Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 19:05

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.

Στα ύψη ο υδράργυρος. Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, όπου ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» σήμερα στους 36 βαθμούς.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, όπου ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» σήμερα στους 36 βαθμούς.

Πλημμύρες στη Ρουμανία. Μία γυναίκα κουβαλάει πράγματα από το σπίτι της που καταστράφηκε από τις πλημμύρες στην κοινότητα Vaideeni της Ρουμανίας. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν ποταμοί και τα νερά τους κατέκλυσαν ολόκληρα χωριά, τα οποία εκκενώθηκαν. Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.
REUTERS / BOGDAN CRISTEL

Μία γυναίκα κουβαλάει πράγματα από το σπίτι της που καταστράφηκε από τις πλημμύρες στην κοινότητα Vaideeni της Ρουμανίας. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν ποταμοί και τα νερά τους κατέκλυσαν ολόκληρα χωριά, τα οποία εκκενώθηκαν. Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Φεστιβάλ Τεχνών στη Μάλτα. Φωτογραφία πολλαπλής έκθεσης δείχνει τον χορευτή Gregory Maqoma κατά την πρόβα του «Triple Bill - Duets in Motion», στο Φεστιβάλ Τεχνών της Μάλτας.
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Φωτογραφία πολλαπλής έκθεσης δείχνει τον χορευτή Gregory Maqoma κατά την πρόβα του «Triple Bill - Duets in Motion», στο Φεστιβάλ Τεχνών της Μάλτας.

Βουτιά στη θάλασσα. Άνδρας κολυμπά στον βυθό παραλίας της Αττικής.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άνδρας κολυμπά στον βυθό παραλίας της Αττικής.

Βρετανία: Φωτιά στην προβλήτα του Ίστμπουρν. Κόσμος κοιτά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο της προβλήτας του Ίστμπουρν στη Βρετανία. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
EPA / STRINGER

Κόσμος κοιτά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο της προβλήτας του Ίστμπουρν στη Βρετανία. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Τροπικός κυκλώνας στις Φιλιππίνες. Για την επικείμενη κακοκαιρία προετοιμάζονται οι κάτοικοι των Φιλιππίνων, καθώς η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει καταρρακτώδεις βροχές, τις οποίες φέρνει ο τροπικός κυκλώνας Nakri.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Για την επικείμενη κακοκαιρία προετοιμάζονται οι κάτοικοι των Φιλιππίνων, καθώς η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει καταρρακτώδεις βροχές, τις οποίες φέρνει ο τροπικός κυκλώνας Nakri.

Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή αμάχων στη Γάζα. Παλαιστίνιοι προσεύχονται σε σχολείο του ΟΗΕ, το οποίο έγινε χθες στόχος ισραηλινής επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι. Ο βομβαρδισμός του σχολείου έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ενώ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον ασφαλές μέρος για όσους ζουν στη Λωρίδα της Γάζας».
EPA / OLIVER WEIKEN
Παλαιστίνιοι προσεύχονται σε σχολείο του ΟΗΕ, το οποίο έγινε χθες στόχος ισραηλινής επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι. Ο βομβαρδισμός του σχολείου έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ενώ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον ασφαλές μέρος για όσους ζουν στη Λωρίδα της Γάζας».
Ψάρεμα χταποδιού στο λιμάνι της Κύθνου. Ψάρεμα χταποδιού στο λιμάνι του Μέριχα, στην Κύθνο.
PHASMA / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ψάρεμα χταποδιού στο λιμάνι του Μέριχα, στην Κύθνο.

O «Οθέλλος» στο Ηρώδειο. Οι Αντονέλλο Παλόμπι (Οθέλλος), Πέτρος Μαγουλάς (Λουδοβίκος), Ινές Ζήκου (Αιμιλία) και Τσέλια Κοστέα (Δυσδαιμόνα) ερμηνεύουν τους ρόλους τους κατά τη διάρκεια της όπερας του Τζουζέππε Βέρντι «Οθέλλος», που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο. Ο «Οθέλλος» παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, ενώ συμμετέχει η ορχήστρα και η χορωδία της ΕΛΣ. Απόψε θα πραγματοποιηθεί η τελευταία παράσταση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Οι Αντονέλλο Παλόμπι (Οθέλλος), Πέτρος Μαγουλάς (Λουδοβίκος), Ινές Ζήκου (Αιμιλία) και Τσέλια Κοστέα (Δυσδαιμόνα) ερμηνεύουν τους ρόλους τους κατά τη διάρκεια της όπερας του Τζουζέππε Βέρντι «Οθέλλος», που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο. Ο «Οθέλλος» παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, ενώ συμμετέχει η ορχήστρα και η χορωδία της ΕΛΣ. Απόψε θα πραγματοποιηθεί η τελευταία παράσταση.

