Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 19:03

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

Διαγωνισμός Afro Hairstyle στην Κολομβία. Ένα κορίτσι έχει τα μαλλιά του στολισμένα με χάντρες. Στην πόλη Κάλι της Κολομβίας πραγματοποιείται η 10η συνάντηση Κομμωτών και ο διαγωνισμός Afro Hairstyle με τίτλο
EPA / CHRISTIAN ESCOBAR MORA

Ένα κορίτσι έχει τα μαλλιά του στολισμένα με χάντρες. Στην πόλη Κάλι της Κολομβίας πραγματοποιείται η 10η συνάντηση Κομμωτών και ο διαγωνισμός Afro Hairstyle με τίτλο 'Weaving Hopes' («πλέκοντας ελπίδες»). Ο διαγωνισμός αυτός είναι ένα πρότζεκτ που στοχεύει στη διατήρηση και επιβεβαίωση της πολιτιστικής ταυτότητας του αφρικανικού πληθυσμού στο Κάλι.

Κολομβία: O... Φαλκάο στο γρασίδι . Ένα πρόβατο, ντυμένο με στολή στα χρώματα της εθνικής ομάδας της Κολομβίας, βόσκει στο γρασίδι, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης στη Νόμπσα στην Κολομβία, ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία. Το πρόβατο ονομάζεται Φαλκάο και έχει πάρει το όνομά του από τον κολομβιανό ποδοσφαιριστή.
REUTERS / JOSE MIGUEL GOMEZ

Ένα πρόβατο, ντυμένο με στολή στα χρώματα της εθνικής ομάδας της Κολομβίας, βόσκει στο γρασίδι, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης στη Νόμπσα στην Κολομβία, ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία. Το πρόβατο ονομάζεται Φαλκάο και έχει πάρει το όνομά του από τον κολομβιανό ποδοσφαιριστή.

Κίνα: Εν αναμονή των πελατών. Έμπορος φρούτων, ξεκουράζεται σε μία πολυθρόνα ενώ περιμένει πελάτες, στην Γινγκτζιάνγκ, στην επαρχία Γιουνάν.
REUTERS / WONG CAMPION

Έμπορος φρούτων, ξεκουράζεται σε μία πολυθρόνα ενώ περιμένει πελάτες, στην Γινγκτζιάνγκ, στην επαρχία Γιουνάν.

Πρώτη δοκιμαστική πτήση για το Solar Impulse 2. Ο γερμανός πιλότος δοκιμών Μάρκους Σέρντελ, πιλοτάρει το αεροπλάνο Solar Impulse 2, κατά την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην αεροπορική βάση του Παγέρν, στην κεντρική Ελβετία. Το Solar Impulse 2, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, έχει άνοιγμα πτερύγων 72 μέτρα, όσο και ένα Airbus A380, αλλά για βάρος 2.300 κιλών, 150 φορές μικρότερο από το γιγάντιο αεροπλάνο της Airbus. Η πρώτη πτήση του διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά, μισή ώρα περισσότερο απ
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ο γερμανός πιλότος δοκιμών Μάρκους Σέρντελ, πιλοτάρει το αεροπλάνο Solar Impulse 2, κατά την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην αεροπορική βάση του Παγέρν, στην κεντρική Ελβετία. Το Solar Impulse 2, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, έχει άνοιγμα πτερύγων 72 μέτρα, όσο και ένα Airbus A380, αλλά για βάρος 2.300 κιλών, 150 φορές μικρότερο από το γιγάντιο αεροπλάνο της Airbus. Η πρώτη πτήση του διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά, μισή ώρα περισσότερο απ' ότι είχε προβλεφθεί αρχικά, και το αεροσκάφος δεν ανέβηκε σε ύψος μεγαλύτερο των 1.800 μέτρων, στο οποίο πραγματοποίησε μερικούς ελιγμούς. Το 2015, το Solar Impulse 2 πρόκειται να αποπειραθεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου.

Διαμαρτυρία απολυμένων καθαριστριών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονται για τη μη επαναπρόσληψή τους. Οι διαδηλώτριες φορούν στεφάνια από κλαδιά ελιάς και κρατούν στα χέρια τους τα χαρτιά της δικαστικής απόφασης.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονται για τη μη επαναπρόσληψή τους. Οι διαδηλώτριες φορούν στεφάνια από κλαδιά ελιάς και κρατούν στα χέρια τους τα χαρτιά της δικαστικής απόφασης.

Αγώνας δρόμου των Χρωμάτων στη Βρετανία. Συμμετέχοντες τρέχουν ενώ κόσμος τους ρίχνει χρωματιστή σκόνη, κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου των χρωμάτων στο Λονδίνο.
Reuters / NEIL HALL

Συμμετέχοντες τρέχουν ενώ κόσμος τους ρίχνει χρωματιστή σκόνη, κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου των χρωμάτων στο Λονδίνο.

Παραιτήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εγκαταλείπει μετά από περίπου 40 χρόνια το θρόνο της χώρας του υπέρ του υιού του, διαδόχου Φιλίππου, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον βασιλιά στα ανάκτορα μετά από αίτημα του Χουάν Κάρλος. Ο ίδιος του ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τον θρόνο και ότι τη θέση του θα πάρει ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο 76χρονος Χούαν Κάρλος είχε υποβληθεί τους τελευταίους μήνες σε αρκετές επεμβάσεις στο πόδι ενώ η υγεία του είναι αρκετά κλονισμένη.
REUTERS / HANDOUT

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εγκαταλείπει μετά από περίπου 40 χρόνια το θρόνο της χώρας του υπέρ του υιού του, διαδόχου Φιλίππου, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον βασιλιά στα ανάκτορα μετά από αίτημα του Χουάν Κάρλος. Ο ίδιος του ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τον θρόνο και ότι τη θέση του θα πάρει ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο 76χρονος Χούαν Κάρλος είχε υποβληθεί τους τελευταίους μήνες σε αρκετές επεμβάσεις στο πόδι ενώ η υγεία του είναι αρκετά κλονισμένη.

Εορτασμός του Dragon Boat Festival στο Χονγκ Κονγκ. Συμμετέχων ρίχνει νερό από τη βάρκα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του ετήσιου φεστιβάλ Tuen Ng, ή όπως είναι γνωστό Dragon Boat Festival, στο Χονγκ Κονγκ. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κινέζου ποιητή Qu Yuan, ο οποίος πνίγηκε το 277 π.Χ., την ημέρα αυτή.
REUTERS / BOBBY YIP

Συμμετέχων ρίχνει νερό από τη βάρκα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του ετήσιου φεστιβάλ Tuen Ng, ή όπως είναι γνωστό Dragon Boat Festival, στο Χονγκ Κονγκ. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κινέζου ποιητή Qu Yuan, ο οποίος πνίγηκε το 277 π.Χ., την ημέρα αυτή.

Εκλογές - βαρόμετρο για την Νότια Κορέα. Ένας άντρας κάθεται σε ένα πεζούλι στο κανάλι Cheonggye στη Σεούλ, κάτω από κρεμασμένες προεκλογικές αφίσες, οι οποίες ενθαρρύνουν τον κόσμο να συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές. Οι Νοτιοκορεάτες θα εκλέξουν νέους τοπικούς αντιπροσώπους στις εκλογές της  Τετάρτης, οι οποίες θεωρούνται ευρέως, ως βαρόμετρο για την αντίδραση της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χιέ, στο δυστύχημα με το οχηματαγωγό της 16ης Απριλίου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 300 επιβάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν παιδιά.
REUTERS / KIM HONG-JI

Ένας άντρας κάθεται σε ένα πεζούλι στο κανάλι Cheonggye στη Σεούλ, κάτω από κρεμασμένες προεκλογικές αφίσες, οι οποίες ενθαρρύνουν τον κόσμο να συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές. Οι Νοτιοκορεάτες θα εκλέξουν νέους τοπικούς αντιπροσώπους στις εκλογές της  Τετάρτης, οι οποίες θεωρούνται ευρέως, ως βαρόμετρο για την αντίδραση της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χιέ, στο δυστύχημα με το οχηματαγωγό της 16ης Απριλίου, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 300 επιβάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν παιδιά.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης του Κράτους της Παλαιστίνης. Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ραμί Χαμντάλαχ στέκεται ενώπιον του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Η νέα κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης του Κράτους της Παλαιστίνης ορκίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Παλαιστίνιου προέδρου. Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει τη στήριξη τόσο της κοσμικής Φατάχ, κινήματος το οποίο είχε ιδρύσει ο Γιάσερ Αραφάτ, όσο και της ισλαμιστικής Χαμάς, η οποία ελέγχει από το 2007 τη Λωρίδα της Γάζας.
Reuters / MOHAMAD TOROKMAN

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ραμί Χαμντάλαχ στέκεται ενώπιον του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης, στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Η νέα κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης του Κράτους της Παλαιστίνης ορκίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Παλαιστίνιου προέδρου. Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει τη στήριξη τόσο της κοσμικής Φατάχ, κινήματος το οποίο είχε ιδρύσει ο Γιάσερ Αραφάτ, όσο και της ισλαμιστικής Χαμάς, η οποία ελέγχει από το 2007 τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ασυνήθιστα υψηλά για την εποχή επίπεδα οι θερμοκρασίες στην Ιαπωνία. Παιδιά παίζουν σε ένα συντριβάνι σε πάρκο του Τόκιο, για να δροσιστούν από τη ζέστη. Σε ασυνήθιστα υψηλά για την εποχή επίπεδα φθάνουν οι θερμοκρασίες στην Ιαπωνία, με τον υδράργυρο να ξεπερνά στην ιαπωνική πρωτεύουσα, τους 30 βαθμούς κελσίου, τις τελευταίες τρεις ημέρες.
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Παιδιά παίζουν σε ένα συντριβάνι σε πάρκο του Τόκιο, για να δροσιστούν από τη ζέστη. Σε ασυνήθιστα υψηλά για την εποχή επίπεδα φθάνουν οι θερμοκρασίες στην Ιαπωνία, με τον υδράργυρο να ξεπερνά στην ιαπωνική πρωτεύουσα, τους 30 βαθμούς κελσίου, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Καμπότζη: Αγώνες για τον εξευμενισμό των πνευμάτων και την ευφορία της γης. Αγώνας με βοϊδάμαξες σε χωριό στην επαρχία Καντάλ, στην Καμπότζη. Σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, οι χωρικοί στην Καμπότζη οργανώνουν αγώνες με βοϊδάμαξες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο το σπίτι των Πνευμάτων (Neakta Pring Ka-Ek), έτσι ώστε να τους βοηθήσει να γλιτώσουν από ασθένειες και να έχουν εύφορες σοδειές.
EPA / MAK REMISSA

Αγώνας με βοϊδάμαξες σε χωριό στην επαρχία Καντάλ, στην Καμπότζη. Σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, οι χωρικοί στην Καμπότζη οργανώνουν αγώνες με βοϊδάμαξες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο το σπίτι των Πνευμάτων (Neakta Pring Ka-Ek), έτσι ώστε να τους βοηθήσει να γλιτώσουν από ασθένειες και να έχουν εύφορες σοδειές.

Συρία: Αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι. Μέλη της ομάδας Πολιτικής Άμυνας διασώζουν παιδιά, μετά από αεροπορική επιδρομή που έκαναν, σύμφωνα με ακτιβιστές, δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στη γειτονιά αλ-Σαάρ στο Χαλέπι.
Reuters / SULTAN KITAZ

Μέλη της ομάδας Πολιτικής Άμυνας διασώζουν παιδιά, μετά από αεροπορική επιδρομή που έκαναν, σύμφωνα με ακτιβιστές, δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στη γειτονιά αλ-Σαάρ στο Χαλέπι.

Προετοιμασίες για το Μουντιάλ στη Μπραζίλια. Στολισμός των δρόμων στη Μπραζίλια για το Μουντιάλ. Η Μπραζίλια είναι μια από τις διοργανώτριες πόλεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στη Βραζιλία.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Στολισμός των δρόμων στη Μπραζίλια για το Μουντιάλ. Η Μπραζίλια είναι μια από τις διοργανώτριες πόλεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στη Βραζιλία.