Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 18:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014.

Βαρκάδα στο Βουκουρέστι. Μια οικογένεια περιηγείται σε λίμνη του πάρκου Τσισμιγκίου του Βουκουρεστίου με μια βάρκα.
REUTERS / BOGDAN CRISTEL

Μια οικογένεια περιηγείται σε λίμνη του πάρκου Τσισμιγκίου του Βουκουρεστίου με μια βάρκα.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Αγγλία. Ένα στάφορντσαϊρ μπουλ τεριέ τινάζει το κεφάλι, έχοντας μόλις κάνει τη βουτιά του στην προκυμαία του Μπράιτον, στη νότια ακτή της Αγγλίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι υψηλές θερμοκρασίες στη Μ. Βρετανία θα διατηρηθούν έως τα μέσα Αυγούστου.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Ένα στάφορντσαϊρ μπουλ τεριέ τινάζει το κεφάλι, έχοντας μόλις κάνει τη βουτιά του στην προκυμαία του Μπράιτον, στη νότια ακτή της Αγγλίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι υψηλές θερμοκρασίες στη Μ. Βρετανία θα διατηρηθούν έως τα μέσα Αυγούστου.

Λίβανος: Διαμαρτυρία κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. Διαδηλώτρια πετά λουλούδια στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στους Βράχους των Περιστεριών στη Βηρυτό κατά των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη λωρίδα της Γάζας. Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που -από τις 8 Ιουλίου- έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον σε 630 Παλαιστίνιους και σε 31 Ισραηλινούς.
REUTERS / JAMAL SAIDI

Διαδηλώτρια πετά λουλούδια στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στους Βράχους των Περιστεριών στη Βηρυτό κατά των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη λωρίδα της Γάζας. Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που -από τις 8 Ιουλίου- έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον σε 630 Παλαιστίνιους και σε 31 Ισραηλινούς.

Λιλιπούτειος θεατής συναυλίας . Ένα παιδί παρακολουθεί συναυλία, σκαρφαλωμένο στους ώμους του πατέρα του, κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ «Paleo» που διεξάγεται στη Νιόν της Ελβετίας.
EPA / VALENTIN FLAURAUD

Ένα παιδί παρακολουθεί συναυλία, σκαρφαλωμένο στους ώμους του πατέρα του, κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ «Paleo» που διεξάγεται στη Νιόν της Ελβετίας.

Λευκές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Ελικόπτερο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης πετά πάνω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Δύο μεγάλες λευκές σημαίες εμφανίστηκαν μυστηριωδώς χθες στη γέφυρα στη θέση των αμερικανικών. Το γεγονός προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών, ωστόσο άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της ενέργειας. Το συμβάν έλαβε διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τις θεωρίες συνωμοσίας να πρωταγωνιστούν στις ερμηνείες των χρηστών.
EPA / ANDREW GOMBERT

Ελικόπτερο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης πετά πάνω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Δύο μεγάλες λευκές σημαίες εμφανίστηκαν μυστηριωδώς χθες στη γέφυρα στη θέση των αμερικανικών. Το γεγονός προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών, ωστόσο άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια της ενέργειας. Το συμβάν έλαβε διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τις θεωρίες συνωμοσίας να πρωταγωνιστούν στις ερμηνείες των χρηστών.

Βουλή: Έκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», η οποία θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια την Πέμπτη 24 Ιουλίου. Μέσα από τα επίσημα συνταγματικά και νομοθετικά κείμενα, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις σελίδες των περιοδικών, τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά τεκμήρια της εποχής, τα πρωτότυπα έγγραφα και τα άλλου είδους πολιτικά τεκμήρια, επιχειρείται η παρουσίαση του πρώτου έτους, που ακολούθησε την τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, στις 24 Ιουλίου 1974.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», η οποία θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια την Πέμπτη 24 Ιουλίου. Μέσα από τα επίσημα συνταγματικά και νομοθετικά κείμενα, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις σελίδες των περιοδικών, τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά τεκμήρια της εποχής, τα πρωτότυπα έγγραφα και τα άλλου είδους πολιτικά τεκμήρια, επιχειρείται η παρουσίαση του πρώτου έτους, που ακολούθησε την τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, στις 24 Ιουλίου 1974.

Ο τυφώνας Μάτμο πλήττει την Ταϊβάν . Ένας άνδρας περπατά δίπλα σε τούβλα που έφυγαν από τοίχο εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων στην Ταϊπέι. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη αγνοείται από την προσέγγιση του τυφώνα Μάτμο στην Ταϊβάν, νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Ο Μάτμο κατατάσσεται στην κατηγορία δύο της πεντάβαθμης κλίμακας κινδύνου και κινείται με ριπές ανέμων 155 χιλιομέτρων ανά ώρα.
REUTERS / PICHI CHUANG

Ένας άνδρας περπατά δίπλα σε τούβλα που έφυγαν από τοίχο εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων στην Ταϊπέι. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη αγνοείται από την προσέγγιση του τυφώνα Μάτμο στην Ταϊβάν, νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Ο Μάτμο κατατάσσεται στην κατηγορία δύο της πεντάβαθμης κλίμακας κινδύνου και κινείται με ριπές ανέμων 155 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για την αξιολόγηση. Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καίνε φύλλα αξιολόγησης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Διαμαρτύρονται για το μέτρο της αξιολόγησης, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει σε απολύσεις.
«Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά την απαξίωση και ιδιωτικοποίησή τους. Δεν επιδιώκει τη βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, αλλά νέες διαθεσιμότητες, απολύσεις και απώλειες μισθού», σημειώνει με δηλώσεις του στο naftemporiki.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καίνε φύλλα αξιολόγησης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Διαμαρτύρονται για το μέτρο της αξιολόγησης, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει σε απολύσεις.

«Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά την απαξίωση και ιδιωτικοποίησή τους. Δεν επιδιώκει τη βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, αλλά νέες διαθεσιμότητες, απολύσεις και απώλειες μισθού», σημειώνει με δηλώσεις του στο naftemporiki.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τελευταίο ταξίδι για το Costa Concordia. Tο Costa Concordia ρυμουλκείται από το λιμάνι του νησιού Τζίλιο. Το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί. Τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη τονίζουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της «ανάδυσης» μέρους του πλοίου τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.
EPA / ALESSANDRO DI MEO

Tο Costa Concordia ρυμουλκείται από το λιμάνι του νησιού Τζίλιο. Το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί. Τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη τονίζουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της «ανάδυσης» μέρους του πλοίου τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.

Χρωματιστά κοτοπουλάκια σε παζάρι στη Μανίλα. Χρωματισμένα κοτοπουλάκια πωλούνται ως κατοικίδια σε παζάρι της Μανίλα, στις Φιλιππίνες με αντίτιμο περίπου 10 λεπτών του ευρώ (5 πέσος) για το κάθε ένα. 
EPA / RITCHIE B. TONGO

Χρωματισμένα κοτοπουλάκια πωλούνται ως κατοικίδια σε παζάρι της Μανίλα, στις Φιλιππίνες με αντίτιμο περίπου 10 λεπτών του ευρώ (5 πέσος) για το κάθε ένα. 

Ταύρος σε «ενδυματοπωλείο». Ένας ταύρος στέκεται στο εσωτερικό ενός καταστήματος με ρούχα στην πόλη Βαρανάσι της Ινδίας. 
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Ένας ταύρος στέκεται στο εσωτερικό ενός καταστήματος με ρούχα στην πόλη Βαρανάσι της Ινδίας. 

Θεσσαλονίκη - Αζόρες με φουσκωτό. Τέσσερις θαλασσοπόροι (Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι, Αλέξανδρος Βέης), αναχώρησαν την Τετάρτη με φουσκωτό σκάφος μήκους δέκα μέτρων για να διανύσουν τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες. Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού κρίνεται ως το πιο απαιτητικό, καθώς αφορά στον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού από την Πορτογαλία έως το νησιωτικό σύμπλεγμα. Για να καλύψουν το τμήμα αυτό (πάνω από 800 ναυτικά μίλια) οι συντελεστές του ταξιδιού υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες και δύο νύχτες, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα.
MotionTeam / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Τέσσερις θαλασσοπόροι (Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι, Αλέξανδρος Βέης), αναχώρησαν την Τετάρτη με φουσκωτό σκάφος μήκους δέκα μέτρων για να διανύσουν τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες. Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού κρίνεται ως το πιο απαιτητικό, καθώς αφορά στον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού από την Πορτογαλία έως το νησιωτικό σύμπλεγμα. Για να καλύψουν το τμήμα αυτό (πάνω από 800 ναυτικά μίλια) οι συντελεστές του ταξιδιού υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες και δύο νύχτες, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα.

Σχοινοβασία στην Μπανγκόκ. Ο Αμερικανός σχοινοβάτης Άντι Λιούις περπατά στο σκοινί μήκους 169 μέτρων. που έχει τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες της Μπανγκόκ, σε ύψος 175 μέτρων. Ο Λιούις διένυσε την απόσταση σε μία ώρα και πέντε λεπτά.   
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ο Αμερικανός σχοινοβάτης Άντι Λιούις περπατά στο σκοινί μήκους 169 μέτρων. που έχει τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες της Μπανγκόκ, σε ύψος 175 μέτρων. Ο Λιούις διένυσε την απόσταση σε μία ώρα και πέντε λεπτά.