Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.

Βουτιά στη λίμνη Αμερσί. Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει έναν άντρα, ενώ πηδά από εξέδρα στα νερά της λίμνης Αμερσί στη Βαυαρία. 
EPA / KARL-JOSEF HILDENBRAND

Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει έναν άντρα, ενώ πηδά από εξέδρα στα νερά της λίμνης Αμερσί στη Βαυαρία. 

Συναυλία αλληλεγγύης προς τις καθαρίστριες από πρώην μουσικούς της ΕΡΤ. Συναυλία αλληλεγγύης προς τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δίνουν οι μουσικοί που ανήκαν στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Οι πρώην μουσικοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο όπου παραμένουν για 79η ημέρα οι καθαρίστριες και δήλωσαν ότι αγωνίζονται  «μαζί με όλους όσους αντιστέκονται στην πολιτική που ρίχνει "μαύρο" στις ζωές μας». 
NAFTEMPORIKI.GR

Συναυλία αλληλεγγύης προς τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δίνουν οι μουσικοί που ανήκαν στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Οι πρώην μουσικοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο όπου παραμένουν για 79η ημέρα οι καθαρίστριες και δήλωσαν ότι αγωνίζονται  «μαζί με όλους όσους αντιστέκονται στην πολιτική που ρίχνει "μαύρο" στις ζωές μας».
 

Περού: Παρέλαση για την ημέρα ανεξαρτησίας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα συμμετέχει σε παρέλαση που διοργανώθηκε από την ψυχιατρική κλινική «Λάρκο Ερέρα», εν όψει της ημέρας ανεξαρτησίας του Περού, η οποία εορτάζεται στις 28 Ιουλίου. 
REUTERS / ENRIQUE CASTRO-MENDIVIL

Μια ηλικιωμένη γυναίκα συμμετέχει σε παρέλαση που διοργανώθηκε από την ψυχιατρική κλινική «Λάρκο Ερέρα», εν όψει της ημέρας ανεξαρτησίας του Περού, η οποία εορτάζεται στις 28 Ιουλίου. 

Γάζα: Βομβαρδισμός σε σχολείο του ΟΗΕ. Παπούτσι μαθήτριας παρατημένο σε σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει Παλαιστίνιοι και βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό. Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άμαχοι, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ το δίκτυο BBC κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 200 τραυματίες.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Παπούτσι μαθήτριας παρατημένο σε σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει Παλαιστίνιοι και βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό. Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άμαχοι, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ το δίκτυο BBC κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 200 τραυματίες.

Με έμπνευση από την Ποπ Αρτ. Μια κοπέλα, που έχει βάψει το πρόσωπό της αντλώντας την έμπνευσή της από το καλλιτεχνικό κίνημα της Ποπ Αρτ, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Comic-Con 2014 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. 
EPA / DAVID MAUNG

Μια κοπέλα, που έχει βάψει το πρόσωπό της αντλώντας την έμπνευσή της από το καλλιτεχνικό κίνημα της Ποπ Αρτ, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Comic-Con 2014 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. 

Πιάνο στους αιθέρες. Ο Γερμανός μουσικός Στεφάν Άρον παίζει πιάνο πάνω σε ένα «ιπτάμενο χαλί» το οποίο κρέμεται από ελικόπτερο που πετά πάνω από το αεροδρόμιο του Μονάχου. Πρόκειται για την τέταρτη στάση της περιοδείας του Άρον με τίτλο «Πορτοκαλί Πιάνο», στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη παίξει στις ελβετικές Άλπεις, σε υψόμετρο 4206 μέτρων και στο Σινικό τείχος.
REUTERS / LUKAS BARTH

Ο Γερμανός μουσικός Στεφάν Άρον παίζει πιάνο πάνω σε ένα «ιπτάμενο χαλί» το οποίο κρέμεται από ελικόπτερο που πετά πάνω από το αεροδρόμιο του Μονάχου. Πρόκειται για την τέταρτη στάση της περιοδείας του Άρον με τίτλο «Πορτοκαλί Πιάνο», στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη παίξει στις ελβετικές Άλπεις, σε υψόμετρο 4206 μέτρων και στο Σινικό τείχος.

