Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 18:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 22 Ιουλίου 2014.

Παρασκευή ζυμαρικών στην Ινδία. Εργάτης έχει απλώσει ζυμαρικά για να στεγνώσουν, σε εργοστάσιο της πόλης Αλλαχαμπάντ, στην Ινδία. 
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Εργάτης έχει απλώσει ζυμαρικά για να στεγνώσουν, σε εργοστάσιο της πόλης Αλλαχαμπάντ, στην Ινδία. 

Συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει ειδικότητες (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς και να καταργήσει ειδικότητες (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.

Βουτιές στην Κυανή Ακτή. Παιδιά βουτούν στα νερά της Μεσογείου, από εξέδρα σε παραλία της Νίκαιας της Γαλλίας.
EPA / SEBASTIEN NOGIER

Παιδιά βουτούν στα νερά της Μεσογείου, από εξέδρα σε παραλία της Νίκαιας της Γαλλίας.

Με το βλέμμα στον ουρανό. Παλαιστίνιοι τρέχουν να προφυλαχθούν καθώς ισραηλινά προειδοποιητικά πυρά εκτοξεύονται προς παρακείμενο κτήριο, στην πόλη της Γάζας. Προσπάθειες για την κατάπαυση πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς καταβάλλουν από το Κάιρο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, 14 ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 570 Παλαιστινίων.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Παλαιστίνιοι τρέχουν να προφυλαχθούν καθώς ισραηλινά προειδοποιητικά πυρά εκτοξεύονται προς παρακείμενο κτήριο, στην πόλη της Γάζας. Προσπάθειες για την κατάπαυση πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς καταβάλλουν από το Κάιρο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, 14 ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 570 Παλαιστινίων.

Αθήνα: Διαμαρτυρία για την αιματοχυσία στη Γάζα. Στιγμιότυπο απο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο απο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Το σημείο συντριβής του Boeing από δορυφόρο . Δορυφορική λήψη του σημείου όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα για την ανάγκη απρόσκοπτης διεθνούς πρόσβασης στο σημείο, το οποίο βρίσκεται βαθιά μέσα στο ελεγχόμενο από τους φιλορώσους αποσχιστές έδαφος. Την ίδια ώρα, η Δύση ισχυρίζεται σε όλο και εντονότερους τόνους ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν όλο και περισσότερο ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 καταρρίφθηκε από πύραυλο τον οποίο παρείχε στους αποσχιστές η Ρωσία.
REUTERS / HANDOUT

Δορυφορική λήψη του σημείου όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα για την ανάγκη απρόσκοπτης διεθνούς πρόσβασης στο σημείο, το οποίο βρίσκεται βαθιά μέσα στο ελεγχόμενο από τους φιλορώσους αποσχιστές έδαφος. Την ίδια ώρα, η Δύση ισχυρίζεται σε όλο και εντονότερους τόνους ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν όλο και περισσότερο ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 καταρρίφθηκε από πύραυλο τον οποίο παρείχε στους αποσχιστές η Ρωσία.

Καθημερινή ζωή στην Κίνα. Ένας άνδρας κωπηλατεί σε ποτάμι της πόλης Γουχάν, στην Κίνα.
REUTERS / DARLEY SHEN

Ένας άνδρας κωπηλατεί σε ποτάμι της πόλης Γουχάν, στην Κίνα.

Φιλιππίνες: Σε επιφυλακή για τον τυφώνα Μάτμο. Ψαράς φωνάζει καθώς προσπαθεί να σταθεροποιήσει τη βάρκα του εν μέσω καταιγίδας στο λιμάνι της πόλης Νάβοτας που βρίσκεται ανατολικά της Μανίλα. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο τυφώνας Μάτμο απειλεί τα νησιά Λουζόν, Καλαγιάν, Μπαμπουγιάν και Μπατάνες των Φιλιππίνων, ενώ κατευθύνεται προς την Ταϊβάν και την ανατολική Κίνα.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Ψαράς φωνάζει καθώς προσπαθεί να σταθεροποιήσει τη βάρκα του εν μέσω καταιγίδας στο λιμάνι της πόλης Νάβοτας που βρίσκεται ανατολικά της Μανίλα. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο τυφώνας Μάτμο απειλεί τα νησιά Λουζόν, Καλαγιάν, Μπαμπουγιάν και Μπατάνες των Φιλιππίνων, ενώ κατευθύνεται προς την Ταϊβάν και την ανατολική Κίνα.

Επίσκεψη Α. Σαμαρά στη ΓΑΔΑ. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας (αριστερά) υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «ο Έλληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του απλού πολίτη, η ασπίδα της κοινωνίας μας και τελικά η ασπίδα της δημοκρατίας μας». «Και αυτό», πρόσθεσε, «οι Έλληνες αστυνομικοί το αποδεικνύουν κάθε μέρα και άλλη μια φορά τους ευχαριστώ θερμά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας (αριστερά) υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «ο Έλληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του απλού πολίτη, η ασπίδα της κοινωνίας μας και τελικά η ασπίδα της δημοκρατίας μας». «Και αυτό», πρόσθεσε, «οι Έλληνες αστυνομικοί το αποδεικνύουν κάθε μέρα και άλλη μια φορά τους ευχαριστώ θερμά».

Παρέδωσαν τα μαύρα κουτιά οι φιλορώσοι αυτονομιστές . Σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία παρέδωσαν τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. Η παράδοση έγινε στην πόλη του Ντόνετσκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Όπως είπε ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση».
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία παρέδωσαν τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. Η παράδοση έγινε στην πόλη του Ντόνετσκ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Όπως είπε ο συνταγματάρχης Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, που παρέλαβε τα ευρήματα τα δύο μαύρα κουτιά ήταν «σε καλή κατάσταση».

Γροθιές στην ουκρανική Βουλή για τη νέα επιστράτευση. Διαπληκτισμοί και γροθιές μεταξύ βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και συναδέλφων τους του φιλορώσικού «Κόμματος των Περιφερειών» του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ακολούθησαν την έγκριση, από πλευράς της ουκρανικής Βουλής διατάγματος του προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο για την κλήση στα όπλα και άλλων εφέδρων ηλικίας κάτω των 50 ετών για την προστασία των συνόρων με τη Ρωσία και για τις μάχες με τους φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά της χώρας.
REUTERS / STRINGER

Διαπληκτισμοί και γροθιές μεταξύ βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και συναδέλφων τους του φιλορώσικού «Κόμματος των Περιφερειών» του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ακολούθησαν την έγκριση, από πλευράς της ουκρανικής Βουλής διατάγματος του προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο για την κλήση στα όπλα και άλλων εφέδρων ηλικίας κάτω των 50 ετών για την προστασία των συνόρων με τη Ρωσία και για τις μάχες με τους φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά της χώρας.

Νεκρός Ελβετός αναρριχητής στην Κάλυμνο. Διασώστες μεταφέρουν με φορείο τη σορό του 44χρονου Ελβετού αναρριχητή, στο αναρριχητικό πεδίο «Μαγκούλιας» στην Καλύμνο. Ο άτυχος άνδρας έπεσε από ύψος 20 περίπου μέτρων, κατά τη διάρκεια αναρρίχησής του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Αν και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) του νησιού και το ασθενοφόρο έφτασαν εγκαίρως, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μερικά λεπτά μετά τη μοιραία πτώση. Το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Διασώστες μεταφέρουν με φορείο τη σορό του 44χρονου Ελβετού αναρριχητή, στο αναρριχητικό πεδίο «Μαγκούλιας» στην Καλύμνο. Ο άτυχος άνδρας έπεσε από ύψος 20 περίπου μέτρων, κατά τη διάρκεια αναρρίχησής του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Αν και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) του νησιού και το ασθενοφόρο έφτασαν εγκαίρως, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μερικά λεπτά μετά τη μοιραία πτώση. Το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.