Πλημμύρες στο Βέλγιο. Ένα άγαλμα του Βούδα καλυμμένο με λάσπη βρίσκεται έξω από ένα πλημμυρισμένο σπίτι στην πόλη Ittre του Βελγίου. 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ένα άγαλμα του Βούδα καλυμμένο με λάσπη βρίσκεται έξω από ένα πλημμυρισμένο σπίτι στην πόλη Ittre του Βελγίου. 

Καθημερινή ζωή στην Κίνα. Επισκέπτες λούνα παρκ στην πόλη Ταϊγιουάν της Κίνας απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, έχοντας ανέβει στη ρόδα.
REUTERS / JON WOO

Επισκέπτες λούνα παρκ στην πόλη Ταϊγιουάν της Κίνας απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, έχοντας ανέβει στη ρόδα.

Επιστρέφουν τα μπόνους οι Βρετανοί τραπεζίτες. Τα μπόνους μέχρι και επτά χρόνια πίσω ενδεχομένως θα κληθούν να επιστρέψουν οι Βρετανοί τραπεζίτες με βάση τους νέους κανόνες που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας, επιβάλλοντας τους σκληρότερους περιορισμούς στον κλάδο. Στη φωτογραφία, πολίτες περπατούν στη Γέφυρα της Χιλιετίας με φόντο το Σίτι του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί την έδρα πολλών τραπεζικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Τα μπόνους μέχρι και επτά χρόνια πίσω ενδεχομένως θα κληθούν να επιστρέψουν οι Βρετανοί τραπεζίτες με βάση τους νέους κανόνες που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας, επιβάλλοντας τους σκληρότερους περιορισμούς στον κλάδο. Στη φωτογραφία, πολίτες περπατούν στη Γέφυρα της Χιλιετίας με φόντο το Σίτι του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί την έδρα πολλών τραπεζικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων.

Γατίσια ζωή στον Πλατανιά Πηλίου. Γάτα κοιμάται σε καρέκλα καταστήματος εστίασης στον Πλατανιά Πηλίου.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Γάτα κοιμάται σε καρέκλα καταστήματος εστίασης στον Πλατανιά Πηλίου.

Ανάβαση στον Λυκαβηττό. Μια παρέα ανεβαίνει προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Λυκαβηττού.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μια παρέα ανεβαίνει προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του Λυκαβηττού.

50ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρχηδόνας. Ηθοποιοί του θιάσου «Yalil Prod» σε στιγμιότυπο από το μιούζικαλ «Αλαντίν», το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρχηδόνας στο Ρωμαϊκό Θέατρο της πόλης.
EPA / MOHAMED MESSARA

Ηθοποιοί του θιάσου «Yalil Prod» σε στιγμιότυπο από το μιούζικαλ «Αλαντίν», το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρχηδόνας στο Ρωμαϊκό Θέατρο της πόλης.

Παιδί σε προσφυγικό καταυλισμό. Κορίτσι από την Παλαιστίνη λούζεται σε σχολείο - καταφύγιο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Κορίτσι από την Παλαιστίνη λούζεται σε σχολείο - καταφύγιο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Αργεντινή: Διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης. Αργεντίνοι διαδηλώνουν υπέρ της κυβέρνησης τους μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών στο Μπουένος Άιρες. Έξω από το κτήριο έχει τοποθετηθεί εικόνα του προηγούμενου προέδρου της Αργεντινής, Νέστορ Κίρσνερ.
Reuters / MARCOS BRINDICCI

Αργεντίνοι διαδηλώνουν υπέρ της κυβέρνησης τους μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών στο Μπουένος Άιρες. Έξω από το κτήριο έχει τοποθετηθεί εικόνα του προηγούμενου προέδρου της Αργεντινής, Νέστορ Κίρσνερ.

Μια διαφορετική όψη του Έλμο. Ο Χορχέ, μετανάστης από το Μεξικό στις ΗΠΑ, ντυμένος σαν τον χαρακτήρα Έλμο από την τηλεοπτική σειρά Sesame Street, ξεκουράζεται στην Τimes Square της Νέας Υόρκης. Οι καλλιτέχνες που ντύνονται σαν χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς και έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης τράβηξαν την προσοχή των παραγωγών της οι οποίοι απειλούν να τους απαγορέψουν να συνεχίσουν αυτή την δραστηριότητα εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Ο Χορχέ, μετανάστης από το Μεξικό στις ΗΠΑ, ντυμένος σαν τον χαρακτήρα Έλμο από την τηλεοπτική σειρά Sesame Street, ξεκουράζεται στην Τimes Square της Νέας Υόρκης. Οι καλλιτέχνες που ντύνονται σαν χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς και έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης τράβηξαν την προσοχή των παραγωγών της οι οποίοι απειλούν να τους απαγορέψουν να συνεχίσουν αυτή την δραστηριότητα εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων.