Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 22:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.

Τα μαύρα κουτιά του Boeing ισχυρίζονται ότι βρήκαν φιλορώσοι αποσχιστές. Ένοπλος φιλορώσος αποσχιστής φρουρεί το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Φιλορώσοι αποσχιστές βρήκαν «κάποια αντικείμενα που μπορεί να είναι τα μαύρα κουτιά» του Μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο καταρρίφθηκε από πύραυλο την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους ηγέτες τους, ο Αλεξάντρ Μποροντάι.
EPA / ROBERT GHEMENT

Ένοπλος φιλορώσος αποσχιστής φρουρεί το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Φιλορώσοι αποσχιστές βρήκαν «κάποια αντικείμενα που μπορεί να είναι τα μαύρα κουτιά» του Μαλαισιανού αεροσκάφους το οποίο καταρρίφθηκε από πύραυλο την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους ηγέτες τους, ο Αλεξάντρ Μποροντάι.

Επιθέσεις στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας. Παλαιστίνιοι βοηθούν ένα τραυματισμένο άνδρα να βγει από το σπίτι του, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας. Μόλις μία ώρα μετά τη συμφωνία για «ανθρωπιστική εκεχειρία» προκειμένου να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή ξεκίνησαν και πάλι οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας. Συνολικά, από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 410 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιοι βοηθούν ένα τραυματισμένο άνδρα να βγει από το σπίτι του, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας. Μόλις μία ώρα μετά τη συμφωνία για «ανθρωπιστική εκεχειρία» προκειμένου να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή ξεκίνησαν και πάλι οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας. Συνολικά, από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 410 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.

Λίβανος: Διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων στην αμερικανική πρεσβεία. Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι υποστηρικτές διάφορων αριστερών κομμάτων, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης, πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της βίας εναντίον των Παλαιστίνων της Λωρίδας της Γάζας μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Awkar, ανατολικά της Βηρυτού.
EPA / NABIL MOUNZER

Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι υποστηρικτές διάφορων αριστερών κομμάτων, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης, πραγματοποιούν διαμαρτυρία κατά της βίας εναντίον των Παλαιστίνων της Λωρίδας της Γάζας μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Awkar, ανατολικά της Βηρυτού.

Τεσσαρακοστή επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.  Η κυπριακή σημαία ανεμίζει κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδέσμων πολεμιστών κατά την τουρκική εισβολή και συγγενείς πεσόντων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 Η κυπριακή σημαία ανεμίζει κατά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδέσμων πολεμιστών κατά την τουρκική εισβολή και συγγενείς πεσόντων.

Μαζεύοντας μύδια στο Χονγκ Κονγκ. Ο ήλιος δύει στον κόλπο Tung Chung του νησιού Λαντάου στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια της άμπωτης, ο κόλπος αποτελεί ιδανικό σημείο για τη συλλογή μυδιών και στρειδιών, ειδικότερα τα σαββατοκύριακα. Ορισμένα καταστήματα νοικιάζουν ακόμα και εξαρτήματα για τη συλλογή των οστρακοειδών, όπως τσουγκράνες και καλάθια.
EPA / JEROME FAVRE

Ο ήλιος δύει στον κόλπο Tung Chung του νησιού Λαντάου στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια της άμπωτης, ο κόλπος αποτελεί ιδανικό σημείο για τη συλλογή μυδιών και στρειδιών, ειδικότερα τα σαββατοκύριακα. Ορισμένα καταστήματα νοικιάζουν ακόμα και εξαρτήματα για τη συλλογή των οστρακοειδών, όπως τσουγκράνες και καλάθια.

Ξεκούραση μετά από μία δύσκολη μέρα . Ένας άνδρας είναι ξαπλωμένος σε έναν σωρό από ζωοτροφές, πάνω σε ένα κάρο που έλκεται από έναν ταύρο στο Muzaffarnagar του ινδικού κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Με τις βροχές των μουσώνων να καθυστερούν για αρκετές εβδομάδες φέτος, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή ρυζιού και ζάχαρης βρίσκεται στα πρόθυρα εκτεταμένης ξηρασίας που σχετίζεται με το φαινόμενο ελ νίνιο.
REUTERS / ANINDITO MUKHERJEE

Ένας άνδρας είναι ξαπλωμένος σε έναν σωρό από ζωοτροφές, πάνω σε ένα κάρο που έλκεται από έναν ταύρο στο Muzaffarnagar του ινδικού κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Με τις βροχές των μουσώνων να καθυστερούν για αρκετές εβδομάδες φέτος, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή ρυζιού και ζάχαρης βρίσκεται στα πρόθυρα εκτεταμένης ξηρασίας που σχετίζεται με το φαινόμενο ελ νίνιο.