Πλημμύρες στη νοτιοανατολική Κίνα. Λεωφορεία έχουν αποκλειστεί σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Φουτσόου στη νοτιοανατολική Κίνα. Ο τυφώνας Μάτμο έφτασε στην Κίνα, έχοντας πέσει στην κατηγορία καταιγίδας και έχοντας τις προηγούμενες ημέρες πλήξει την Ταϊβάν με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πρόκειται για δεύτερο τυφώνα που περνά από την ασιατική χώρα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Λεωφορεία έχουν αποκλειστεί σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Φουτσόου στη νοτιοανατολική Κίνα. Ο τυφώνας Μάτμο έφτασε στην Κίνα, έχοντας πέσει στην κατηγορία καταιγίδας και έχοντας τις προηγούμενες ημέρες πλήξει την Ταϊβάν με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Πρόκειται για δεύτερο τυφώνα που περνά από την ασιατική χώρα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Αεροπορική τραγωδία στην Ταϊβάν. Στους 48 ανέρχονται οι νεκροί της χθεσινής συντριβής αεροσκάφους της TransAsia Airways την ώρα που επιχειρούσε κατεπείγουσα προσγείωση στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν. Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι (54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα). Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.
REUTERS / PICHI CHUANG

Στους 48 ανέρχονται οι νεκροί της χθεσινής συντριβής αεροσκάφους της TransAsia Airways την ώρα που επιχειρούσε κατεπείγουσα προσγείωση στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν. Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι (54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα). Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.

Στην Ιταλία η Σουδανή πρώην θανατοποινίτισσα. Η Σουδανή χριστιανή, στην οποία δόθηκε χάρη, μετά την καταδίκη της σε θάνατο για αποστασία από το Ισλάμ, έφθασε την Πέμπτη στην Ιταλία, μετά από έναν μήνα κατά τον οποίο διέμεινε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ. Η Μεριάμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ και η οικογένειά της πέταξαν με ιταλικό κυβερνητικό αεροσκάφος, συνοδεία του Ιταλού υπουργού Λάπο Πιστέλι (αριστερά).
REUTERS / REMO CASILLI

Η Σουδανή χριστιανή, στην οποία δόθηκε χάρη, μετά την καταδίκη της σε θάνατο για αποστασία από το Ισλάμ, έφθασε την Πέμπτη στην Ιταλία, μετά από έναν μήνα κατά τον οποίο διέμεινε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ. Η Μεριάμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ισάγκ και η οικογένειά της πέταξαν με ιταλικό κυβερνητικό αεροσκάφος, συνοδεία του Ιταλού υπουργού Λάπο Πιστέλι (αριστερά).

Εγκαίνια της έκθεσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε στιγμιότυπο από την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» στην αίθουσα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής.
SOOC / Menelaos Myrillas

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε στιγμιότυπο από την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» στην αίθουσα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής.

Ινδία: Σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο . Συγγενείς μαθητών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στη νότια Ινδία θρηνούν στον τόπο του ατυχήματος. Τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν καθώς και ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Το λεωφορείο διέσχισε σιδηροδρομική γραμμή σε αφύλακτη διάβαση στο κρατίδιο Τελανγκάνα, χωρίς να σταματήσει για να ελέγξει αν η διάβαση ήταν ελεύθερη.
EPA / STR

Συγγενείς μαθητών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στη νότια Ινδία θρηνούν στον τόπο του ατυχήματος. Τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν καθώς και ο οδηγός του οχήματος, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Το λεωφορείο διέσχισε σιδηροδρομική γραμμή σε αφύλακτη διάβαση στο κρατίδιο Τελανγκάνα, χωρίς να σταματήσει για να ελέγξει αν η διάβαση ήταν ελεύθερη.

Ολλανδία: Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της κατάρριψης του Boeing . Πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια και ένα χαρτί το οποίο σχηματίζει τη λέξη «Γιατί» στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρόμιου του Αϊντχόφεν, το οποίο υποδέχεται τις πτήσεις με τις σορούς των θυμάτων της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία. Οι ολλανδικές αρχές έλαβαν την Τετάρτη 40 σορούς και έχουν ήδη αρχίσει το βαρύ έργο της ταυτοποίησης στοιχείων των θυμάτων.
EPA / MARCEL VAN HOORN

Πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια και ένα χαρτί το οποίο σχηματίζει τη λέξη «Γιατί» στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρόμιου του Αϊντχόφεν, το οποίο υποδέχεται τις πτήσεις με τις σορούς των θυμάτων της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία. Οι ολλανδικές αρχές έλαβαν την Τετάρτη 40 σορούς και έχουν ήδη αρχίσει το βαρύ έργο της ταυτοποίησης στοιχείων των θυμάτων.