνδρες μεταφέρουν παγίδα στη λίμνη του φράγματος Ποταμών, στο Ρέθυμνο, στην προσπάθεια παγίδευσης του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στην περιοχή.
EUROKINISSI

Άνδρες μεταφέρουν παγίδα στη λίμνη του φράγματος Ποταμών, στο Ρέθυμνο, στην προσπάθεια παγίδευσης του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στην περιοχή.

Μέτρα πρόληψης καταστροφών στο Τόκιο. Δύο εργαζόμενοι φωτίζουν έναν υπόγειο ρυθμιστικό ταμιευτήρα στο Τόκιο. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας προετοιμάζεται για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020 και λαμβάνει μέτρα πρόληψης καταστροφών. Το Τόκιο αντιμετωπίζει συχνά πλημμύρες λόγω των τυφώνων και των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ ειδικοί προβλέπουν ότι σεισμός 7 Ρίχτερ θα χτυπήσει την περιοχή μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Μεταξύ των μέτρων πρόληψης, είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου συστήματος υπόγειων σηράγγων, οι οποίες λειτουργούν ως ρυθμιστικοί ταμιευτήρες.
EPA / FRANCK ROBICHON
Δύο εργαζόμενοι φωτίζουν έναν υπόγειο ρυθμιστικό ταμιευτήρα στο Τόκιο. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας προετοιμάζεται για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020 και λαμβάνει μέτρα πρόληψης καταστροφών. Το Τόκιο αντιμετωπίζει συχνά πλημμύρες λόγω των τυφώνων και των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ ειδικοί προβλέπουν ότι σεισμός 7 Ρίχτερ θα χτυπήσει την περιοχή μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Μεταξύ των μέτρων πρόληψης, είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου συστήματος υπόγειων σηράγγων, οι οποίες λειτουργούν ως ρυθμιστικοί ταμιευτήρες.
Απονομή μεταλλίων στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Στιγμιότυπο από την απονομή μεταλλίων για τα 200μ μικτή ατομική της κολύμβησης ανδρών στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη Γλασκώβη. Από αριστερά, ο Σκωτσέζος Ντάνιελ Ουάλας που κατέλαβε την δεύτερη θέση, ο Αυστραλός Ντάνιελ Τράντερ (πρώτη θέση) και ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος (τρίτη θέση).
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Στιγμιότυπο από την απονομή μεταλλίων για τα 200μ μικτή ατομική της κολύμβησης ανδρών στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη Γλασκώβη. Από αριστερά, ο Σκωτσέζος Ντάνιελ Ουάλας που κατέλαβε την δεύτερη θέση, ο Αυστραλός Ντάνιελ Τράντερ (πρώτη θέση) και ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος (τρίτη θέση).

ΗΠΑ: Πλημμύρισε η πανεπιστημιούπολη του UCLA . Πυροσβέστες εργάζονται στην πανεπιστημιούπολη του UCLA στο Λος Άντζελες, η οποία πλημμύρισε όταν αγωγός υδάτων, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν 93 χρόνια, έσπασε. Τα συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο δεν μπορούσαν για αρκετή ώρα να εντοπίσουν την κεντρική βαλβίδα, προκειμένου να σταματήσουν τη ροή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα, τόσο στο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, όσο και γύρω δρόμους. 
REUTERS / JONATHAN ALCORN

Πυροσβέστες εργάζονται στην πανεπιστημιούπολη του UCLA στο Λος Άντζελες, η οποία πλημμύρισε όταν αγωγός υδάτων, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν 93 χρόνια, έσπασε. Τα συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο δεν μπορούσαν για αρκετή ώρα να εντοπίσουν την κεντρική βαλβίδα, προκειμένου να σταματήσουν τη ροή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα, τόσο στο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, όσο και γύρω δρόμους. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργατών της Μανωλάδας στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας. Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στιγμιότυπο από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων.
SOOC / Menelaos MICHALATOS

Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στιγμιότυπο από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων.

Μια όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας. Στιγμιότυπο από τον Εθνικό Κήπο, ο οποίος αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης των Αθηναίων αλλά και των τουριστών που αναζητούν ένα διάλειμμα δροσιάς. 
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από τον Εθνικό Κήπο, ο οποίος αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης των Αθηναίων αλλά και των τουριστών που αναζητούν ένα διάλειμμα δροσιάς. 

Ψάχνοντας στην Χουάρεζ για μετανάστες. Μέλη της μεξικανικής ομάδας αρωγής Grupo Beta ψάχνει στα βουνά ανάμεσα στα στο Μεξικό και στις ΗΠΑ για μετανάστες κατά την διάρκεια μιας περιπολίας. Η Grupo Beta προσφέρει σε όσους διασχίζουν τα σύνορα των δύο χωρών, φάρμακα, φαγητό και οδηγίες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
REUTERS / STRINGER

Μέλη της μεξικανικής ομάδας αρωγής Grupo Beta ψάχνει στα βουνά ανάμεσα στα στο Μεξικό και στις ΗΠΑ για μετανάστες κατά την διάρκεια μιας περιπολίας. Η Grupo Beta προσφέρει σε όσους διασχίζουν τα σύνορα των δύο χωρών, φάρμακα, φαγητό και οδηγίες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Αργεντινή αντιμέτωπη με τους «Γύπες» των αγορών. Διαδηλώτρια στο Mπουένος Άιρες κρατάει πλακάτ εναντίον των διεθνών hedge funds που απειλούν για άλλη μια φορά την οικονομία της Αργεντινής, φέρνοντας την αντιμέτωπη με μια νέα χρεωκοπία.
Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια συμφωνία που να επιτρέπει μια λύση όσον αφορά στο χρέος της χώρας και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ.
REUTERS / ENRIQUE MARCARIAN

Διαδηλώτρια στο Mπουένος Άιρες κρατάει πλακάτ εναντίον των διεθνών hedge funds που απειλούν για άλλη μια φορά την οικονομία της Αργεντινής, φέρνοντας την αντιμέτωπη με μια νέα χρεωκοπία.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια συμφωνία που να επιτρέπει μια λύση όσον αφορά στο χρέος της χώρας και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ.

Μουσώνες στην Ινδία. Αυτοκίνητο περνά μέσα από πλημμυρισμένο δρόμο, στην ινδική πόλη Αχμενταμπάντ, μετά από τις έντονες βροχές κατά την διάρκεια των μουσώνων. Ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος μήνας της εποχής των μουσώνων, κατά την διάρκεια του οποίου πέφτει περίπου ένα τρίτο της εποχιακής βροχόπτωσης.
REUTERS / AMIT DAVE

Αυτοκίνητο περνά μέσα από πλημμυρισμένο δρόμο, στην ινδική πόλη Αχμενταμπάντ, μετά από τις έντονες βροχές κατά την διάρκεια των μουσώνων. Ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος μήνας της εποχής των μουσώνων, κατά την διάρκεια του οποίου πέφτει περίπου ένα τρίτο της εποχιακής βροχόπτωσης.