Υψηλές θερμοκρασίες στη Γερμανία. Κόσμος κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία της Βάνζεε κοντά στο Βερολίνο. Η θερμοκρασία στη Γερμανία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου το σαββατοκύριακο.
REUTERS / AXEL SCHMIDT

Κόσμος κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία της Βάνζεε κοντά στο Βερολίνο. Η θερμοκρασία στη Γερμανία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου το σαββατοκύριακο.

«Νερομαχίες» στη Σαγκάη. Κόσμος παίζει με το νερό στην πλατεία του Λαού στη Σαγκάη της Κίνας.
REUTERS / ALY SONG

Κόσμος παίζει με το νερό στην πλατεία του Λαού στη Σαγκάη της Κίνας.

Formula 1: Πρώτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο νικητής στο γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Χοκενχάιμ. Ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες πανηγύρισε την τέταρτη φετινή νίκη του και συνολικά έβδομη στην καριέρα του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς.
EPA / BERND WEISSBROD

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο νικητής στο γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Χοκενχάιμ. Ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες πανηγύρισε την τέταρτη φετινή νίκη του και συνολικά έβδομη στην καριέρα του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς.

Παπούτσια που ξεχωρίζουν . Ένας επισκέπτης του υπαίθριου μουσείου «Ferropolis», κοντά στο Graefenhainichen της Γερμανίας δείχνει στους φωτογράφους τα αστεία παπούτσια του. Στο υπαίθριο βιομηχανικό μουσείο διεξάγεται το 17ο μουσικό φεστιβάλ Melt!, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. 
EPA / BRITTA PEDERSEN

Ένας επισκέπτης του υπαίθριου μουσείου «Ferropolis», κοντά στο Graefenhainichen της Γερμανίας δείχνει στους φωτογράφους τα αστεία παπούτσια του. Στο υπαίθριο βιομηχανικό μουσείο διεξάγεται το 17ο μουσικό φεστιβάλ Melt!, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. 

Αντιδράσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή . Συγκεντρώσεις κατά του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων πραγματοποιούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη οδό Ερμού και την πλατεία Αριστοτέλους αντίστοιχα, μέλη ομοσπονδιών εργαζομένων και οργανώσεων. Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Στα ανοιχτά καταστήματα δεν παρατηρείται αυξημένη κίνηση.
PHASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Συγκεντρώσεις κατά του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων πραγματοποιούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη οδό Ερμού και την πλατεία Αριστοτέλους αντίστοιχα, μέλη ομοσπονδιών εργαζομένων και οργανώσεων. Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Στα ανοιχτά καταστήματα δεν παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας. Τουρίστες επισκέπτονται την βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Πλάκα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τουρίστες επισκέπτονται την βιβλιοθήκη του Αδριανού στην Πλάκα.

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών. Μπάζα, κορμοί δένδρων και τμήματα ασφάλτου βρίσκονται στην παραλία μετά από κατάρρευση του οδοστρώματος στο 28ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού. Από την περασμένη Παρασκευή (18 Ιουλίου) συνεχίζουν να καταρρέουν τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο. Για λόγους προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, περιπολικό της αστυνομίας ρυθμίζει την κυκλοφορία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Μπάζα, κορμοί δένδρων και τμήματα ασφάλτου βρίσκονται στην παραλία μετά από κατάρρευση του οδοστρώματος στο 28ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού. Από την περασμένη Παρασκευή (18 Ιουλίου) συνεχίζουν να καταρρέουν τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο. Για λόγους προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, περιπολικό της αστυνομίας ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου . Αθλήτριες αγωνίζονται στον τελικό των 5.000 μ. γυναικών, κατά τη δεύτερη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου στο ΟΑΚΑ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.

Αθλήτριες αγωνίζονται στον τελικό των 5.000 μ. γυναικών, κατά τη δεύτερη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου στο ΟΑΚΑ.