Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 19:22

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 29 Ιουλίου 2014.

Σομαλία: Παιχνίδι στο δρόμο. Μικρά αγόρια παίζουν με τα όπλα-παιχνίδια τους, σε μία γειτονιά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.
REUTERS / FEISAL OMAR

Μικρά αγόρια παίζουν με τα όπλα-παιχνίδια τους, σε μία γειτονιά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε για τις καθαρίστριες του YΠΟΙΚ. Απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών με την τραγουδίστρια Χαρούλα Αλεξίου πάνω στη σκηνή στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για όλους», στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, στην πλατεία Συντάγματος.
FOSPHOTOS / PANAYIOTIS TZAMAROS

Απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών με την τραγουδίστρια Χαρούλα Αλεξίου πάνω στη σκηνή στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για όλους», στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτός λειτουργίας ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας. Ένας Παλαιστίνιος πυροσβέστης αντιδρά καθώς προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας. Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας μετά τον βομβαρδισμό του τη νύχτα από τον ισραηλινό στρατό, όπως ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του παλαιστινιακού θύλακα.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Ένας Παλαιστίνιος πυροσβέστης αντιδρά καθώς προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας. Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας μετά τον βομβαρδισμό του τη νύχτα από τον ισραηλινό στρατό, όπως ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η Σιέρα Λεόνε το νέο επίκεντρο της επιδημίας του Έμπολα. Ιατρικό προσωπικό που εργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), προετοιμάζεται να φέρει φαγητό σε ασθενείς που βρίσκονται στην απομόνωση  στο νοσηλευτικό κέντρο των ΓΧΣ στο Καϊλαχούν. Η Σιέρα Λεόνε, έχει γίνει το νέο επίκεντρο της επιδημίας του Έμπολα που συνεχίζει να εξαπλώνεται. Στη δυτική Αφρική έχει ήδη προκαλέσει 660 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα αιμορραγικού πυρετού μέχρι σήμερα και φαίνεται ανεξέλεγκτο. Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 454 κρούσματα, 219 εκ των οποίων θανατηφόρα, στη Γουϊνέα 415 κρούσματα, εκ των οποίων 319 θανατηφόρα και στη Λιβερία 224, από τα οποία τα 127 ήταν θανατηφόρα.
REUTERS / STRINGER

Ιατρικό προσωπικό που εργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), προετοιμάζεται να φέρει φαγητό σε ασθενείς που βρίσκονται στην απομόνωση στο νοσηλευτικό κέντρο των ΓΧΣ στο Καϊλαχούν. Η Σιέρα Λεόνε, έχει γίνει το νέο επίκεντρο της επιδημίας του Έμπολα που συνεχίζει να εξαπλώνεται. Στη δυτική Αφρική έχει ήδη προκαλέσει 660 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα αιμορραγικού πυρετού μέχρι σήμερα και φαίνεται ανεξέλεγκτο. Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 454 κρούσματα, 219 εκ των οποίων θανατηφόρα, στη Γουϊνέα 415 κρούσματα, εκ των οποίων 319 θανατηφόρα και στη Λιβερία 224, από τα οποία τα 127 ήταν θανατηφόρα.

 Εορτασμοί του Ιντ αλ-Φιτρ στην Καμπούλ. Ένα κορίτσι τρέχει πάνω σε ένα τοίχο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Ιντ αλ-Φιτρ στην Καμπούλ.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Ένα κορίτσι τρέχει πάνω σε ένα τοίχο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Ιντ αλ-Φιτρ στην Καμπούλ.

Χιλίαδες λουόμενοι κατακλύζουν τις παραλίες της Βραζιλίας. Χιλιάδες λουόμενοι έχουν κατακλύσει την παραλία Atalaia στη Salinopolis της Βραζιλίας. Η πόλη Salinopolis, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου υποδέχεται κατ
REUTERS / PAULO SANTOS

Χιλιάδες λουόμενοι έχουν κατακλύσει την παραλία Atalaia στη Salinopolis της Βραζιλίας. Η πόλη Salinopolis, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου υποδέχεται κατ'εκτίμηση 280.000 επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν να απολαύσουν τις παραλίες που βρίσκονται νοτιοανατολικά από τις εκβολές του Αμαζονίου, όπου φρέσκο ​​νερό του ποταμού αναμιγνύεται με το θαλασσινό νερό του Ατλαντικού Ωκεανού. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 50.000 οχήματα φθάνουν στις δύο πιο δημοφιλείς παραλίες της πόλης Atalaia και Farol Velho την περίοδο αυτή, ενώ τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στις παραλίες μετά την αποχώρηση των τουριστών.

Παιχνίδια και διασκέδαση σε τέμενος στις Φιλιππίνες. Παιδιά συμμετέχουν σε αγώνα με σάκους, ως μέρος των εορτασμών για το Ιντ αλ-Φιτρ, μέσα στο Μπλε Τζαμί στην πόλη Ταγκουίγκ, νότια της Μανίλα. Το Ιντ αλ-Φιτρ, ή αλλιώνς Ιντ, σηματοδοτεί το το τέλος του Ραμαζανιού, δηλαδή του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Παιδιά συμμετέχουν σε αγώνα με σάκους, ως μέρος των εορτασμών για το Ιντ αλ-Φιτρ, μέσα στο Μπλε Τζαμί στην πόλη Ταγκουίγκ, νότια της Μανίλα. Το Ιντ αλ-Φιτρ, ή αλλιώνς Ιντ, σηματοδοτεί το το τέλος του Ραμαζανιού, δηλαδή του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας.

Γαλλία: Ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα στην παραλία. Μία γυναίκα ατενίζει τη θέα σε μία ιδιωτική παραλία στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Μία γυναίκα ατενίζει τη θέα σε μία ιδιωτική παραλία στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Περού: Ρεκόρ βιοποικιλότητας για εθνικό πάρκο Μανού. Το εθνικό πάρκο Μανού είναι το μεγαλύτερο στο Περού, καλύπτοντας μία περιοχή περίπου 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στο πάρκο Μανού ζει το 2,2% όλων των αμφιβίων, το 1,5% όλων των ερπετών, μεγάλη ποικιλία πτηνών - περισσότερα από 1.000 είδη, που αντιστοιχούν στο 10% των πτηνών του πλανήτη - καθώς και πάνω από 1.200 είδη πεταλούδων. Το Εθνικό Πάρκο Μανού κατέχει το ρεκόρ βιοποικιλότητας, καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ακόμη δεν έχει καταγραφεί πλήρως ο φυσικός πλούτος του και δηλώνουν βέβαιοι ότι οι συνεχιζόμενες έρευνες θα αποκαλύψουν ότι το Μανού φιλοξενεί ακόμη περισσότερα μοναδικά στον κόσμο είδη
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Το εθνικό πάρκο Μανού είναι το μεγαλύτερο στο Περού, καλύπτοντας μία περιοχή περίπου 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στο πάρκο Μανού ζει το 2,2% όλων των αμφιβίων, το 1,5% όλων των ερπετών, μεγάλη ποικιλία πτηνών - περισσότερα από 1.000 είδη, που αντιστοιχούν στο 10% των πτηνών του πλανήτη - καθώς και πάνω από 1.200 είδη πεταλούδων. Το Εθνικό Πάρκο Μανού κατέχει το ρεκόρ βιοποικιλότητας, καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ακόμη δεν έχει καταγραφεί πλήρως ο φυσικός πλούτος του και δηλώνουν βέβαιοι ότι οι συνεχιζόμενες έρευνες θα αποκαλύψουν ότι το Μανού φιλοξενεί ακόμη περισσότερα μοναδικά στον κόσμο είδη

Μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Ιντ αλ-Φιτρ στη Σομαλία. Στρατιώτης που υπηρετεί στην Αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) κάνει σωματικό έλεγχο σε ένα μικρό παιδί, πριν επιτρέψει την είσοδο σε τέμενος στο Μογκαντίσου, για τις προσευχές που σηματοδοτούν το τέλος του Ραμαζανιού, το Ιντ αλ-Φιτρ.
REUTERS / ISMAIL TAXTA

Στρατιώτης που υπηρετεί στην Αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) κάνει σωματικό έλεγχο σε ένα μικρό παιδί, πριν επιτρέψει την είσοδο σε τέμενος στο Μογκαντίσου, για τις προσευχές που σηματοδοτούν το τέλος του Ραμαζανιού, το Ιντ αλ-Φιτρ.

Τοπικό φεστιβάλ στην Κίνα. Κόσμος παρακολουθεί έναν αγώνα κατά τον οποίο οι διαγωνιζόμενοι τρέχουν με κατσίκες και πρόβατα, κατά τη διάρκεια τοπικού φεστιβάλ στην πόλη Φενγκσάν, στην επαρχία Γκουιζού στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος παρακολουθεί έναν αγώνα κατά τον οποίο οι διαγωνιζόμενοι τρέχουν με κατσίκες και πρόβατα, κατά τη διάρκεια τοπικού φεστιβάλ στην πόλη Φενγκσάν, στην επαρχία Γκουιζού στην Κίνα.

Η οικονομία της Αργεντινής σε αναμονή. Ενώ η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει μάχη με τον χρόνο ώστε να αποφύγει την τρίτη στάση πληρωμών επί του χρέους της σε διάστημα 28 ετών η ζωή στο Μπουένος Άιρες συνεχίζεται κανονικά. Εργαζόμενος σε εργοστάσιο παιχνιδιών βάφει πλαστικά ζώα. Η επιχείρηση ανήκει στον Νορμπέρτο Γκαρσία, ο οποίος μόλις φέτος κατόρθωσε να δημιουργήσει μια καινούρια σειρά παιχνιδιών και να έχει κέρδος μετά το τελευταίο οικονομικό κραχ της Αργεντινής την περίοδο 2001 - 2002.
Reuters / MARCOS BRINDICCI

Ενώ η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει μάχη με τον χρόνο ώστε να αποφύγει την τρίτη στάση πληρωμών επί του χρέους της σε διάστημα 28 ετών η ζωή στο Μπουένος Άιρες συνεχίζεται κανονικά. Εργαζόμενος σε εργοστάσιο παιχνιδιών βάφει πλαστικά ζώα. Η επιχείρηση ανήκει στον Νορμπέρτο Γκαρσία, ο οποίος μόλις φέτος κατόρθωσε να δημιουργήσει μια καινούρια σειρά παιχνιδιών και να έχει κέρδος μετά το τελευταίο οικονομικό κραχ της Αργεντινής την περίοδο 2001 - 2002.

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Γάζα. Πύραυλος που εκτοξεύεται από την βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας εναντίον του Ισραήλ και αφήνει πίσω του λωρίδα φωτός. Δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές καταστροφές.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο  εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μάρκ Ρεγκέβ, είπε στο CNN ότι το Ισραήλ επιθυμεί και είναι έτοιμο για την συμφωνία ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και πως εναπόκειται στη Χαμάς η τελική απόφαση.
REUTERS / AMIR COHEN

Πύραυλος που εκτοξεύεται από την βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας εναντίον του Ισραήλ και αφήνει πίσω του λωρίδα φωτός. Δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές καταστροφές.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο  εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μάρκ Ρεγκέβ, είπε στο CNN ότι το Ισραήλ επιθυμεί και είναι έτοιμο για την συμφωνία ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και πως εναπόκειται στη Χαμάς η τελική απόφαση.