Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 19:14

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 29 Απριλίου 2014.

Απόγευμα στα Μετέωρα. Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στα Μετέωρα.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στα Μετέωρα.

Φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων στις ΗΠΑ. Νέοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη νύχτα τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στην Αλαμπάμα, μία μέρα μετά τις φονικές καταιγίδες που κόστισαν τη ζωή σε 17 ακόμη άτομα. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι σφοδροί ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν σήμερα περιοχές από το Τέξας έως το Τενεσί. Συνολικά 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές που απειλούνται και το 1,4 εκατομμύριο εξ αυτών στις περιοχές υψηλού κινδύνου.
REUTERS / CARLO ALLEGRI
Νέοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη νύχτα τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στην Αλαμπάμα, μία μέρα μετά τις φονικές καταιγίδες που κόστισαν τη ζωή σε 17 ακόμη άτομα. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι σφοδροί ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν σήμερα περιοχές από το Τέξας έως το Τενεσί. Συνολικά 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές που απειλούνται και το 1,4 εκατομμύριο εξ αυτών στις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στην Ιαπωνία. Ο Jun Mizutani της ομάδας της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια αγώνα, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, στο Τόκιο.
REUTERS / YUYA SHINO

Ο Jun Mizutani της ομάδας της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια αγώνα, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, στο Τόκιο.

Το κάψιμο του χιονάνθρωπου. Ένας χιονάνθρωπος καίγεται σε πλατεία της Ζυρίχης, στην Ελβετία, στο πλαίσιο ενός εθίμου που σηματοδοτεί τη λήξη του χειμώνα. Ο χιονάνθρωπος Boeoegg είναι φτιαγμένος από ύφασμα και γεμάτος πυροτεχνήματα. Όσο πιο γρήγορα καεί το κεφάλι του - το σύμβολο του χειμώνα, τόσο πιο ζεστό και όμορφο θα είναι το καλοκαίρι που έρχεται, σύμφωνα με το έθιμο.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ένας χιονάνθρωπος καίγεται σε πλατεία της Ζυρίχης, στην Ελβετία, στο πλαίσιο ενός εθίμου που σηματοδοτεί τη λήξη του χειμώνα. Ο χιονάνθρωπος Boeoegg είναι φτιαγμένος από ύφασμα και γεμάτος πυροτεχνήματα. Όσο πιο γρήγορα καεί το κεφάλι του - το σύμβολο του χειμώνα, τόσο πιο ζεστό και όμορφο θα είναι το καλοκαίρι που έρχεται, σύμφωνα με το έθιμο.

Διαμαρτυρία ακτιβιστών της Greenpeace στην Αθήνα. Ακτιβιστές της Greenpeace συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Bayer στην Αθήνα και κρέμασαν πανό με το μήνυμα «Προσοχή! Η Bayer σκοτώνει τις μέλισσες». Η Greenpeace ζητά από την εταιρεία να αποσύρει άμεσα από την αγορά τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν τους πληθυσμούς των μελισσών.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ακτιβιστές της Greenpeace συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Bayer στην Αθήνα και κρέμασαν πανό με το μήνυμα «Προσοχή! Η Bayer σκοτώνει τις μέλισσες». Η Greenpeace ζητά από την εταιρεία να αποσύρει άμεσα από την αγορά τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν τους πληθυσμούς των μελισσών.
Πολυμεσική προβολή στο Παρίσι. Επισκέπτες παρακολουθούν μία πολυμεσική προβολή στον προαύλιο χώρο του «Hotel des Invalides», στο Παρίσι.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Επισκέπτες παρακολουθούν μία πολυμεσική προβολή στον προαύλιο χώρο του «Hotel des Invalides», στο Παρίσι.

Ουρακοτάγκος απολαμβάνει μία παγωμένη λιχουδιά. Ένας ουρακοτάγκος απολαμβάνει ένα παγάκι πορτοκαλάδας που του έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο Chiang Mai, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στη βόρεια Ταϊλάνδη.
EPA / PONGMANAT TASIRI

Ένας ουρακοτάγκος απολαμβάνει ένα παγάκι πορτοκαλάδας που του έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο Chiang Mai, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η ομάδα Troupe Emma Ya παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Δυτική Αφρική, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η ομάδα Troupe Emma Ya παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Δυτική Αφρική, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.
Αποστάτες στέλνουν γλυκά με μπαλόνια στη Β. Κορέα. Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν και βρίσκονται πλέον στη Σεούλ, δένουν πακέτα Choco-Pie (κέικ με γέμιση ζαχαρωτού) σε μπαλόνια, τα οποία αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας.
EPA / YONHAP

Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν και βρίσκονται πλέον στη Σεούλ, δένουν πακέτα Choco-Pie (κέικ με γέμιση ζαχαρωτού) σε μπαλόνια, τα οποία αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι. Ένας μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκτοξεύει ρουκέτα RPG εναντίον δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στην παλιά πόλη του Χαλεπιού.
REUTERS / Jalal Al-Mamo

Ένας μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκτοξεύει ρουκέτα RPG εναντίον δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στην παλιά πόλη του Χαλεπιού.

Παιχνίδια σε τραμπολίνο. Αφγανοί παίζουν σε ένα τραμπολίνο που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Qargha, στα προάστια της Καμπούλ.
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL
Αφγανοί παίζουν σε ένα τραμπολίνο που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Qargha, στα προάστια της Καμπούλ.
Ινδία: Με κατοικίδιο ένα περιστέρι. Στο κεφάλι ενός αγοριού κάθεται το κατοικίδιο περιστέρι του, σε μία παραγκούπολη, στη Μουμπάι της Ινδίας.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Στο κεφάλι ενός αγοριού κάθεται το κατοικίδιο περιστέρι του, σε μία παραγκούπολη, στη Μουμπάι της Ινδίας.

Απέκλεισαν τη λαχαναγορά του Ρέντη παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών. Σε αποκλεισμό της εισόδου της λαχαναγοράς στο Ρέντη, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα, οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους.
SOOC / Menelaos Myrillas

Σε αποκλεισμό της εισόδου της λαχαναγοράς στο Ρέντη, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα, οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους.