Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 18:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014.

Οικογενειακός περίπατος. Ένα νεογέννητο ελεφαντάκι περπατά ανάμεσα στη μητέρα του και τη θεία του, στον ζωολογικό κήπο του Έμεν στην Ολλανδία. 
EPA / FERDY DAMMAN

Ένα νεογέννητο ελεφαντάκι περπατά ανάμεσα στη μητέρα του και τη θεία του, στον ζωολογικό κήπο του Έμεν στην Ολλανδία. 

Χίος: Ανακάλυψη αρχαϊκής νεκρόπολης. Κατά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής έρευνας σε οικόπεδο στη θέση «Ψωμί» Δήμου Χίου, αποκαλύφθηκε τμήμα αρχαϊκής νεκρόπολης του 7ου και 6ου π.Χ. αιώνα. Οι νεκροί ήταν τοποθετημένοι σε στρώση από βότσαλα θάλασσας, σε συνεσταλμένη στάση. Βρέθηκαν επίσης ακόσμητες πήλινες σαρκοφάγοι τύπου Κλαζομενών και εγχυτρισμοί νηπίων, καθώς και μια λίθινη σαρκοφάγος. Την πολυπληθέστερη ωστόσο κατηγορία αποτελούν οι ελεύθερες ταφές νεκρών σε ύπτια εκτεταμένη στάση. Σημαντικότατο και ξεχωριστής σημασίας εύρημα είναι η ταφή αλόγου, η πρώτη που έρχεται στο φως στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το άλογο, που ήταν τοποθετημένο σε στάση ανάπαυσης, στερεώθηκε και μεταφέρθηκε ολόκληρο στα εργαστήρια συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου.
EUROKINISSI

Κατά την πραγματοποίηση δοκιμαστικής έρευνας σε οικόπεδο στη θέση «Ψωμί» Δήμου Χίου, αποκαλύφθηκε τμήμα αρχαϊκής νεκρόπολης του 7ου και 6ου π.Χ. αιώνα. Οι νεκροί ήταν τοποθετημένοι σε στρώση από βότσαλα θάλασσας, σε συνεσταλμένη στάση. Βρέθηκαν επίσης ακόσμητες πήλινες σαρκοφάγοι τύπου Κλαζομενών και εγχυτρισμοί νηπίων, καθώς και μια λίθινη σαρκοφάγος. Την πολυπληθέστερη ωστόσο κατηγορία αποτελούν οι ελεύθερες ταφές νεκρών σε ύπτια εκτεταμένη στάση. Σημαντικότατο και ξεχωριστής σημασίας εύρημα είναι η ταφή αλόγου, η πρώτη που έρχεται στο φως στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου. Το άλογο, που ήταν τοποθετημένο σε στάση ανάπαυσης, στερεώθηκε και μεταφέρθηκε ολόκληρο στα εργαστήρια συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου.

Τουρίστες στην Ακρόπολη. Τουρίστες προφυλάσσονται από τον δυνατό ήλιο κατά την επίσκεψή τους στην Ακρόπολη.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τουρίστες προφυλάσσονται από τον δυνατό ήλιο κατά την επίσκεψή τους στην Ακρόπολη.

Ουκρανία: Αναχώρησε το τρένο με τις 282 σορούς. Το ειδικό τρένο που μεταφέρει τις 282 σορούς που περισυλλέγησαν από το σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους  αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τορέζ, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες. Η αμαξοστοιχία έχει ως τελικό προορισμό το Χάρκοβο, πόλη που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Εκεί τα πτώματα θα εξεταστούν και θα αναγνωριστούν, προτού να παραδοθούν στις οικογένειές τους. Η αναχώρηση του τρένου καθυστέρησε, καθώς οι αντάρτες ζητούσαν να συνοδεύεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες και όχι από ουκρανικές δυνάμεις.
REUTERS / MAXIM ZMEYEV

Το ειδικό τρένο που μεταφέρει τις 282 σορούς που περισυλλέγησαν από το σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους  αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τορέζ, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες. Η αμαξοστοιχία έχει ως τελικό προορισμό το Χάρκοβο, πόλη που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Εκεί τα πτώματα θα εξεταστούν και θα αναγνωριστούν, προτού να παραδοθούν στις οικογένειές τους. Η αναχώρηση του τρένου καθυστέρησε, καθώς οι αντάρτες ζητούσαν να συνοδεύεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες και όχι από ουκρανικές δυνάμεις.

Κίνα: Στους 18 οι νεκροί από τον τυφώνα Ραμασούν . Εργάτες πραγματοποιούν επιδιορθώσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της πόλης Ζανζιάνγκ της Κίνας, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν. Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί που άφησε πίσω του ο τυφώνας στην Κίνα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε χτυπήσει και τις Φιλιππίνες, κοστίζοντας τη ζωή σε 77 ανθρώπους.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Εργάτες πραγματοποιούν επιδιορθώσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της πόλης Ζανζιάνγκ της Κίνας, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν. Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί που άφησε πίσω του ο τυφώνας στην Κίνα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε χτυπήσει και τις Φιλιππίνες, κοστίζοντας τη ζωή σε 77 ανθρώπους.

Αυξάνονται τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην πόλη Μπέτ Λαχίγια που βρίσκεται στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στην περιοχή. Τους 140 έφτασαν οι νεκροί κατά τη χθεσινή –πλέον αιματηρή ημέρα της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης ξεπερνά τους 500.
REUTERS / FINBARR O'REILLY

Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην πόλη Μπέτ Λαχίγια που βρίσκεται στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων στην περιοχή. Τους 140 έφτασαν οι νεκροί κατά τη χθεσινή –πλέον αιματηρή ημέρα της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης ξεπερνά τους 500.

Ολλανδία: Τελετές μνήμης για τα θύματα του Boeing. Δύο αεροσυνοδοί κοιτούν τα λουλούδια που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία,. Συνολικά 251 πτώματα και 86 ανθρώπινα μέλη είχαν ανασυρθεί μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ενώ και δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία έχει φθάσει στην περιοχή για τη μεταφορά τους.
EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Δύο αεροσυνοδοί κοιτούν τα λουλούδια που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία,. Συνολικά 251 πτώματα και 86 ανθρώπινα μέλη είχαν ανασυρθεί μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ενώ και δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία έχει φθάσει στην περιοχή για τη μεταφορά τους.

Βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Κόσμος περπατά σε προβλήτα σε παραθαλάσσιο προάστιο της Αττικής.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Κόσμος περπατά σε προβλήτα σε παραθαλάσσιο προάστιο της Αττικής.

Στην τελική ευθεία για το «τελευταίο ταξίδι» το Costa Concordia. Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia διακρίνεται στο λιμάνι του νησιού Τζίλιο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανέλκυσης. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί με τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας την Τρίτη, με καθυστέρηση μίας ημέρας σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω καιρικών συνθηκών.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia διακρίνεται στο λιμάνι του νησιού Τζίλιο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανέλκυσης. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί με τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας την Τρίτη, με καθυστέρηση μίας ημέρας σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω καιρικών συνθηκών.